Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Hát akkor ennyi volt az NB II

2022/04/25. - írta: pörgeszurkol

Matematikailag ugyan még nem esett ki a III. kerületi TVE a másodosztályból, viszont szolnoki vereségével formalitássá vált az NB II-es tagsága, annak megszűnése idő kérdése.

Nehéz így sokat írni egy meccsről. A Szolnok elleni idegenbeli bajnokira szurkolóként úgy készültünk, hogy ez az utolsó esély, a szalmaszál, amit még el lehet kapni. Sajnos a csapat játékán a 90 percből talán tíz percig látszott olyan mentalitás, ami alapján a játékosok is így készültek volna. A meccs nagy részén úgy nézett ki, hogy a Szolnok jobban akarja a sikert - és ezzel az NB II-es tagság megőrzésének reális esélyét -, amit aztán meg is szerzett. Lehetne a szerencsét és a játékvezetést is okolni, de nem ezen ment el.

szolnok-kerulet2.jpg

Először jártam Szolnokon meccsen, kifejezetten tetszett a Tiszaligeti Stadion. Jó a fekvése, teljesen kulturált a két lelátó - normális méretűek, nem ormótlan egyik sem, de azért van elég hely is. Az mondjuk egy kicsit erős, hogy a vendégszektor teljesen fedetlen, a büfé pedig a bejárat mellett van, és még ott is csak kérésre nyit ki a félidők alatt. Még ez sem rontotta el nekem az összképet, a hazaiak számára főleg jó lehet ez a stadion, és azért Szolnok megyeszékhely, legalább egy ilyen létesítményt megérdemel a város úgy is, hogy a kosárlabda ott az elsőszámú sportág.

A beugró 1300 forint volt, a sör pedig 650 - mármint a Dreher, mert volt Kőbányai is (gondolom olcsóbban?), de én maradtam az elfogadhatóság határát felülről súroló kőbányai terméknél. Állítólag chipset és szendvicseket is lehetett kapni, de ezeket a hazai büfékből hozták át. Érdekesss - persze a következő szezonban fogunk találkozni cifrább megoldásokkal is, már megint.

szolnok-kerulet3.jpg

Az időjárás legalább annyira nem volt unalmas, mint a játék - szűrt fényben érkeztünk meg, volt eső, szél és napsütés is a 90 perc alatt, szerencsére utóbbi dominált, igaz, megtapasztaltuk keményen, mit jelent a fedett lelátó hiánya.

szolnok-kerulet4.jpg

A két kép készítése között nem telt el egy félidő sem, ezt a szünet előtti pillanatokban lőttem, az előzőt a kezdéskor.

Mint írtam, lehetne a játékvezetést is ostorozni: főleg a hozzánk közelebb lengető partjelző tűnt teljesen fogalmatlannak a mérkőzés első 15-20 percében, illetve később is születtek vitatható ítéletek, nem beszélve arról, hogy a szolnoki gólnál a fejesbe a gólvonalon még belekapott egy játékos (nem tudom, hogy a gólszerzőnek elkönyvelt Busa volt-e az, vagy ő fejelt), ami miatt eléggé lesgyanús a találat, ha lenne VAR, simán elvehették volna a Szolnoktól. Ettől függetlenül méltatlan lenne erre fogni bármit, tényleg jobban akarta a sikert a MÁV, ráadásul az első 45 percben szinte egykapuztak a hazaiak - Balázs megint jól védett, rajta semmi nem múlt.

Említettem a szerencsét is feljebb: két komoly ziccere volt a Kerületnek a második félidőben, ebből az egyik egy megpattanó beadás volt, ami a kapufán csattant. Egy fejesnél egyszer nagyot védett az NB I-et is megjárt Hegedűs, ami viszont nem a szerencsén és nem is más külső körülményen múlt, az Birtalan kimaradt ziccere volt. Még a kapust is sikerült kicselezni a szolnoki védők bénázása után megszerzett labdával, ám teljesen érthetetlen módon Birtalan nem lőtt az üres kapuba, helyette elindult még a kapu felé, addig persze visszaértek a védők. Döbbenetes, szerencsétlen kapott is érte a lelátóról rendesen.

szolnok-kerulet.jpg

Azok ott felkiáltójelek, csak a szél miatt belülre kellett rakni a lapokat. Ja, és az elején amúgy kérdőjelek voltak még. (Fotó: egy óbudai szurkoló, aki a hazai szektorból nézte a meccset)

Ha már a lelátó. A szurkolás az idegenbeli túrák esetében már megszokott módon most is jól ment, 40-50-en jöttünk össze a vendégben, ami szerintem szép létszám. A hazaiak lehettek vagy háromszázan, az nso 700 nézőt írt, az nyilván nem igaz.

Sokan vannak, akik nálam sokkal vérmesebbek, és sokkal inkább kritizálnák a csapatot, de most már szerintem is itt volt a negatív vélemény kifejezésének az ideje: ennek a módja viszont nem a nemszurkolás vagy a meccsre ki sem járás, esetleg a szurkolás helyetti hőbörgés egész meccsen - hanem egy kiírás, ebből jutott a vasárnapi meccsre kettő is. Nem szégyellem, a velősebb és rövidebb második szöveggel értettem egyet jobban, lásd a következő kép.

szolnok-kerulet5.jpg

Valahogy a jövőre nézve is ideálisnak tűnt, amit szurkolókként összehoztunk: volt buzdítás szinte végig, a mi szintünkön sokan voltunk, néha persze ment anyázás is, de inkább kiírással üzentünk, a lefújás után pedig kulturált hangnemben beszélgettünk a játékosokkal. Ha nem megy a szekér, akkor ez a megoldás.

A beszélgetésről a végén annyit, hogy most már mást nem kérhettünk, mint azt, hogy ne engedjék el a végét a srácok, ne adják fel, amíg van matematikai esély, és ha kiesés lesz a végén - sajnos nagyon nagy valószínűséggel az lesz - , akkor emelt fővel essünk ki. Jó lenne nem egy tíz vereségből álló sorozattal befejezni ezt a szezont.

Ellentétben más - a magyar foci szempontjából sokkal jelentéktelenebb, marginális - helyszínnel a közelmúltból Szolnokon nem hallottam át semmi beszólást vagy gúnyolódást, persze szabálytalanságok esetében volt hőbörgés, na de hol nincs? A lényeg, hogy így ismeretlenül nekem egy tisztességes, kis szurkolótábor és normális nézők képe rajzolódott ki a helyszínen. Nyilván fájó, hogy pont ellenünk kapta el az utolsó szalmaszálat a Szolnok, de a jelenlegi kínálatból az ő bennmaradásuk lenne a legideálisabb a magyar klubfoci szempontjából, és essen ki inkább más.

A Budaörs kiesése majdnem annyira borítékolható, mint a Kerületé, a harmadik búcsúzó kérdéses. A zsinórban begyűjtött három győzelem ellenére még mindig a Szolnok áll kiesésre, két ponttal a Csákvár és három ponttal a Dorog mögött. Mások helyzetét nem akarom annyira mélyen elemezgetni és számolgatni, a realitásokat és a sorsolást figyelembevéve a most kiesésre álló három csapat búcsúzására számítok, de a Szolnok a Dorog ellen még kaphat egy esélyt, ahogy a Budaörs is a Csákvár ellen - csak éppen a Budaörsnek olyan sorsolása van, amivel bravúrok sora kellene a kiesési rangadó megnyerése mellett. A Dorog helyében izgulnék a leginkább a most bennmaradásra álló csapatok közül - sajnálom, hogy nem a Kerület veszélyezteti az ő NB II-es tagságukat, szép válasz lenne a februári eseményekre.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr6917815611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása