Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Jöhetne már a következő szezon

2023/05/15. - írta: pörgeszurkol

Méltó zárása volt a Kerület idei szezonjának a Budaörs elleni 0-0.

Sokat gondolkoztam rajta, hogy írjak-e egyáltalán posztot. Mert miről tudok írni? Játszottunk egy 0–0-át egy teljesen tét nélküli meccsen (bocs, nem, hiszen még ezzel az egy ponttal is előztük az Érdet, a végén csak összejön az ötödik hely!), végig esett az eső, ez a lelátói hangulatra is rányomta a bélyegét, habár volt egy egész tisztességes szurkolás. Sőt, a meccs után, az utcán még egy kis füstölés is!

A pályán a megszokott dolgok történtek: fölényben futballozott a Kerület, de szinte semmi ötlet nem volt a támadásokban, a vizes pályán is alig-alig lőttek kapura a srácok. A Budaörs nem akart focizni, bár a 13. percben, a félpályát először átlépve olyan kontrát vezettek a vendégek, amiből simán megszerezhették volna a vezetést. Emellett egy másik kontrával veszélyeztettek még, más említésre méltót nem csináltak a meccsen.

kerulet-budaors.jpg

Sajnos egy sérülés is beárnyékolta a játékot, de ez is szokásos lassan. A borzalmas időjárás csak fokozta az egészen nyomorult hangulatát a meccsnek, mégis a legtöbben nem idegeskedtünk, hiszen már minek. Csak legyünk már túl ezen! Még a bírót is csak utolsó percekben szidta igazán a lelátó, egy tizit kértünk rajta számon - Aczél Zoli nyilatkozata szerint utóbb elnézést is kért a sporti, amiért nem fújta be. Szóval jogos lett volna, de nem oszt, nem szoroz ez már.

A második játékrészben legalább a fiatalokat jó volt látni, a küzdelemre nem lehetett panasz, a kreativitásra annál inkább. Persze ezúttal több alapember is hiányzott, de ez láthatóan sokat nem befolyásolt - se jó, se rossz irányba.

A Budaörs ellen harmadjára voltam kint bő másfél év alatt, a három meccsen egy gól született. Jó, kihagytam ősszel egy 1–1-et, de gólzáporra nem nagyon kell számítani jövőre, ha összekerülünk. Vicces amúgy, hogy a két klub tavaly még NB II-es volt, idén meg egy ötödik (vagy hatodik) és kilencedik (vagy nyolcadik, esetleg tizedik) helyet sikerül összehozni az NB III-ban. 

kerulet-budaors2.JPG

A meccs fénypontja. Köszönet a képért Csabinak!

Nem tudom, mit mondhatnék még. Várom a következő szezont, hátha jobb lesz a csapat, és hátha lesznek majd jó túrák. Ja igen, hátra van még Csorna, azért az jó mókának ígérkezik, bár így, hogy a Csornának még van tét, nekünk már nincs, még csúnya vége is lehet. Vagy a Pénzügyőr után megint kiejtünk valakit egy tét nélküli meccsen a fair play jegyében - bár megjegyzem, egyáltalán nem biztos, hogy amennyiben lecsúszik a 18. helyre a Csorna, akkor ténylegesen ki is esik, de a feltöltési szabályokba most nem mennék bele, a feljutókat sincs kedvem találgatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr7818124570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása