Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Budai derbivel indul az NB II

2021/06/30. - írta: pörgeszurkol

Tökéletes érzékkel, az Eb egyik szünnapján készítette el az MLSZ a másodosztály sorsolását, bő egy hónappal a rajt előtt. Természetesen nagyon vártam már ezt a napot, végre lehet tervezni az őszi szezont!

nb2.JPG

Augusztus 1-jén rögtön egy pikáns párosítással kezdi meg 21 év után másodosztályú szereplését a III. kerületi TVE. Jön a Budafok Óbudára, ezzel a két legeredményesebb, legrelevánsabb budai csapat találkozik egymással. Ha a közelmúltat nézzük, akkor a BMTE a sikeresebb, ha az egész klubtörténeteket, akkor a Kerület. A két csapat utoljára a 2013/2014-es kiírásban, a BLSZ I-ben szerepelt egy bajnokságban, akkor a Kerület bajnok lett, a Budafoki LC ötödik. Profi szinten 1995/1996-ban, az NB II-ben szerepelt egyszerre a két klub, és az azt követő idény volt az utolsó, amikor az első két osztályban két budai csapatot találtunk.

Bár a második fordulóban Szegedre megy a Kerületke, az első igazán bulis túra az első szerdai fordulóban, 18-án jön a Tiszakécske ellen, míg előtte a Dorogot látja vendégül a csapat - két nagy riválisról van szó! Az első igazán komoly ellenfél 22-én jön a Hévízi útra, ekkor a Szombathelyi Haladás lesz a vendég. Ezt néhány "nem olyan érdekes" ellenfél követi (bár a Soroksár elleni kirándulás vicces lesz, el sem hagyjuk Budapestet, de hosszabb út időben, mint a két megyével arrébb lévő Dorog), majd szeptember 29-én Miskolc, a DVTK ellen.

Sajnos pont szerdai forduló tehát az egyik legkeményebb túra, és ezt tovább tetézi, hogy a Nyíregyháza ellen meg a kupában már látott Balmazújvároson játszik a csapat november végén. Azt megelőzően viszont -szerencsére akkor már vasárnap- az általam egyik leginkább várt túra jön, Pécs. A születésnapom utáni nap megy a Kerület Pécsre, kiváló ajándék lenne egy jól sikerült túra óbudai győzelemmel.

Várom még az október végi kecskeméti túrát is, sajnálom viszont, hogy Siófokra áprilisban kell menni, nem nyáron. Az érdekesebb túrák közül bőven jut majd tavaszra is, még az utolsó fordulóra is, amikor Békéscsabán léphet pályára a Kerület május végén - remélhetőleg már bennmaradóként.

Ami a többieket illeti: szeptember 15-én lesz a Diósgyőr–Nyíregyháza, 11 napra rá, szerdán Békéscsaba–DVTK, ez egy erősebb időszak lehet a lelátókon. Ha minden igaz, augusztus 8-án a Szolnok avatja fel az új budaörsi stadiont, míg a Bács-Kiskun megyei rangadóra november végén, szerdán kerül sor.

Lesz természetesen még számos izgalmas párosítás (az MLSZ Adatbankban már fent van a menetrend), ám ezek már nem lesznek újak a tavalyi csodálatos NB II-es mezőny után. Remélhetőleg most már járványügyi intézkedésekkel sem rontják el a szórakozásunkat, és tényleg egy remek szezon vár ránk!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr5016609488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása