Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Edzőmeccs, amiből semmi nem derült ki

2022/01/24. - írta: pörgeszurkol

Nem kedvelem a felkészülési meccseket, szerintem ha nincs tét, akkor nem az igazi a meccsélmény. Ennek ellenére szinte minden szezonban kinézek egy edzőmeccsre, ezúttal a Honvéd II–III. kerületi TVE volt a szerencsés. Egyben ez volt az első 2022-es meccsem, bár a zárt kapu miatt ez csak félig-meddig számít.

Nyolc nappal a bajnokság folytatása előtt, teljesen lehetetlen időpontban - szombaton délelőtt 10-kor -, egy kisebb havazást követően rendezték az eredetileg 11-re kiírt felkészülési meccset. A kispestiek rendkívül idegesítő szokásához híven ezt a mérkőzést is zárt kapuk előtt játszották, így egy dombról, szánkózó gyerekek közül, jó száz méterről kellett nézni a meccset.

100_1512.JPG

Négyen voltunk olyan hülyék, hogy Óbudáról ezért elmentünk a Honvéd-MFA-ra, később kiegészültünk egy ötödik nézővel, a társaságunkon kívül még ketten nézték az edzőmeccset kintről - nagyjából 15-20 másik ember pedig egy kölyökmeccset nézett egy másik pályán, ugyanarról a dombról. Igazán groteszk az egész, a stadionépítések korában, egy számos pályából álló létesítmény területén zajló eseményeket kintről kellett nézni - és ez ráadásul nem is valami agyhalott "járványügyi intézkedés" következménye volt, egyszerűen a rendezési szabályok miatt így éri meg jobban a klubnak. Gratulálok!

Tíz után pár perccel értünk ki, nem tudom, pontosan hány percről maradtunk le. Sok érdemit nem tudok írni a játékról, hiszen azt sem tudom, kik léptek pályára. Szerencsére azt azért láttam, hogy a Kerület volt végig aktívabb, a Honvéd II kapusa kétszer is bravúrral védett az első félidőben, de a szünet előtti utolsó momentumnál ő is tehetetlen volt: egy tizenegyessel szerzett vezetést a Kerületke.

100_1513.JPG

Ott van valahol a meccs.

A második játékrész 6-8 perc szünet után következett, a játék képe sokat nem változott, bár erre egyre kevésbé figyeltem oda, inkább beszélgettem. Az viszont így is meglepett, hogy fél 12 előtt lefújta a spori a meccset: a második félidő egészen biztosan nem volt 45 perc, de talán 40 sem. Ugye a pontos kezdési időpontot nem ismerem, így a 2*40 perc, tíz perc szünettel reálisnak tűnik, valószínűleg ebben állapodtak meg a csapatok - vagy csak a metsző hideg szélben elég volt 75-80 perc játék.

100_1510.JPG

Ez nagyjából visszaadja az érzést, de élőben azért valamivel szórakoztatóbb volt.

Mindenesetre 1–0-ra nyert a Kerület, bár ez már Óbudán, az Oázis sörözőben vált számomra is száz százalékig biztossá, ahol a csodálatos törzsközönség - egykori és jelenlegi Kerület-alkalmazottak - telefonon már értesült a végeredményről. Nem csoda, hiszen a jelenlegi stábból is van, aki gyakran fordul meg a panelrengeteg közepén tényleg oázisként megbúvó kiskocsmában a Szentendrei úton. Az imádnivaló miliő mellett a csapolt Pilsner miatt is kedvelem a helyet, no meg az se mindegy, hogy pár perc sétára lakom onnan.

Örülnöm kéne, hiszen sikeres felkészülésen van túl a csapat. Nem mondom, hogy nem érdekel, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Jó ez, de majd 30-án a Szeged ellen kell jól és eredményesen futballozni, akkor lesz miért bizakodni a tavaszt illetően.

Azért az idei összesítésbe majd bele fogom számolni ezt a meccset, amúgy sem lenne új grund nekem az MFA, így semmi csalás nincs ebben, a meccset tényleg néztem a helyszínen, még az egyetlen gólt is láttam! Érdekességként megjegyzem, hogy 2022-ben ekkor jártam először Pesten, az év első három hetét (és az óév utolsó két napját) le tudtam úgy hozni, hogy nem keltem át a "nagy vízen". Jó érzés.

Végezetül remélem mindenki tudja, hogy a poszt megjelenésének napján, azaz január 24-én ünnepli fennállásának 135. évfordulóját a III. kerületi TVE. Magyarországon ezzel a harmadik legrégebbi, máig működő egyesületről van szó, de a kontinentális Európában is bárhol jól mutat az 1887-es alapítás. Aki esetleg még nem találkozott vele, annak ajánlom EZT az akciót az évforduló kapcsán, amúgy pedig boldog születésnapot Kerületke!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr5016822376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása