Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Viszlát, NB I! Kaptál egy esélyt, de nem fogsz hiányozni

2020/06/28. - írta: pörgeszurkol

Véget ért az NB I, és most látszik csak igazán, hogy mennyire kegyelmi állapot volt ez az elmúlt bő egy hónap!

Többször írtam már arról, hogy az NB I már nem hoz lázba, elfordultam tőle, és az alsóbb osztályokban találom csak meg azt, amiért érdemes meccsre járni. Ez a blog is azért jött létre, hogy minél több meccsről írjak benne, de jött a járvány, ami felülírt mindent. Két hónap teljes futball-megvonás után nyilván óriási örömmel fogadtam az NB I folytatását, és nagyon megörültem, hogy végre meccsre mehettem. Utólag nézve még bosszantóbb és elhamarkodottabb az MLSZ döntése az alsóbb osztályok lezárását illetően, de ez van, májusban csak az NB I indult újra.

Kegyelmi állapot volt ez tehát, amit fokozott az is, hogy a négy kiemelt csapaton kívül mindenki a kiesés ellen küzdött, óriási izgalmakat hozott a hajrá. Megalázó persze, hogy az Újpest célja a kiesés elkerülése volt, de végül az edzőváltás után emelt fővel, a klub tradícióihoz méltóan tette a dolgát a csapat. A Debrecen elleni kiesési rangadó hangulata számomra a 12-15 évvel ezelőtti időket idézte, amikor elkezdtem meccsre járni, amikor igazán jó volt ehhez a közösséghez tartozni. Már a Honvéd 93. perces kapufája is azt jelezte, amit aztán végig éreztem a Debrecen ellen a helyszínen: az Újpest nem eshet ki, mert ez Magyarország legrégebbi, legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyesülete, ahol ha a játékosok és a szurkolók egymásra találnak, akkor semmihez sem fogható a hangulat. Még a tábor nélkül is.

Újpest nélkül nincs magyar foci. Ahogy Fradi, MTK és Honvéd nélkül sincs.

DVSC, Győri ETO, Vasas, Szombathelyi Haladás, Pécs, Nyíregyháza és Békéscsaba nélkül van (lesz) NB I, de minek? Egyenként legfeljebb az első kettőnek említett csapat hiánya fájó úgy igazán, de ez a hét klub mind NB II-es, miközben a Felcsút, a Kisvárda és a Mezőkövesd nulla múlttal, nulla szurkolói beágyazottsággal, semmi hagyománnyal ott van. Ez lett a magyar foci?

A Paks és a Budafok szimpatikus kiscsapatok, nem szabad őket összemosni a műcsapatokkal. Normális esetben a jelenlétük színesítené az NB I-et, de most nekik sem lehet felhőtlenül örülni, pedig az számomra egy nagyon nagy dolog, hogy lesz budai klub az élvonalban. Így viszont nagyon sok a kiscsapat, aránytalanul sok.

Normális esetben, egy ideális világban nagyon jól szórakoztam volna a DVSC kiesésén, egy ideális világban eszembe nem jutott volna a Diósgyőrnek drukkolni az utolsó fordulóban, egy ideális világban fel sem merülne bennem, hogy a magyar kupainduló ellen szurkoljak a nemzetközi porondon. De egy ideális, normális világban nem lenne harmadik egy akadémiának csúfolt klub akadémisták nélkül, zömmel légiósokkal. Főleg úgy nem, hogy alig egy évtizede alapították, és a Videoton második csapatának jogán került fel egyáltalán az NB II-be... Ideális esetben nem lenne negyedik és kupadöntős egy olyan klub, ami ebben a formájában szintén néhány éve létezik, előtte a másodosztály közelében sem járt. S akkor a Paksot szimpatikussá tevő játékospolitikának szöges ellentettjét művelő, szintén pár éve létező, mindenféle tradíció nélkül második éve NB I-es  Kisvárdát is említsük meg, mint ami ideális esetben nem létezne. Vagy talán a háromból egyik igen, de így együtt biztos nem.

Tudom, hogy a blognak sok olyan olvasója van, akinek elege van a politizálásból. Őket szeretném megnyugtatni, hogy ez az utolsó ilyen poszt, a jövőben tényleg a meccsbeszámolókra szeretnék koncentrálni. Remélem, nem kényszerülök arra, hogy másról írjak... Pár dolgot még egyszer tisztázzunk, utána ígérem, hagyom ezt!

A Felcsút elleni őszinte és tiszta gyűlöletem nem a kormány ellen szól, és különösen nem a csapat játékosai ellen. Pár éve még tudtam szimpatizálni (szimpatizálni, nem azonosulnI!) a kormánypárttal, most már legfeljebb egy-egy témában. Nem fogok a többi pártra is kitérni, nagy részüket vagy megvetem, vagy legfeljebb szintén egy-egy témában értek velük egyet.

Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy szétverik a kedvenc hobbimat, a magyar focit. Nem, nem a stadionozó, lélegeztető gépekkel példálózó demagóg idiótákkal fújok egy követ, a stadionok zömének örülök, a körülményeket rendbe kellett tenni. De milyen áron?

50051827668_aba26a888f_k.jpg

Fotó: Puskás Akadémia Flickr

Miért kell nekünk elviselni felcsútokat az NB I-ben? Miért kell elviselni azt, hogy Mészáros Lőrinc érmeket oszt az NB I-ben? Miért kell elviselni azt, hogy a Kisvárda bent marad, a Debrecen kiesik? Miért kell elviselni azt, hogy csak a Fradi vagy a Fehérvár lehet a bajnok?

Igazából nem kell elviselni. Nem tudom függetleníteni magam tőle, zavarni fog továbbra is. Nem fogom tudni az NB I-et figyelmen kívül hagyni, de egy nagy francot fogom a részletes követésével terhelni magam. Lesz újra NB II., NB III. és BLSZ (meg persze megyei), lesz hova kijárni. A grundhopperkedést végre folytathatom, sőt! A szurkolói énemet meg elég lesz Óbudán kiélni, Újpestre legfeljebb kimegyek a kupában... Hagyjanak engem békén ezzel a kilúgozott, belterjes NB I-el! A normálisabb csapatok meccseit megnézem tévében (ha nagyon ráérek), amúgy meg az eredményeket és a tabellát fogom csak követni. Szomorú, de ez van.

Ha nincs ez az időszak, nem tudtam volna elengedni az NB I-et. Kellett még ez az egy hónap, amikor lelkesedni tudtam érte, és kellett utána egy hatalmas pofon a valóságtól tegnap este. Hamarosan kiderül az NB II és az NB III teljes mezőnye és sorsolása, lesz miért lelkesedni!

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr2715971846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fregattfőhadnagy 2020.06.28. 20:41:25

"Pár éve még tudtam szimpatizálni (szimpatizálni, nem azonosulnI!) a kormánypárttal" Haha, sőt sose kaptál tőlük pénzt sok-sok évig... Csak halkan megjegyzem, hogy a sértett fideszeseket mindenki utálja, hiába próbálsz átmenni a "másik" oldalra, de egy Geréb, Hegedűs maradsz mindenki szemében.

Pacorro 2020.06.28. 21:28:04

Respekt az írásért.
Valahogy én is így vagyok vele, sikerült elkúrni a magyar focit, nem kicsit, nagyon.
Kivenni belőle a szerethető, emberi részeket, beletenni mindent, ami ebben a félfeudális, érték nélküli világban zavaró. Mindezt úgy, hogy szemernyivel sem lett jobb vagy versenyképesebb.

nts 2020.06.28. 21:33:49

Nem egészen értem, mi volt a különbség a néhány évvel ezelőtti kormány és a mostani között. Orbán rendszere mindig is ugyanilyen volt. Akkor isi ilyen volt, amikor még a 888-on nyomultál. Konkrétan a fociban sincs semmiféle változás. Viktor már 2010/12 környékén megmondta, hogy két csapatnak kell stabilan részt vennie a nemzetközi kupákban (találd ki, melyik kettőre gondolt), már akkor látszódott, hogy a rengeteg pénz el fogja fojtani a szakmaiságot (mint egyébként minden sportban).
Röviden szólva nem egészen értem ezt a mondatod: "Pár éve még tudtam szimpatizálni (szimpatizálni, nem azonosulnI!) a kormánypárttal, most már legfeljebb egy-egy témában." De hát nem is változott semmi, ez a rendszer mindig is ilyen volt, beleértve a sportpolitikát, a közéletet.
Szóval tényleg jó lenne megtudni a miértet.

Béla Antal 1111 2020.06.28. 21:47:42

Igaz amit írtál, osztom. A Vasast viszont nem abba a kalapba kellett volna tenned szerintem.

György Attila Révai 2020.06.28. 21:58:46

Vannak véletlenek. A Debrecen 2002.-ben (úgy emlékszem) kiesett az NB.I-ből. Vagy 13. vagy 15. lett, már nem emlékszem. A véletlen úgy hozta, hogy az NB.II bajnoka, a Bp. Előre, "anyagi" okok miatt nem tudott nevezni az első osztályba, így a DVSC maradhatott. A következő évben egy kitűnő edző, Szentes Lázár "összerakta" a csapatot , és 3. helyen végeztek. Ettől kezdve a Debrecen, amely korábban rendszeresen "átszállót" váltott az első és másodosztály között, sikereket ért el. Sorozatban lett bajnok, egyszer veretlenül. Már tavaly is gondok voltak Az is tény, hogy most a járvány utáni meccseken a Debrecen egyes mérkőzéseket csaknem végig támadott, ennek ellenére vereséggel vagy döntetlennel hagyta el a pályát. Valahogy nem jött össze a dolog. A mai NB-I-ben csak az UTE és az FTC volt állandó tagja az NB.-nek. Az Újpest talán 1910-től, a Fradit viszont 2006.-ban pénzügyi okokból kizárták az első osztályól.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2020.06.28. 22:59:12

A magyar futball nem más, mint egy velejéig rothadt korrupt pénzmosoda. Szerintem egy demokratikus jogállamban a benne részt vevők nagy része már rég börtönben ülne. Be kéne szántani és sóval behinteni az egész sörfocis tébolydát!
Mondom ezt úgy, hogy imádom a focit, játékosként két évtizedet töltöttem el különféle BLASZ osztályok pályáin, szurkolóként pedig másfél évtizedet a Fradi pálya lelátóján.
Ha nem kezdjük el ezt az egészet teljesen tiszta lappal az egészen kicsi gyerekekkel, akkor reménytelen az ügy.

Oregon88 2020.06.28. 23:02:35

DVSC
A helyi fideszes önkormányzat és a kaszinó koncesszió nyertes Szima által pénzelt klub,aminek az infrastruktúrájára vagy 20 milliárdot költött az állam csak a saját balfaszságának köszönheti a kiesést,Vitelkivel nem is értem mit akartak.
Győri ETO
Sajnos az ország történetének legnagyobb bróker botránya bedöntötte őket,nyilván kell nekik pár év,ameddig visszatérnek,az a bűnöző Tarsoly hibája,már rajta van az ügyön a NER.
Vasas
Kiestek a pályán,de most vette át őket egy Csányi barát fideszes oligarcha,ha van még pár forduló,akkor lehet fel is jutnak,a Dózsából igazolgatnak alapembereket...
Szombathelyi Haladás
Na az ő helyzetük tényleg gáz,de meg akarta venni őket egy Mészáros közeli oligarcha,ha az összejött volna,akkor nem itt tartanak,gondolom továbbra is képben vannak,amúgy az egyik legtöbb pénzt kapó akadémia,infrastruktúrára is milliárdokat kaptak.

Pécs
Őket meg Matyi szopatta meg,ősbalos város,őket szopórollerre tették valóban.
A Nyíregyháza és Békéscsaba meg amúgyis sokat volt másodosztályban,utóbbit a Békés Drén pénzeli amúgy...

Etniez 2020.06.28. 23:30:35

@nts: 2011 óta minden gondolkodó ember láthatja, mi a NER és hova vezet. Ehhez képest emberek évekig zombi módban üzemelnek, aztán hirtelen eszmélnek.
De már csak akkor, amikor az ő lábukra tapos a NER, amíg másokéra, addig úgy kell nekik.
Nem tudtok előre gondolkodni, pedig a jelek nyílvánvalóak.

Falshang 2020.06.29. 00:17:26

gyakorlatilag nem lenne szabad, hogy a politika beleszóljon a fociba, és a pénzt meg teljesen ki kéne vonni belőle.

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 00:34:34

Komolyan úgy kommentelnek fentebb, mintha a finn vagy cseh bajnokság az izgalmak és a szakmai színvonal csúcsa lenne, és nem az állam tartaná fenn ezeket a ligákat. Nevetségesek vagytok!

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 00:37:25

@Frady Endre: Ezt mondjuk még úgy húsz bajnokságról elmondhatod Európában. Szüntessük be mindenhol a labdarúgást, kivéve a topligákat, meg néhány amerikai bajnokságot, oszt jó napot!

birkamenet 2020.06.29. 00:38:16

Kurva jó, ahova a hibbant orbán stadiont épít, ott a csapat kizúg az MB1-ből!!!!!!!

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 00:39:21

@Pacorro: Ó, drága.. Mit szerettél benne 2010 előtt, mesélj!

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 00:40:13

@birkamenet: Gyurcsányod Foci EB-t akar rendezni, és csak az ukrán oligarchák kenőpénze mentett meg ettől téged ! :))

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 00:42:57

www.manutdfanatics.hu/hirek/17779/2019-10-09-allardyce-elkepzelheto-hogy-iden-kiesik-a-united

"Az angol edző szerint abszolút benne van a pakliban, hogy az idei évben a Vörös Ördögök kieshetnek a Premier League-ből. "

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 00:44:22

"1974-ben kiesett az első osztályból, csupán hat évvel azután, hogy megnyerték a BEK-et."

birkamenet 2020.06.29. 00:46:42

És most gondlja el midnenki, mi lett volna, ha az Elmúttnyócévben a 200 új stadion helyett 200 új kórház épült volna, a TAO ezer milliárdok nem a foci infrastruktúrájába mentek volna, hanem kórházi felszerelésekbe és 2400 botlábú NB-1es játékos helyett 2400 orvos kapná a havi milliós fizetést?????

birkamenet 2020.06.29. 00:52:33

@Bunkóné Barom Ildikó:

A büdös kurva anyádnak van gyurcsánya kedves Bunkóbarom Ildikó!

n3spr3ss0 2020.06.29. 05:27:20

A magyar foci csak Orbán kedvtelése, az meg őt minősíti hogy neki ennyi is elég.
Kutyából nem lesz szalonna.

2020.06.29. 07:28:52

"Miért kell nekünk elviselni felcsútokat az NB I-ben? Miért kell elviselni azt, hogy Mészáros Lőrinc érmeket oszt az NB I-ben? Miért kell elviselni azt, hogy a Kisvárda bent marad, a Debrecen kiesik? Miért kell elviselni azt, hogy csak a Fradi vagy a Fehérvár lehet a bajnok?"

Ezért:
"Pár éve még tudtam szimpatizálni (szimpatizálni, nem azonosulnI!) a kormánypárttal, most már legfeljebb egy-egy témában. "

Meg ezért:
"Nem, nem a stadionozó, lélegeztető gépekkel példálózó demagóg idiótákkal fújok egy követ, a stadionok zömének örülök, a körülményeket rendbe kellett tenni. De milyen áron?"

Nem, nem elszenvedője vagy a helyzetnek, hanem bizony te magad is az okozók közé tartozol. Még ha utólag nem is tetszik a leves, amit főztetek. Nem, nem választható szét az állami pénzből épült stadionok, a klubok kitömése attól, hogy a politikai vezetés háztáji csapatai uralják a hazai élvonalat. Meg attól sem, hogy korrupt és rohad az egész, miközben rengeteg adónk megy erre. Az, hogy szerinted demagógia stadionozni, mikózben a következményei miatt meg rinyálsz, nem csak álszent szemforgatás, hanem önmagad mentegetése is. Te akartál ilyen focit, hát tessék, örülj neki! Én semmilyen focit nem akarok állami pénzből, fizessétek ti foci rajongók, és akkor nem kell a rinya, hogy jajj, a politika tönkreteszi a kedvenc hobbitokat.

pörgeszurkol 2020.06.29. 07:29:29

@nts: Abban az időszakban azért megszűnt egy Balmazújváros és bajnok lett a Honvéd, illetve a Felcsút is kiesett az NB I-ből. A tabella első négy helye most nagyon durva, ilyesmi nem volt. + 2019 ősze előtt senki nem szólt bele abba, hogy mit írjak a fociról, szóval az igazi miért ez volt. (meg rakódtak egymásra persze az egyéb dolgok is, de mindig volt egy-egy identitáspolitikai vagy hasonló téma, amivel ezeket ideig-óráig ellensúlyozni próbáltam)

pörgeszurkol 2020.06.29. 07:32:50

@Zabalint: Ja, mert ugye nincs a kettő között semmi? Mindig volt állami pénz a fociban, a stadion építése meg nem egyenlő azzal, hogy állami pénzből a semmiből kell csapatokat létrehozni. Nem a kisvárdai, felcsúti, mezőkövesdi vagy balmazújvárosi stadionoknak örülök, hanem miskolci, debreceni, szombathelyi stadonnak, meg a Puskásnak. Jó, ha ezt kívüről nézed és nem érdekel a foci, akkor nyilván mindegy...

2020.06.29. 07:35:03

@Bunkóné Barom Ildikó:
Leszarom, hogy ott ki tartja el a focit, mert ott nem adózok. Itthon fizesse az a focit, aki akarja, ne az állam támogassa.

pörgeszurkol 2020.06.29. 07:36:27

@fregattfőhadnagy: Dehogy akarok én átmenni sehova, ahogy fideszes sem voltam, bár nyilván nem tudom ezt igazolni, nem fotóztam le a szavazólapjaimat... De jó, nekik dolgoztam, akkor az volam. Viszont "libsi" tényleg nem akarok lenni, csak a fent említett dolgok zavarnak kurvára, meg a stílus.

2020.06.29. 07:42:49

@pörgeszurkol:
Kezdjük azzal, hogy én is fizetem az adómmal a nagyfőnök hobbiját. Milyen alapon fizettetitek ezt velem, miközben az én hobbimra egy fillért sem adtok, sőt még azután is fizetek adót?

Aztán az általad említett stadionok sem telnek meg nézővel.

Oké, legyen, Puskás stadion, mert ott válogatott meccsek lesznek meg rendezvények, legyen egy darab nemzeti stadion, de milyen alapon épít az állam kluboknak, amelyek magánszervezetek, stadiont?

Az pedig nem esett még le hogy minél több állami pénzt tolnak bele annál szarabb lesz. Ha nem lenne államilag támogatva, a legrosszabb verzió az lenne, hogy csak néhány csapat működne tovább profi klubként, a többi amatőrré válna. De ez miért lenne gond? Szerinted normális, hogy még az NB3-ban is profi klubok vannak, így van vagy 80 profi klub, és ha ez alapján megbecsüljük, összesen több a profi focista + más beosztott aki a klubtól kapja a fizetését, mint néző?

2020.06.29. 07:42:54

@pörgeszurkol:
Kezdjük azzal, hogy én is fizetem az adómmal a nagyfőnök hobbiját. Milyen alapon fizettetitek ezt velem, miközben az én hobbimra egy fillért sem adtok, sőt még azután is fizetek adót?

Aztán az általad említett stadionok sem telnek meg nézővel.

Oké, legyen, Puskás stadion, mert ott válogatott meccsek lesznek meg rendezvények, legyen egy darab nemzeti stadion, de milyen alapon épít az állam kluboknak, amelyek magánszervezetek, stadiont?

Az pedig nem esett még le hogy minél több állami pénzt tolnak bele annál szarabb lesz. Ha nem lenne államilag támogatva, a legrosszabb verzió az lenne, hogy csak néhány csapat működne tovább profi klubként, a többi amatőrré válna. De ez miért lenne gond? Szerinted normális, hogy még az NB3-ban is profi klubok vannak, így van vagy 80 profi klub, és ha ez alapján megbecsüljük, összesen több a profi focista + más beosztott aki a klubtól kapja a fizetését, mint néző?

pörgeszurkol 2020.06.29. 07:49:33

@Zabalint: Nem mondtam, hogy jó a mostani rendszer, írtam erről már korábban, de tisztán piaci alapon szerintem sehol nincs bajnokság, az önmagában nem baj, ha tesznek bele pénzt. Ne ennyit, ne így.

Lehetne normális, lehetne három profi osztály szerintem, de a jelenlegi 48-60 csapatos NB III senkinek nem jó, ahogy az sem, hogy milliós fizetések is előfordulnak még ott is.

2020.06.29. 07:56:00

@pörgeszurkol:
De egyáltalán miért kell, hogy támogassa az állam? Ha állami támogatás nélkül nem lenne bajnokság, akkor az azt jelenti, hogy nincsen rá piaci igény. Mondjuk ezzel kapcsolatban kétségeim vannak, miért ne lenne állami támogatás nélkül bajnokság? Legfeljebb nem fizetnék a focistákat. Egy rakás sportág van, amit a résztvevők fizetnek, mert sem közönsége, sem állami támogatása nincs. A focinak meg közönsége az van, még ha a hazai bajnokságnak kicsi is.

Arra nem reagáltál, hogy a szerintee jó hogy megépült stadionok is üresek, csak töredék része telik meg a helyeknek egy-egy meccsen, akkor mégis mi indokolta a megépítésüket. Esetleg nem lehet, hogy épp azért kellett az állami pénz, mert piaci alapon minek építettek volna olyat, amire nincs fizetőképes kereslet?

2020.06.29. 07:59:21

@pörgeszurkol:
A másik, hogy minek előírni egyáltalán, hogy profi osztály? Van egy bajnokság, kiírják a nevezési feltételeket, aki ki tudja gazdálkodni a szponzorációból és a jegybevételekből, az fizessen profi focistákat, aki nem, az küldjön a pályára amatőröket. Aztán kialakul, hogy hány csapatot tud eltartani a piac profi szinten, és mennyit amatőrként (megjegyzem, kosárlabdában NB1/B-ben volt/van példa amatőr csapatra profik között, úgy 15 éve olyan is volt, hogy egy amatőr egyetemi csapat NB1/A-ban is lejátszott egy szezont).

blah 2020.06.29. 08:57:30

sokáig hajtogatták, hogy nagy pénz nagy foci, kis pénz kis foci... aztán most nagy pénz aztán... agyatlanul öntik egy semennyire megszervezett sportágba a pénzt. nem tudom mikor fog leesni, hogy ok van szép stadion, de ez még kicsit sem lesz vonzó, sem a nézőknek sem a valamit érő szakembereknek, játékosoknak. pedig a következő lépés az lehetne, hogy a volt kommunista országok valamit érő szakembereit, játékosait ide csábítsuk. pénz volna rá, kultúra nincs.
az nem vitatható, hogy a magyar "akadémiai" rendszer semmit nem ér. a magyar "szakemberek" évtizedekkel vannak lemaradva.
a kis városok, faluk csapatai nem vonzanak nézőket, nemhogy a nagyobb bajnokságok felé tartó játékosokat, valamit érő szakembereket. nekünk a volt kommunista országok ugródeszkájának kellene lennünk ennyi pénzzel.
a témához visszakanyarodva, van 9db 100e pluszos városunk ahol meg lehetne tölteni 15-20 ezres stadionokat, ott lehetnének állandó csapatok, a többi pedig az adott régió farmcsapatai. el kell felejteni az nb1 nb2 relációt, semmi értelme, ahhoz túl kis ország vagyunk, hogy ezzel bármire is jussunk. kell egy állandó első osztályú bajnokság és kell egy farmcsapat bajnokság amik között nincs átjárás csapatoknak, csak az azt kiérdemlő játékosok számára.
az uefa szabályzata majd megengedi, van már olyan sportdiplomáciai ereje (pénze) az országnak, hogy működjön. de a magyar furfang azt hiszem képes kijátszani azt is ha nem engedik. ez már részletkérdés.

Etniez 2020.06.29. 09:07:43

@Zabalint: +1

Ezr írtam fent, zombik.

Gabez 2020.06.29. 09:11:23

Valamit érdemes tisztázni: ez a sz@rkupac (ami nem most lett az, hanem már nagyon régen) nem a fityesz felelőssége. A fityesz csak élt a lehetőséggel, a politikus gazemberek már csak ilyenek, ha valami el lehet lopni, akkor azt ellopják.

Ez a nagy, oszladozó, bűzös és undorító k@ki a fityesz SZAVAZÓK felelőssége. Ők kurták el. Nem kicsit, hanem kib@szottul.

És nem csak a focit.

Szóval lehet itt rinyálni, de minek. Másra kell szavazni (csak ne a szélsőségesekre és a szocikra, mert azok is elcsesznék, ha még lehet fokozni).

RTB 2020.06.29. 09:44:51

AZ írás tök jó, teljesen egyetértek vele, de nem tudom magam függetleníteni attól, hogy Pörge a (a NER média vicceskedő-mindentmegmondó zászlóshajójának szánt, de súlyosan színvonaltalan és erőltetett stílusú) 888-on volt szerző, talán az alapító gárda tagja is volt.
A hazai futballról viszont már akkor is látható volt, hogy ebbe az irányba halad, ahova most megérkezett, mondhatni mostanra érett be. Meglepődött valaki? Nem. Akkor mégis mire ez a fordulat, miszerint Pörge Béla már csak pár témában tud szimpatizálni a kormánnyal (még egyszer mondom, egykor 888-as szerzőként) ?

pörgeszurkol 2020.06.29. 10:10:26

@RTB: Nem voltam alapító, csak annak a viszonylag állandó csapatnak voltam a tagja, ami 2016 és 2019 között csinálta a lapot. Amiből már senki nincs ott, és ez meg is látszik szerintem.

Az utolsó kérdésedre a válasz elsősorban az a stílus, ami a fociban is érzékelhető, másodsorban azért sok olyan témakör van, ami leginkább nem érdekel. Nem volt semmilyen fordulat, talán érthető, hogy az előző munkahelyemen azokról a témákról írtam főleg, amikkel egyetértettem + a fociról a sjaát véleményemet, ahogyan (ennek nagyon örülök) azt te is láttad.

Annyi történt, hogy a napi sárdobálástól függetleníthetem magam, nem kell ezzel foglalkoznom.

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 10:33:36

@birkamenet: A büdös kurva anyád egy bunkó barom . Gondolom azért nem lennél elkeseredve, ha csótány nyerne legközelebb , te büdös proli..

Bela Voltam 2020.06.29. 10:42:03

Nem ertem a sirast. A magyar foci a szovjetek elleni 6-0 ota zuhanorepulesben van. Ha esetleg azt mondanad, hogy de az utolso EB-n is hogy helyt allt a csapat, akkor azt valaszolom, hogy Andorra mutatta meg a magyar csapat valodi erejet.

Szoval a magyar foci egy nagy kalap szar. Meg abban is tobb orome van az embernek, ha a jegy arat a pirosra teszi a ruletten, es minden 10. alkalommal nyer.

Bela Voltam 2020.06.29. 10:46:33

@birkamenet: Sajnos, ez mar elmutttizev, es ne legyen igazam, de komolu eselye van, hogy a gonosz torpe meg 10 evig a nyakunkon lesz, es szivja a verunket.

lobaszopiatej 2020.06.29. 10:55:06

Minél több kö(s)zpénzt szórnak bele ebbe a szarba, annál szarabb lesz.
Komcsifoci, Pénztáros Lőrinc olvtárssal.
Csak az elvakult fideszrajongók imádják.

solar flare 2020.06.29. 12:29:05

@Bunkóné Barom Ildikó: Nem, csak állami pénzt nem szabad adni a csapatoknak, egy kurva fillért sem!

A Real vagy a Barca állami csöcsön lóg?

Ugye nem...

Éljenek meg a piacról, és a szurkolóik támogatásából, ha az nem megy, akkor meg tűnjenek el, mert nincs rájuk szükség!

És ezt az összes többi sportra is értem, nem csak a focira.

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 23:34:22

@Zabalint: Tipikus libsi mentalitás. A a külföldi dolgokról csak akkor veszel tudomást, ha neked tetsző és akkor lobogtatod ezerel, ha neked nem tetsző, akkor nem veszel róla tudomást. Ezt hívják infantilis viselkedésnek. Próbálj felnőtt módra gondolkodni!

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.29. 23:37:57

@Bela Voltam: Szelektív gondolkodásmód ez is. Andorráról tudomást veszel, de arról, hogy oda-vissza kellett vernünk a norvégokat az EB kijutáshoz , már nem. Ahogy azzal sem foglalkozol, hogy az EB csapatból hányan játszottak Andorra ellen. Neked is javaslom az infantilis gondolkodásmód elhagyását, és az értelmes gondolkodás képességének elsajátítását!

2020.06.30. 07:42:05

@Bunkóné Barom Ildikó:
Tehát az a felnőtt mód, hogy ha nyugaton valamit valahogy csinálnak, akkor azt kritika nélkül átvenni? Eddig úgy tudtam, ti komcsik Moszkvával vagytok így...

2020.06.30. 07:46:19

@blah:
Egy 100 ezres város nem tud megtölteni egy 20-30 ezres stadiont. Azt felejtik el a foci fanok, hogy anno a foci hazai fénykorában a meccsnézés sokkal szűkebb számú szórakozás egyike volt, ma viszont sokkal több szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Még ha jó is lenne a magyar foci, leszámítva egy-két nagyobb eseményt, lásd pl. EB, csak a lakosság egy relatív kis töredékét érdekelné.

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.30. 09:36:13

@solar flare:" A Real vagy a Barca állami csöcsön lóg?"

Azokat a bankokat, amelyeknél súlyosan el vannak adósodva állam bácsi menti meg időről időre az aktuális bankcsődök. idején.

De eleve ne a topligákat hozd már fel. Szerinted a cseh vagy a finn klubcsapatokat nem állami, önkormányzati pénzből tartják fenn? Mert ugye ugye Turki-Tampere bajnokin full teltház van és százezrek csüngenek a tv képernyőjén. Ja, nem..:)

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.30. 09:38:24

@Zabalint: Az lenne a felnőtt gondolkodásmód, ha azt mondanád, hogy nem kellene állami pénzből klubfutballt fenntartani SEHOL, és nem úgy csinálni, mintha ez csak Magyarországon történne így..

2020.06.30. 11:24:17

@Bunkóné Barom Ildikó:
De én épp ezt mondom. Te használod kifogásnak azt, hogy máshol is tesznek bele állami pénzt. Erre írtam hogy leszarom máshol mit csináljak, nem ott adózok.

Bunkóné Barom Ildikó 2020.06.30. 17:39:39

@Zabalint: De miért szarod le, hogy máshol hogy csinálják? És máskor miért nem szarod le? Konzekvens következetes gondolkodásmód, ami nincs..

Bela Voltam 2020.07.04. 19:11:46

@Bunkóné Barom Ildikó: Kedves bunko, egyreszt a norvegok nem annyira jo valogatott, hogy a segged a foldhoz verd csak azert, mert a pirosfeherzold mezes falabuak kiszenvedtek egy gyozelmet ellenuk. Arrol nem is beszelve, hogy ez mar a pot-selejtezo volt. A sima selejtezon, tudod, ahol kiszorjak a selejtet, siman kihullottak a falabu fiaink.

Sajnos azt kell belatni, hogy a falabuak atlagos teljesitmenyet, hogy mire kepesek valojaban azt az Andorra, Feroer-szigetek, Vatikani B-csapat es hasonlo focinagyhatalmak ellen lathatjuk.

kikelet_ 2020.08.28. 13:56:42

@pörgeszurkol: azért a Felcsúttal és egyéb NER-kiscsapatokkal kapcsolatos véleményedet - amivel nyilván minden józan futballkedvelő egyetért - a 888-on nem láttam megjelenni, gondolom nem véletlen

pörgeszurkol 2020.08.28. 14:54:21

@kikelet_: Hát ennyire nyíltan nem láthattad, ez tény, így nem is engedtek volna ki ott cikket. De egy nso-hoz képest azért jóval keményebben írtam róluk, pl. ez jutott eszembe kapásból: 888.hu/hajra-magyarok/most-ezt-nevezzuk-rangadonak-4212176/

Következetesen mindig Felcsútként hivatkoztam rájuk, mondjuk igaz, ami igaz, többször fedtek meg azért, hogy a Fradit állami csapatnak hívtam, mint emiatt, amíg burkoltan ment a Felcsút kritizálása, kb mindenki leszarta.

kikelet_ 2020.08.28. 22:40:27

@pörgeszurkol: jót tett neked az önállóság
süti beállítások módosítása