Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Sikerült nyerni, ez a lényeg

2023/03/20. - írta: pörgeszurkol

Jól fogalmazott a Kerületke a közösségi médiában a teskándi győzelem után: amiért mentünk, azt megszereztük. Valóban ennyi történt.

Várható volt, hogy a szurkolók körében nem Teskánd lesz a legnépszerűbb túra, pedig szerintem pont ez az igazi buli: Teskándra ugyan minek mennék el máskor, Zsámbékra elutazni nem kihívás. Mondjuk kicsit megbolondítottam a túrát, mert barátnőmmel Pécsen hosszúhétvégéztünk 15-étől, így vasárnap szinte az egész Dél-Dunántúlon átkocsikáztunk, mire elértünk a csodás Zalaegerszegre. Teskándra végül kezdés előtt kicsivel sikerült beesnem, de rögtön magával ragadott, ahogy a főútról látszik a pálya a falu szélén - igazi megyei életérzés, nem bánnám, ha csak a kupában kellene ilyenekre járnia a Kerületnek.

152_5364.JPG

Persze nem akarom elvitatni a Teskánd érdemeit, nagyra tartom, hogy elvállalták az NB III-at, és bár jó eséllyel kiesnek, azért állják a sarat szépen - 17 pontot sikerült összeszednie a zalaiaknak (elkapták a Kaposvárt és a Füredet is a szezon elején, Érden 4–1-re nyertek, a Kerület ott kikapott...), ezzel a Mórt és a Zsámbékot magabiztosan előzik, a Csorna pedig csak egy ponttal jobb ennél. Igaz, a 16. hely már nyolc pontra van, de tekintve, hogy négy csoport lesz jövőre a harmadosztályban, illetve nem egy gazdasági konjuktúrát élünk éppen, igazából nem teljesen reménytelen a Teskánd helyzete, bár azért várhatóan visszatérnek a megyeibe - szóval egyszeri lehetőség volt ezt a pályát megnézni, nem hagyhattam ki!

Ősszel 8–0-ra ütötte ki a Kerület a Teskándot, ilyen gálára most nem lehetett számítani idegenben, de egy könnyed siker reményében léptem be a sporttelepre, miközben az AC/DC egyik klasszikus csendült fel, és a játékosok bevonultak. Tökéletes időzítés, még a drapit is kitettem a kezdősípszó előtt. A beugró egy ezres volt, a büfében 600 forintos egységára volt a sörnek, az üdítőket "öccáér" mérték. Nem ért nagy veszteség azzal, hogy vezetnem kellett, ugyanis Steffi, Löwen és Borsodi szerepelt az itallapon - ezek helyett a szőlős Márka már-már jó választás.

20230319_135554.jpg

Nagyon megörültem, hogy két játékos családja mellett mintegy tíz óbudai szurkoló is érkezett a vendégbe, így már egész korrekt volt a létszám, ráadásul az egyszeri "hajrá, Kerület!" kiabálással már le is szurkoltuk a hazaiakat, akik egyáltalán nem drukkoltak hallható módon. 

Hát, a meccs közel sem úgy kezdődött, ahogy vártam. Az első percekben kétszer is bravúrral hárított Hajagos, de legalább két olyan kiugratás volt még, amikor a teskándi támadókon múlt, hogy nem alakult ki gólhelyzet. Nem fogott ki jó napot az óbudai védelem, na.

A huszadik perc körül kezdett fordulni a kocka, ekkor már a teskándiak kapusa is bemutatott egy bravúrt, majd a 24. percben a harmadik óbudai lehetőséget Erdei már gólra váltotta - egy szöglet után többször is irányt változtatott a labda, majd Erdei (ezt csak utólag tudtam meg, hogy ő, messziről nem látszott, műsorközlő nem volt) tizenpár méterről bevarrta, 0-1.

20230319_135434.jpg

Innen már uralta a játékot a Kerület, de sajnos igencsak unalmasra sikerült a félidő második fele, jobb híján a háttérben elrobogó Bz, és a bíróval egy ártatlan szituáció miatt pörölő vendégszurkoló szórakoztatott. Nem baj, legalább vezetünk, lehetett hozzáfűzni az eseménytelenségen való morgás közben.

A fordulás után eleinte még jövögetett előre a Teskánd, de egyre jobban elfogytak a hazaiak, nőtt az óbudai nyomás, bár a védelem továbbra sem volt a helyzet magaslatán, Kulcsár össze is hozott magának egy sárgát, és azért Hajagos sem unatkozhatott. Néha legalább a játékvezetőt lehetett szidni, hol a szögleteket nézte el, hol nem fújt büntetőt - na jó, nem leszek igazságtalan, Elek összesen háromszor került a földre gyanús körülmények között a 16-oson belül, elsőre véleményes volt a szituáció, az MLSZ-ellenőrtől új szót tanulva később megtudtuk, hogy futballkontakt volt a védő és Elek között, ezért nem kellett fújni. Oké. Másodjára látványosan nem akart állva maradni és a labdáért menni a támadónk, szerintem az jogosan volt semmi, harmadjára pedig befújta a spori a tizenegyest, ekkora a lerántás után sem a közönség, sem a játékosok nem reklamáltak - ez a jogos büntető igazi definíciója!

20230319_143738.jpg

Ez a 70. percben történt, a 71-ben Barczi értékesítette a tizit kissé flegmán, 0-2. Ezzel eldőlt a meccs, bár valahol szomorú, hogy ez csak ilyen későn jött össze. Az utolsó húsz perc legalább olyan játékot hozott, amit vártam - szinte egykapuzott a Kerület, a cserékkel felfrissített csapat akart is focizni, több gyors és látványos támadást is láthattunk. A harmadik gól mégis egy rögzített szituációból jött össze, Borbély lőtt kapura egy szabadrúgást oldalról a 88. percben, végül neki is adta a gólt a játékvezető, de azért a kapu torkában flipperezett a labda kicsit a kapus és egy óbudai játékos között. 

3–0 lett a vége, megérdemelten és végül simán nyert a Kerület, de nehezebben és kevésbé szép meccsen, mint ahogy azt remélni lehetett. Nem lehet ezt jobban megfogalmazni a sajtósunknál: amiért ment a Kerület, azt megszerezte, a többit meg inkább hagyjuk. Azért a végén örültem, hogy kijött a csapat a maroknyi szurkolótábor elé, kölcsönösen megtapsoltuk egymást, lezárásnak tökéletes volt.

Végülis mindkét zalai túra sikerrel zárult, május első vasárnapján délelőtt 11-re nem fogok a ZTE II elleni meccsre Zalaegerszegre utazni, szóval ezzel a csodálatos fociidőt hozó tavaszi nappal búcsúzom is a szezonra Zalától, nem annyira fájó szívvel. Vasárnap az Érd ellen pedig inkább a Veszprém elleni játékot szeretném látni, mert ott a teskándi teljesítmény kevés lesz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr6918076380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása