Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Szerencsére a rendőröknek volt ideje harminc bolonddal foglalkozni, így nem lesz járványgócpont Óbuda

2021/02/10. - írta: pörgeszurkol

A lehető legrosszabb időjárási körülmények között zajlott a III. kerületi TVE–Honvéd mérkőzés a Magyar kupában, a plusz két fokban kitartóan áztató eső mellé még egy kis szél hiányzott... Ennek ellenére a kezdésre már összejött 30-35 ember a Hévízi úti kerítéseknél, az érdeklődés tehát megvolt.

Ahogyan írtam a beharangozóban, a futballünnep helyett került sor erre a szenvedésre, de az első 15-20 perc így is jó hangulatban telt, egyáltalán nem érződött az osztálykülönbség a csapatok között, időnként szurkolgattunk is, de inkább csak szórakoztattuk egymást. Igaz, már öt perc után feltűnt egy rendőrautó, de a járőrök beérték azzal, hogy nézték ezt a pár tucat focibolondot.

img_9857.JPG

Erre mindenképpen szükség volt, óriási veszélyt jelentettünk a kerítés mellett!

Eközben a pályán az első lehetőségét gólra váltotta a Kispest, de Remili egy látványos góllal egyenlített a félidő felénél, utóbbit legalább sikerült elcsípnem. Az első fél óra után bizony a Kerület méltó ellenfele volt a Honvédnak, úgy tűnt, összejöhet a bravúr. A játékrész végén aztán két perc alatt két gólt szerzett a Kispest, ezzel lényegében eldőlt a meccs, hiába játszott sokáig jól a Kerületke a rettenetes körülmények között. Szerencsére a mély, sáros talajon legalább sok szabálytalanság nem volt.

148248349_1772753006238214_7049062974736599889_o.jpg

Óbudai gólöröm a Kispest ellen, csak ezért megérte kimenni!

A szünetig érkezett három csapatszállító is a parkolóba, a rendőrök nekiálltak igazoltatni az embereket. Bizonyára óriási veszélyt jelentett a szabad ég alatt, jellemzően maszkban álldogáló 30-40 ember a társadalomra, bármikor kitörhetett volna a koronavírus újabb hulláma. Az akció miatt szétszéledtünk, a második félidőre nagyjából 10-12 ember tért vissza a kerítéshez, szinte csak kispesti szurkolók maradtak, ami annyiban érthető, hogy az óbudaiaknak nem volt nagy kunszt hazamenni. Addig körülbelül egál volt a létszám, nagyjából 15-20 ember szurkolt mindkét csapatnak.

img_9852.JPG

Úristen, ezt a felelőtlenséget!

Érdekes volt, hogy a második félidőre ott maradt embereket már nem zaklatták a rendőrök, de nem is mentek el. A kispestieknek nem engedték meg, hogy kitegyenek egy drapit (úgy már szervezett megmozdulás lett volna a jogászrendőrök szerint), addig én nyugodtan tehettem vissza a drapinkat a rendőrök orra előtt. Úgy látszik, nem voltam elég fenyegető.

A második félidőben már egyértelműen dominált a Honvéd, sok momentuma nem volt a Kerületnek, pedig idővel Fazakas, Bori és Rajczi is beálltak, a rutin tehát megvolt - de ez igaz a kispestiekre is, akik nem tartalékoltak, az NB I-ből megszokott keret lépett pályára Óbudán.

img_9856.JPG

Annak a lelátónak tele kellene lennie!

Rég vártam ennyire a lefújást egy olyan meccsen, ahol vereségre állt a csapatom, de kínkeserves volt végigállni az utolsó perceket. A körülmények ellenére elégedett vagyok, végre láttam tétmeccsen a Kerületet két hónap kihagyás után, sőt, ismét bizonyította a csapat, hogy alkalmas az NB II-re, hiszen ugyan jobb volt a Honvéd és megérdemelten nyert, de nem hogy kettő, egy osztály különbség sem nagyon volt a két csapat között.

img_9860.JPG

Úgynevezett pálya.

Rendkívül feleslegesnek tartom a rendőri jelenlétet, nem tudom, mire számítottak, vagy miért kellett kijönniük, de annyira hamar ott volt egy járőrkocsi a kezdés után, hogy nekem gyanús, hogy készültek erre. Persze lakik elég rosszindulatú ember Kaszásdűlőn is, abban szinte biztos vagyok, hogy volt, aki örömmel hívta ki a rendőröket az életveszélyesen csoportosuló emberekre, de hogy ki is érjenek 5-10 perc alatt? Hát, nem tudom. Ahhoz képest nem aratni jöttek, bár gusztustalannak tartom ezt az erőfitogtatást is, de pénzbeszedésről nem volt szó, senkit nem bírságoltak meg - mondjuk nem tudom, milyen jogalap lett volna rá, vagy lemérték volna a másfél métert?

Lényeg a lényeg: sikerült elijeszteni 20-25 olyan embert a pálya mellől, aki annyira fanatikus, hogy a téli esőben is kijött az utcáról nézni a kedvenceit. Ez nagyon fontos volt, el kell venni minden szórakozási lehetőséget az emberektől a járványra hivatkozva, csodálom, hogy a maradék 10-15 szurkolót nem kardlapozták meg a végén. Az még hiányzott a hideg eső után.

Kicsit fura érzés egyébként az egész, olyan "túl vagyunk rajta" hangulatom van. Normális esetben imádtam volna ezt a párosítást, így inkább túl kellett esni az egészen. Örülök, hogy a Kerületke (szó szerint) állta a sarat, és igazából így, ilyen körülmények között olyan nagyon nincs mit bánni a kiesésen. Túl vagyunk rajta, aztán csak jobb tavasz jön!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr8916422640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2021.02.11. 09:04:36

Elismerésem a játékosoknak, a szurkolóknak, és a szolgálattevőknek!
Ee pillanatban 9080 megtekintés, olyan nézőszám, ami a pandémia előtti időkben elképzelhetetlen lett volna.

www.youtube.com/watch?v=QICpUwwBQdE
süti beállítások módosítása