Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Szombaton mennél meccsre? Bocsi, de ez nem fog menni

2020/07/26. - írta: pörgeszurkol

Köszönjük, MLSZ!

Egy hét múlva kezdődik az NB II. és az NB III., most már csak néhány napot kell kibírni magyar foci nélkül. Mutatóban, a tévés közvetítés kedvéért egy meccs szombaton lesz, amúgy minden más mérkőzést vasárnap rendeznek. Igen, úgy, hogy a szent NB I. csak két héttel később indul, a szezonnyitó 40 meccséből 39 vasárnap lesz, abból a 39-ből pedig 27 egyszerre kezdődik. A következő héten ugyanez lesz a helyzet, szóval aki esetleg egynél több meccsre kíváncsi, esetleg a hétvége két napjából csak az egyiken ér rá, az így járt.

Mit lehet erre mondani szalonképesen?

Az MLSZ, ami elvileg azért dolgozik, hogy a magyar bajnoki mérkőzésekre minél többen járjanak ki, nemes egyszerűséggel magasról szarik a szurkolók és a csapatok érdekeire. Egyedül a tévé igényeit veszik figyelembe, pedig a teljes NB II. azt kérte, hogy lehessenek meccsek szombaton is. 

img_7940.JPG

Hangulatom szombaton, amikor meccsre mennék délután 

Szánalmas érv, de legalább egy érv, hogy mindez azért van, hogy az NB I-re menjen ki mindenki, aki csak tud. Na most az egy dolog, hogy augusztus első két hetében nem is lesz NB I., de a folytatásban sem csak szombaton rendezik az elsőosztályú mérkőzéseket. Ami önmagában persze nem rossz, viszont teljesen értelmetlenné teszi az NB II. és az NB III: kényszerű vasárnapi rendezését.

Nézzünk egy példát!

Augusztus harmadik hétvégéjén, 15-16-án a három nemzeti bajnokságban szombaton kettő, vasárnap 42 meccset rendeznek, míg pénteken és hétfőn egyet-egyet. Mondom még egyszer: 

szombaton kettő, vasárnap 42

meccs lesz az első három osztályban. Nézőcsalogató, szurkolóbarát...

img_7941.JPG

Ha esetleg az előző "művészi" képről nem ismertétek volna fel, a kép SIófokon készült, ráadásul tényleg szombaton.

Az utolsó mentsváramat ilyenkor a BLSZ és a különböző megyei bajnokságok jelentik, ám ezek sorsolása még nincs teljesen kész. Sajnos az olyan idióták, mint én, akik egy hétvégén esetleg több magyar bajnokit is megnéznének, elég nehéz helyzetbe kerültek. Még inkább meg vannak lőve azok, akik mondjuk a két hétvégi nap közül csak szombatonként tudnának meccsre menni. Valamiért az MLSZ nem támogatja a szombati meccseket, nem gondolnám, hogy vallási alapon teszik ezt. De vajon mi lehet akkor a valódi ok? Egyszer leírhatná vagy elmondhatná valaki, hogy legalább tudjuk, mi a hivatalos oka ennek a hülyeségnek.

Évről évre nehezebb dolog a magyar klubfutball szerelmesének lenni, és ennek legfőbb okozói azok, akiknek éppen az lenne a dolga, hogy népszerűsítsék ezt az egészet. Tényleg, mit lehet erre mondani?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr916078080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása