Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Szép összefoglaló volt ez a meccs

2023/05/01. - írta: pörgeszurkol

Gyönyörűen megmutatta a Kerület a Kaposvár elleni meccsen, hogy miért nem volt esélye sem visszajutni az NB II-be az idei szezonban.

Kívülről nézve akár azt is hihetné az ember, hogy egész jó sorozatban várta a Kerület a Kaposvár elleni hazai meccset: négy mérkőzés veretlenül, felváltva döntetlenek és a győzelmek, hazai pályán a Vidi II ellen kiütés, a Tatabánya ellen pedig rég nem látott jó játék. Ezzel szemben állt két szenvedős idegenbeli iksz a középmezőny alján álló csapatok ellen. Ez a "sorozat" a Mór elleni katasztrófát nem feledtette, ezért mondom, hogy inkább csak kívülről nézett ki jól, de azért - főleg a Tatabánya-meccs után - azt lehetett hinni, hogy kint vagyunk a gödörből.

A Kaposvár ellen ennek megfelelően szép nézőszám jött össze, a szurkolás pedig az elejétől jól szólt - kellett is, mert érkeztek Kaposvárról is, és hangosak is voltak a vendégek. Ezúttal végre nem pöccre a kezdésre estem be, így persze túl hamar el is fogyott a söröm, de ennyit ki lehet bírni.

kerulet-kaposvar.jpg

Igazi áprilisi idő volt esővel, széllel, napsütéssel, néha meleggel, máskor hűvössel.

Nem indult rosszul a találkozó, bár messze voltunk a Tatabánya ellen látott harcos kezdéstől, de az első harminc percben a Kaposvárnak momentuma sem volt, alig volt náluk a labda. Sajnos sok ziccert a Kerület sem tudott kialakítani, így az az egy gól is jó helyzetkihasználást jelentett, mindenesetre erre lehetett volna építeni. Igen, csak előjött egy régi probléma, a koncentráció hiánya: egy hatalmas védelmi hiba után a semmiből egyenlített a Kaposvár. Konkrétan a saját 16-osunknál egyszerűen eladtuk a labdát, katasztrófa.

A szünetig viszonylag csendes zajlott le a maradék negyedóra, ami nem túl hízelgő a Kerületre nézve. Pedig a lelátóról most tényleg jött a biztatás, egész koordinált formában. 

Alig sikerült a szünetről visszatérni a lelátóra, máris vezetést szerzett a Kaposvár. Már csak a támadás végét láttam, de elvileg egy labdavesztésnek hála jutott el addig a Rákóczi, hogy Hajagosnak nagyot kellett védenie, ám rossz helyre ütötte a labdát, a kipattanót könnyen beverte a Kaposvár, 1-2. Ehhez nagyjából 40 másodperc kellett a vendégeknek a második félidőben.

A második játékrész botrányosan gyengére sikerült, és ezt hadd ne írjuk a szemetelő eső számlájára. Labdabirtoklás persze volt most is, de helyzetek szinte egyáltalán nem. Már-már ajándéknak fogtuk fel, hogy a 80. percben tizenegyest ítélt a játékvezető, sokan túlságosan is örültek ennek a lelátón: Barczi már nem volt a pályán, Kozics pedig borzasztóan találta el a labdát, simán védett a kapus.

kerulet-kaposvar2.jpg

Mindenki a lefújást várta a 85. perctől, annyira nem volt benne a játékban az egyenlítés, győzelem meg aztán főleg nem. Maradt is az 1–2, ünnepelhetett a kaposvári tábor. Nehéz lenne azt mondani, hogy megérdemelten nyert a csapatuk, mert helyzetük nekik sem volt több egynél, az egyik gólt ugye teljesen ajándékba kapták. Persze az ilyen jó helyzetkihasználás is valami, ez tény.

Ezzel a Kerületnek sikerült már a hatodik helyre visszaesnie, az Érd azonos pontszámmal, de több győzelemmel előzött. Elnézve a maradék három forduló párosításait, könnyen maradhat is ez a sorrend, nem lesznek nehéz ellenfelei az Érdnek. Lejjebb már talán nem csúszik a Kerület (hét pont hátrányban jön az a Vidi II, akit oda-vissza 10–1 arányban múltunk felül...), de mondanom sem kell, mennyire kiábrándító ez a helyezés. Utoljára 2017-ben sikerült ennél hátrébb végezni, és még az amúgy borzasztónak értékelt őszi szezon végén is jobb helyzetben voltunk.

Három meccs van hátra, bár a ZTE II elleni meccs átkerült szombatra a vasárnap reggeli csalogatóan jó időpontról, így is kihagyom, az utolsó kettő forduló viszont kötelező - Budaörs hazai, Csorna vendég. Nagyon várom már a szezon végét, és csak remélni tudom, hogy jövőre jobb lesz. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr518114694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Határbíró 2023.05.01. 17:35:23

Ezzel a meccsel az is eldőlt, hogy a tavasszal kevesebb pontot sikerül szerezni, mint ősszel. Hiába az NB3-ban kiemelkedő háttér/lehetőségek, AZ nem tudott összerakni egy versenyképes csapatot, az eredményesség tekintetében egyértelmű visszaesés van a borzasztónak értékelt őszi szezonhoz képest is.
Persze dumában továbbra is kiváló lesz a csapat/stáb.

Mellesleg érzésre Óbudán van a legdrágább büfé a teljes mezőnyben és a jegy is ide a legtöbb. Szóval szépek a faszbuk posztok a szurkolók/nézők fontosságáról, meg a köszönet és hála nyilvánítások is kedvesek, csak ez is kicsit olyan, mint a csapat. Kommunikáció van, valós tett/teljesítmény kevésbé.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2023.05.02. 10:17:18

@Határbíró: ja, kurva gyenge. Hozzáteszem, hogy az ETO elleni hazai vereség után beblöfföltem, és azóta is tartom a 6. helyet a szezon végén, meglátjuk. Sokat nem tévedtem.

A Rákóczi elleni 1:2 is csak a szokásos, hótt motiválatlan csapat, hiszen az 5. helynél előrébb úgyse végezhetünk. DE! Legalább van csapat - ugye ez a 2000-es, 2010-es évek eleje környékén (Autotrader, TUE és tsai) nem volt ennyire megszokott.

És igen, akkor menjünk sorban:

-Büfé: a szar sör miatt felejtős (elnézést, aki kedveli a Soproni Klasszikust); a 900 Ft-os korsóár mellé meg már csak a repoharak hiányoznak, de nem akarok tippeket adni...
-Jegyek: csak KP-val lehet fizetni, azt is csak a recepción
-Vendégszektor: lenne, de nincs - folyton azt kell hallgatnunk, hogy ott óbégat és ünnepel minden gyüttment tábor közöttünk - a lelátón kényelmetlenül férünk el, az állóhelyet így nem használhatjuk
-Zene: üvölt a Rádió 1-es válogatás minden meccs előtt meg a szünetben, csak ordítva lehet kommunikálni egymással a szinte családtagnak számító szurkolótársakkal.

De legalább van csapat ;)
süti beállítások módosítása