Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Minden összejött - összejöhet minden?

2024/05/13. - írta: pörgeszurkol

A Kerület simán nyert a Veszprém ellen, és a többi eredmény is számára kedvezően alakult. Lehet ezt még fokozni? Éppenséggel még van hova!

Pápára 11 év után tértem vissza meccsre - valahol ott kezdődött minden, amiből később ez a blog kinőtt. Pápán tudósítottam először a onlajnok.com-nak egy Pápa–ZTE edzőmeccsről 2013 nyarán (pályára lépett Szűcs Lajos és Kenesei Krisztián is azon a meccsen!), az onlajnokos tudósításaimnak (pontosabban az azok miatti meccsre járásokkal) köszönhetően szerettem bele az alsóbb osztályokba és így a hopperkedésbe is, amiből aztán kinőttek a meccsbeszámolók. Szóval jó érzés volt ugyanarra a lelátóra felülni a sajtó mellé - és még jobb volt távozni onnan egy igazán remek 90 perc után!

20240512_170153.jpg

A Veszprém stadionja még mindig épül, lassan rekorder lesz a klub az albérletben játszott meccsekben. Tavaly Ajkán, idén Pápán játszik a Veszprém, fő a változatosság! Remélem jövőre Székesfehérvárra mennek, vagy ha maradni kell a megyén belül, akkor lehetne Balatonfüred. A pápai túrára ismét kihasználtam Vármegye24-et, azaz busszal érkeztem Keneséről, jó fél órával a kezdés előtt be is futottam. Közben kiderült, hogy a belépés ingyenes, cserébe büfé nincs - azaz dehogy nincs, a Reaktor nevű kocsma az kint a parkolóban, az első rémhírek után természetesen beengedték az ott vásárolt innivalót műanyagpoharakban. 

A kínálatban a Dreher által forgalmazott söröket találjuk, Pilsner csapon nem volt, de üvegben igen - így is az egyik legjobb magyar stadionsör a pápai, bár szigorúan véve nem az, hiszen kint lehet megvenni.

20240512_165805.jpg

Egészen kiváló a Reaktor férfimosdója is!

20240512_165149.jpg

De ez a kilátás talán még jobb, főleg úgy, hogy Pilsner van abban a pohárban, nem az, ami rá van írva!

Durva számításaim szerint 30-40 ember jött össze a vendégben, érkeztünk a Balatontól, Budapestről, de még Bonyhádról is! Szemben ennél nyilván többen voltak, de nagy szurkolást nem nyomtak a veszprémiek, csak néha hallottuk őket. Óbudai oldalról egy-egy régi rigmussal is kiegészítve egész jó szurkolás ment, már amennyire az mehet 6-10 ember óbégatásával. 

A Veszprém ősszel 2–0-ra nyert a BVSC-pályán, jól emlékszem arra a meccsre: rossz volt a színvonal, érződött még a Budaörs elleni pofon, de a Veszprém sem volt jó. Csak éppen kihasználta az összes helyzetét. Részben hasonló történt most Pápán (amúgy figyelitek, hogy ebben a párosításban egyik csapat sem a valódi otthonában fogadta a másikat?), annyi különbséggel, hogy ez nem volt egy rossz meccs. A Veszprémnek nem voltak komoly helyzetei, a Kerület viszont majdnem százszázalékos helyzetkihasználást hozott.

Hegyi a 32. percben 17-18 méterről, nagyjából a kapuval szemben végezhetett el szabadrúgást: az ismétlésen látszik, hogy a kapus kezei között, a feje fölött ment be a labda. Bár Hegyi jó nagy erővel rúgta el a labdát, azért így is kicsit kapushibának mondható a gól, mindenesetre szép és látványos találat volt. Alig ünnepeltük meg a gólt, a 35. percben Barczi úgy adott be jobbról, hogy a labda üresen találta Zámbót a kaputól néhány méterre, a kapus pedig a rövidet zárta, így lényegében csak be kellett kotorni a labdát, ez sikerült is, 2–0 ide. A szünetig érdemi helyzet nem alakult ki, a mezőnyben egyértelműen jobb volt a Kerület - a két gól után amúgy kettőt is cserélt Pető Tamás már az első félidőben, szerencsére ez sem sokat segített a hazaiakon. 

Említést érdemel a játékvezetés, kivételesen pozitív kontextusban. Nem félt műesésért sárgát adni, a mezőnyben következetesen fogta meg durvaságokat, ritkán látok ilyet, hogy nincs igazán mit számon kérni a sporin.

A második félidő első pár percében próbált nyomást gyakorolni a Veszprém, bár én ebből az időszakból öt percet a Reaktorban töltöttem. Egy szépítőgól még okozhatott volna izgalmakat, de nem forgott veszélyben az óbudai kapu. A 74. percben aztán minden eldőlt: Szalka vezette a labdát az ellenfél térfelének közepén, majd 20-22 méterről a kapuba lőtt, 0–3.

Az utolsó tizenöt percben egyre inkább elszakadt a cérna a Veszprémnél, sok volt a szabálytalanság, főleg a mezőnyben, feleslegesen rugdalóztak a hazaiak. A 90. percben ennek az eredmény egy kiállítás lett, sőt, Petőt is elküldte a kispadtól a spori. Ezek azonban már nem számítottak semmit, meglepően simán nyert a Kerület idegenben a Veszprém ellen - története során először. Durva ez a mutató, persze annyira sokat nem találkozott egymással a két klub, és két olyan szezon is volt az elmúlt tíz évben, amikor csak Óbudán rendezték meg ezt a találkozót ilyen-olyan okokból.

Ennél fontosabb számolgatás, hogy a Kerület győzelmével párhuzamosan csak ikszelt a Bicske és a Tatabánya is, így három pontra van az első hely, és már második a Kerület, igaz, a Bicskével azonos pontszámmal, a Veszprémet egy ponttal előzve. A Tatabánya a teljesen tét nélküli, de a szezonban 13-szor ikszelő és csak hat vereséget elkönyvelő Komárommal és a már kiesett Haladással játszik, és ha legalább négy pontot szerez, akkor bajnok. A Kerület a 13. helyre még lecsúszható, de már biztosan nem a legrosszabb 13., tehát elvileg biztosan bennmaradó Balatonfüredet fogadja, és megy az ugyanúgy 32 pontos Kelenhez - ezeken kellene három ponttal többet szerezni a Tatabányánál. A Bányász gólkülönbsége jelenleg ugyan két góllal jobb a Kerületénél, de ha a Kerület be tudná hozni a Tatabányát, akkor jó eséllyel a gólkülönbsége is jobb lesz - bár alakulhat úgy az utolsó forduló, hogy a bajnoki cím azon fog múlni, ki mennyi góllal nyer. A Bicske két fakóval játszik még, a ZTE II már kiesett, az ETO Akadémia pedig már nem lehet legrosszabb 13. - viszont a Bicske gólkülönbsége a Tatabányánál 9, a Kerületnél 7 góllal rosszabb, azaz még nagyobb csoda lenne az előzés.

Összefoglalva az előző bekezdést: még mindig úgy állunk, hogy a Tatabánya toronymagas esélyese a bajnokságnak, de most már nem hibázhat. Ha a Kerület megnyeri az utolsó hazai meccsét vasárnap, akkor az utolsó fordulóig marad matematikai esélye a bajnoki címre. Ugyanez igaz egyébként a Bicskére is, bár papírforma eredmények esetén ez tényleg matematikai esély lesz a 30. fordulóra a jelentősen rosszabb gólkülönbség miatt. 

Jó érzés volt ezt számolgatni hazafelé. Megjegyzem, hatalmas köszönet a fuvarért Balatonalmádiig - Pápáról este fél 7 után nincs busz a megyeszékhelyre, Veszprémben meg pont nem értük el a buszt, ezért Almádi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr618403619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása