Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

A gála most is elmaradt

2024/04/29. - írta: pörgeszurkol

Csornán folytatta sorozatát a Kerület: megint nehezen sikerült legyőzni egy kiesőcsapatot, de a győzelem azért megvan.

Hiányozni fog Csorna jövőre. Bájosan amatőr közeg, és bár messze van, viszonylag könnyű eljutni oda. Idén viszont annyira gyenge volt a csapat, hogy a vasárnapi vereségükkel véglegessé vált a hetek óta várható végkifejlet: az észak-nyugati csoport első kiesője a Csornai SE. 

Kicsit meg is cáfolnám magam már az elején: könnyű eljutni Csornára, mi? Kinéztük a Kelenföldről 14:20-kor induló vonatot, az 15:59-re ér le papíron, a meccs 17-kor kezdődik, ez a szokásos kis késéssel is sima, a vasútállomástól jó húsz perc a csornai grund. Már Kelenföldön volt 15 perc késésünk, Csornára 35 perc plusz jött össze, így ki kellett lépni. Pár percet csúszott a kezdés, szóval beért időben mindenki, még a drapik is kikerültek a kezdősípszóig, de ennél kényelmesebb érkezésre számítottunk. A beugró amúgy ezer forint, és a tavalyi évhez hasonlóan pár hazai most is volt a vendégben. Gondolom a megyeiben ez normális, minket meg aztán nem zavart.

20240428_170422.jpg

A büfé árai meglepően korrektek, a kínálat lehetne jobb, mert csak Soproni és Steffl volt kapható, de a magasabbra pozícionált Soproni is "csak" 600 forint volt, ami egyes budapesti stadionok árának pont a fele. Szombaton egész sok sört fogyasztottam (részben meccsen, később lesz poszt arról is), vasárnap viszont bubival mentem ki Kelenföldre, így vonatozás közben is megittam két sört, ezek együttes hatására a szünetig megálltam a sörvásárlást, mondván ott a Füzes vendéglő, tavaly is Krusót mértek benne, az jó lesz!

A 31. percben egy kipattanó labdát lőtt közelről a kapuba Zámbó, 0–1. Egyébként is hatalmas fölényben játszott a Kerület, érett a gól, de az iram nem verdeste azt eget. A 40. perc után egy játékmegszakításnál ketten jó ötletnek tartottuk, hogy előre elinduljunk a kocsmába, természetesen Szalka ekkor szerezte meg a csapat második gólját egy baloldali akció végén, 10-12 méterről. A gólörömöt még hallottuk az utcán.

20240428_170708.jpg

Jobbra a bejárat, balra a büfé.

A Füzesbe megérkezve jött az újabb sokk: bár ott a csap, hordó nem volt, Krušovicét nem kapni. Csapon Kőbányai, Soproni és meggyes Dreher, üvegesben ezek mellé Heineken és Stefi. Hát ezért megérte lemaradni a gólról! Bevállaltam egy köbszit, nehezen, de legyűrtem. A kocsmában az egyik helyi kocsmabútor emlékezett ránk tavalyról, ez igazán megtisztelő volt még akkor is, ha kettőnk közül csak én voltam a tavalyi meccsen. Később befutottak a többiek is, komoly forgalmat generáltunk az egyébként is elég jól pörgő helyen.

20240428_174952.jpg

A sör olyan, amilyen, a hely viszont tökéletes.

Még a visszaindulás előtt jött a telefon: már 3–0 ide. Azóta láttam az összefoglalóban, Zámbó egészen szép gólt szerzett: látványosan fejelt kapura 13-14 méterről, az még csak kapufa lett, de a kipattanót belőtte közelről. Összesen olyan 10-12 perc játékidőről maradtam le, ez két gólba került.

A gála ismét elmaradt, ahogy nem jött össze a kiesés elől menekülő ZTE II és Haladás ellen sem. Háromgólos előnyben már nem sok energiát fektetett a támadásokba a Kerület, a Csorna előbb egy bombagóllal szépített, majd a 75. percben Füzi Ákos lőtt a rövidbe, ez azért inkább kapushiba volt. Ja és nem, nem az a Füzi Ákos természetesen, nem is rokonok.

20240428_190001.jpg

Ez egy igazán gendersemleges WC!

Szomorú, már-már szégyenteljes, hogy a biztos kieső, sereghajtó Csorna ellen az utolsó bő negyedórában az eredmény megtartására koncentrált a Kerület, de ez történt. Sikerült ugyan kihúzni, és fontos három pontot szerzett a csapat, de csúnya lett a vége. Nyert a Bicske és nyert a Veszprém is (a Tatabánya ellen!), így nagyon szoros az élmezőny: két pontra van az ezüstérem és a dobogó, ötre az első hely. A sorsolás alapján továbbra is a Tatabánya a toronymagas bajnokesélyes, számomra nagy kérdés, végig bírja-e a Bicske ezt az iramot. Ha igen, akkor még a dobogó is elúszhat nekünk, nagy hajrá lesz.

20240428_182107.jpg

Hazafelé szerencsére a Csehországból érkező kedves szurkolótársaim elvittek kettőnket, így csak a telefonomon nézegetve szörnyülködtem azon, mekkora késések voltak a csornai vonalon még este is. Pedig ez elvileg egy korrekt vasútvonal.

A Csornával jövőre legfeljebb a kupában találkozunk, de könnyen lehet, hogy hosszabb ideig is elkerülöm majd ezt a csapatot. Pedig a Futbology-nak hála tudom, hogy egészen unikális mérlegem van a Csornával: a csapat hat meccsén voltam kint (ötször a Kerület, egyszer a Pénzügyőr ellen), az összes találkozón kikapott a Csorna. A Videoton II fogható ezen, ellenük is hatszor voltam meccsen (ötször Kerület, egyszer ESTMK), de ott öt vereség mellett legalább egy iksze van az együttesnek. Bárcsak az FTC ellen tudnék ilyet felmutatni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr1318393049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása