Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Egyre nagyobb a gáz a Gázgyárnál

2021/10/04. - írta: pörgeszurkol

A BLSZ I. hetedik fordulója után sajnos az ASR Gázgyár a tabella utolsó helyét foglalja el, és a Csepel ellen is durván beleszaladt a késbe a Gáz, pedig felcsillant némi remény az első félidőben, hogy talán nem is olyan rossz ez a csapat.

Aki már járt ott, az biztosan emlékszik a Gázművek MTE sporttelepére és annak környékére. Budapest egyik rejtett kincse a környék a Gázgyár impozáns tornyától nem messze, a város zajától elzárva, az Aquincum Múzeum szomszédságában. Bár az élvonalig sosem jutott el a klub, a Gázgyár (amióta a Gázművek nem támogatja a futballklubot, azóta ASR Gázgyár néven fut a korábbi Gázművek MTE) személyében egy nagy múltú, patinás budapesti kiscsapatról van szó, ami számára méltatlan lenne az ötödosztályba való visszaesés. Az idei szezont viszont nagyon rosszul kezdte az együttes.

100_0435.JPG

Tradíció, hogy - általában -  szombat délelőtt 11-kor játssza hazai meccseit a Gázgyár. Ez ugyan ritkán ütközik más meccsekkel, mégsem olyan egyszerű úgy szerveznem az életem, hogy gyakran ki tudjak menni a gesztenyefákkal körülvett oázisba. Idén egészen október első hétvégéjéig kellett erre várnom, a 7. fordulóban viszont az ellenfél is elég hívogató volt, ugyanis a Csepel látogatott Óbudára.

A Gázgyár hat forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött, azt is az újonc MUN ellen - igaz, az öt vereségéből négyet a tabella első négy csapata ellen szedett össze az együttes, de így is elég harmatosra sikerült a kezdés. Mondjuk éppen Csepelen sem elégedettek a szurkolók, a kupa miatt eddig kevesebbet játszó szigetországiak csak egyszer tudtak nyerni a Gáz elleni meccset megelőzően, a többi mérkőzésükön ikszeltek - így a Vízművek ellen is, ahol kétgólos előnyt adtak le a szemem láttára.

100_0428.JPG

Nem a Gázgyár volt tehát a találkozó esélyese, ennek ellenére pár tucat hazai szurkoló összejött a kezdésre- éppen sikerült beesnem nekem is a világ talán legjobb indulójára, viszont az első két-három percet a büfében töltöttem, hogy megkaphassam a megdöbbentően olcsó, 350 forintos Dreheremet - mint utólag kiderült, az Ászok is ennyi, így annak is megéri "válogatósnak" lenni, aki árérzékenyebb.

100_0429.JPG

Bár ezen a képen nincs rajta mindenki, a Csepeltől ez kis létszám. Persze bármelyik más blaszos klubnál ez is elég menő lenne idegenben a város másik végén egy délelőtti meccsen.

Éppen a sörömet töltöttem ki a poharamba, amikor a hangok alapján felkaptam a fejem - azt még elcsíptem, ahogy a csepeli csatár (Tolnay Rokkó - nem, nem becenév) közelről a hálóba juttatja a labdát, de az akcióról lemaradtam. Mögöttem csak annyit jegyzett meg valaki, hogy "itt az első".

Valóban, ezek után sok jóra nem lehetett számítani óbudaiként, ehhez képest egészen jó első félidőt láthattunk: egy ízben ollózással lőtt kapura a Gáz, de mindkét oldalon láthattunk szép támadásokat, a csepelieknél sarkazós passz és tetszetős kényszerítő is előfordult. Aktívabb volt a Csepel, de a hazai kapus jól állta a sarat - a második gólját is egy nagy védés után kapta be szegény Schritt, a kipattanót a 16-oson kívülről lőtte be a csepeli játékos a hosszú alsóba, szép gól volt.

100_0433.JPG

Ha a második találat nem lett volna elég, a szünet előtt nem sokkal egy hazai szabadrúgást megelőző kakaskodás közben sikerült kiállíttatnia magát Horváthnak. Ezzel minden eldőlt, ehhez képest a második játékrészben sokáig nem változott az állás.

Közben említésre méltó esemény volt, hogy sikerült úgy kirúgni a labdát a pályáról, hogy az eltalálta a 15 percenként közlekedő 106-os buszt a Sujtás utcában. Emiatt a busz egy kis időre meg is állt, de végül elhagyta a helyszínt, így vélhetően nem okozott gondot a laszti miatti nagyobb fékezés.

100_0437.JPG

Itt látszik is a busz teteje, egy percig kb. itt állt, miután oldalba találta egy eltévedt felszabadítás.

Az amúgy a jó hangulatot teremtő képességéről, és elhivatottságáról híres csepeli szurkolók némileg meglepő módon elég csendesek voltak, alig egy-két nótát énekeltek el, és a hevenyészett "hajrá, Csepel! bekiabálásokra egész gyakran érkezett válasz hazai oldalról: hiába nincs szervezett szurkolás a Gázgyárnál, ezen a szombaton a pályán volt a nagyobb különbség, nem a lelátón.  

Sok csere után, fiatal játékosokkal az utolsó húsz percben a Csepel kivégezte a Gázgyárt: látványos gólokat szereztek a vendégek, a 15 perc alatt lőtt négy találat között csak Lóska (ki más?) tudott szépíteni 0–5 után. Ekkor azért a büfé felől valaki bekiabálta, hogy "egyenlíteni", ám ehelyett egy hatodik találattal zárta le a meccset a Csepel. Érdekesség (szomorú), hogy hét forduló után Lóska két góllal vezeti a Gázgyár házi góllövőlistáját, ami elég rövidke, ugyanis három találatig jutott eddig a csapat, azt is utóbbi két meccsén szerezte.

100_0436.JPG

A sarokban a büfé. Imádom ezt a pályát, magával ragadó és egészen egyedi a hangulata!

1–6 lett a vége, figyelemreméltó volt a végén, ahogy a csepeli szurkolók nemcsak együtt ünnepeltek a játékosokkal, de elnézést is kértek a szokásoshoz képest gyengébb szurkolásért. Nem semmi ez az összhang, arról nem is beszélve, hogy a "győzelem a Szigetországé" rigmus végén Zámbó Jimmy nevét kiabálták, imádom!

Hét forduló után nagyon simán vezeti a BLSZ I-et a Pénzügyőr, és hiába játszott kettővel kevesebb meccset a Csepel, a lépéshátránya így is hat pont, így már most úgy tűnik, hogy újabb év várhat a Szigetországra a BLSZ I-ben - jóval alacsonyabb szinten, mint ahová a múltja alapján való lenne a klub. Ahogyan a Gázgyár sem a blasz kettőbe való, de ahhoz nagyot kell menni a szezonban, hogy ne is kerüljön oda.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3216708206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása