Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Egy nagy hadjárat előtt jó ez az iksz

2022/02/28. - írta: pörgeszurkol

Zsinórban második meccsén nem kapott gólt a Kerület - ez jó, az egy pont viszont kevés. Elnézve a sorsolást, márciusban eldőlhetnek a nagy dolgok.

Nehéz mit írni a Kerület–Szentlőrinc meccsről. Gól nem esett, de annyira nem volt azért rossz és eseménytelen a találkozó. Masszív csapat a Szentlőrinc, az mindenképpen biztató, hogy a Kerület játszott kezdeményezőbben, több helyzetet alakított ki, igaz, a legnagyobb ziccer a vendégeké volt - bár egy kapufával a Kerületke is elég közel állt a gólhoz. Még a bírót is alig lehetett szidni, bár az utolsó percekre azért szépen felpaprikázódott a hangulat: a vendégek edzője nem adta oda a labdát egy bedobáshoz, amit a spori már ki tudja, miért, elvett a Szentlőrinctől. Emiatt a mester felküldték a lelátóra, ahol már nem piszkálta senki, de a sporival való veszekedés közben csodálatos gyűlöletcunami zúdult rá. Ezt leszámítva a lelátón és a pályán is nyugisan zajlott a meccs, a szurkolás ehhez képest egészen jól sikerült.

kerulet-szentlorinc.jpg

A játék képe nagyjából végig ugyanaz volt: gyűrték egymást a csapatok, de nem az a tipikus mezőnybeli birkózás folyt, helyzetek szép számmal adódtak, ziccerek mondjuk ritkán. A 30. percben a Kerületnek volt egy kapufája, a második félidő elején a Szentlőrinc hagyott ki egy hatalmas helyzetet. A végén két ígéretes óbudai támadást fogott meg lesen a játékvezető, ebből főleg a második fáj, az tuti gólhelyzet lett volna. Hogy tényleg les volt-e? Talán kiderül az összefoglalóból.

Ami még érdekes, hogy mennyire felemásan ítéltük meg szurkolóként a látottakat: persze ritkán ért egyet mindenki mindenben még egy ekkora lelátón is, de most volt, aki szerint tuti kiesünk ilyen játékkal, míg mások elégedettek voltak a játékkal és az eredménnyel is - utóbbival persze csak félig-meddig, a játékban pedig a védekezés volt biztató. Szokás szerint a pozitív irányba húzok, tényleg masszív csapat a Szentlőrinc, na meg ott voltam ősszel Kaposváron a 4–1-es fiaskón, szóval nem rossz a nulla kapott gól. A kapufáról persze pattanhatott volna befelé is a labda.

A meccsről tényleg ennyi a maximum, amit írni tudok. Érdemes viszont előretekinteni: a Kerület a következő öt meccséből négyet közvetlen rivális ellen vív majd. Budaörs (idegen), Soroksár (otthon), Ajka (i), Diósgyőr (o) és már április első hétvégéjén Csákvár (i). Nyilván a DVTK ellen minden pont ajándék, ősszel egy már összejött, most tőlem 0-6 is lehet, ha többi említett meccset behúzzuk. Egy jó sorozattal akár egész komoly előnyt ki lehetne alakítani a kiesőzónától, viszont a Kerületnek eddig nem annyira ment a riválisok ellen. Ősszel ezt még be lehetett tudni az NB II-es rutin hiányának és a sok hibának, azóta sikerült stabilizálni a csapatot. Egyedül a Tiszakécskét és a Békéscsabát sikerült megverni az első körben a riválisok közül (a Budafok ugye már a második meccs volt, de még tavaly), a Csabát decemberben. Most a Tiszakécske ellen egy nagyon fájó hazai vereség jött össze, remélhetőleg megfordul a tendencia, és a többieket sikerül verni.

kerulet-szentlorinc2.jpg

A Budaörs idén hat pontot szerzett (pont, mint a Kerület), ebből figyelemreméltó a győri 2–2, igaz, az ETO elég rapszodikus. A Budaörs háromszor gólt sem lőtt, de mondjuk háromszor nem is kapott - bár a Kerület is hasonló teljesítményt nyújt, itt nyerni kell.

A Soroksár 15 (!) gólt lőtt az idei öt meccsén, ez nyolc pontot ért, most épp a Nyíregyháza ellen gálázott a Fradi B. Tőlük félek, bár nem véletlenül állnak a tabella hátsó részén, meg nagyon ellenszenves klub is számomra, beérném a döntetlennel.

Az Ajkát nem értem, miért van ennyire lent, szerintem ki fognak jönni a hullámvölgyből, ott is jó az iksz. Ráadásul már megint nem fogok menni Ajkára, az NB III-ban is mindig kimaradt, most a hosszúhétvégén elutazom (vajon hova?), kár érte - mentségemre szóljon, hogy terv szerint ez lesz az egyetlen tavaszi meccs, amit kihagyok.

A Diósgyőr ugye más kávéház, ellenük tényleg ajándék lenne egy szenvedős 0-0 is. Végül április elején megyünk Csákvárra: nagyon felemás csapat a Felcsút B, semmi szükség rájuk a másodosztályban, de itt vannak hosszú évek óta, és mindig bennmaradnak. Nehéz, valakit még meg kellene verni a Budaörsön kívül a nyugodtabb áprilishoz, én a csákvári túrában látom erre a potenciált, de a budaörsinél sokkal neccesebb meccsnek ígérkezik.

A fenti - szerintem reális - fejtegetés szerint nyolc pont jönne össze a következő öt meccsen, ha esetleg csak hat sikerül, az sem katasztrófa. A legfontosabb nem kikapni senkitől (kivéve DVTK), ebben a sűrű mezőnyben elbukni egy hatpontos rangadót sokba kerülhet - bezzeg megnyerni!

Elég is lesz ennyi a számolgatásból, tudom, nem mindenki szereti annyira, mint én. A lényeg, hogy a március nagyon erős hónapnak ígérkezik, szinte minden meccs élet-halál harc lesz, de hát a Kécske elleni vereség után ez az alap. Közben amúgy elkezdődtek a megyei bajnokságok is, úgyhogy márciusban már a gyakorlatban sem Kerület szurkolói blogként fogok üzemelni, a terveim szerint több osztályt is meglátogatok majd, köztük számomra új pályákkal - közben persze a Kerület meccseire is megyek, és azok egy részéről biztosan írok is, szóval lesz miért olvasni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3217767632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása