Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Ez nem az óbudai csapatok napja volt

2022/04/07. - írta: pörgeszurkol

Szerdán kikapott a Kerület és a Gázgyár is - utóbbi legalább nem a bajnokságban, de ettől még mindkét klub helyzete elég nehéz a maga bajnokságában.

A csákvári fiaskó után egyből nehéz dolga volt a Kerületnek, hiszen az NB I-es kerettel rendelkező, 2022-ben eddig gólt sem kapó Vasas ellen kellett volna javítani. Ez persze nem jött össze, bár a csapat játéka kétségtelenül javult a csákvári teljesítményhez képest. Ezzel párhuzamos a Gázgyárnak sem sikerült az újabb bravúr a Budapest Kupában, de a kisebb óbudai klubnak is inkább a bajnokságban kellene villognia.

Igazából se időm, se kedvem túl hosszan írni erről a meccsről. Közhely, hogy nem a Vasas ellen kell kiharcolni a bennmaradást, csak ugye ez akkor lenne igaz, ha nem az történt volna Csákváron, ami. Így viszont tényleg minden pontra szükség van a maradék meccseken, ezzel a szemlélettel kellett nézni a Vasas-meccset is. A szerda délután ellenére ismét abszolút telt ház jött össze, se a hazaiba, se a vendégbe nem adtak el jegyet a kezdés után, megtelt a stadion.

kerulet-vasas2.jpg

Az első félidő egészen tűrhetőre sikerült, jól játszott a Kerület, láthatóan küzdöttek a srácok. Persze sokan a Vasastól kerültek Óbudára, gondolom ez plusz bizonyítási vágyat jelentett, ettől függetlenül folyamatosan - és jogosan - elhangzott a kérdés: miért nem így játszottunk Csákváron?

A szünetig nem esett gól, de talán egy hangyabajusznyival a Kerület állt közelebb a vezetéshez, ráadásul már a 20. másodpercben megvolt az első kapura lövés. A félidő utolsó öt perce viszont nem sok jót vetített előre, az utolsó percekben sokkal jobb volt a Vasas.

Nem mondhatnám, hogy éppen hurráhangulat uralkodott a lelátón, alig-alig szurkoltunk valamit néha, de legalább az első 45 percben a Vasas-tábor sem mutatott sokat ezen a téren.

A második félidőben aztán mindenből megkaptuk azt, amitől féltünk és amire számítani lehetett. Fokozatot váltott a Vasas, nem szégyen bevallani, hogy egyszerűen jobb játékosokból áll az angyalföldi keret, ez pedig érvényesült is. Nem ezzel van a baj, ezt szerintem mindenki belekalkulálta. Csak ismételni tudom magam: ha Csákvárról győzelemmel, vagy legalább egy kiszenvedett döntetlennel jöttünk volna haza, mennyivel más fényt kapott volna ez a meccs is.

kerulet-vasas_1.jpg

Az első gólt egy kifejezetten szép sarkazás előzte meg, ott senkit nem tudok hibáztatni tőlünk. A második, és főleg a harmadik találat már más tészta, bár pontszámban tök mindegy, azért rosszul esett a Benny Hill Show-ba illő harmadik gól.

A csapat teljesítményével párhuzamosan a Vasas szurkolók hangja is megjött, de a szomszéd kerületből érkező tábor teljesen korrekt, sportszerű szurkolást mutatott be, mondjuk nem is nagyon lett volna helye másnak ezen a meccsen.

Azokkal nem értettem egyet, akik a végén szidták a csapatot: Csákváron minden szidalmat megérdemelt a csapat, de szerdán nem. Tudom, hogy ezért nem jár pont, de attól még a Vasas ellen ez volt a várható, és a harmadik gólt, illetve az azt megelőző jelenteket leszámítva én tisztes helytállásnak ítélem meg ezt a teljesítményt - ami persze nem ért semmit.

20220406_155719.jpg

A többi eredmény sem alakult túl fényesen, a 13. hely öt pontra van, a 17. viszont csak a rosszabb gólkülönbség miatt nincs meg. Nem reménytelen a helyzet még most sem, de olyan csapatok ellen kell minél több pontot összeszedni, mint az ötödik Siófok vagy a negyedik Kecskemét. Előbbi esetében tudjuk, hogy ez nem lehetetlen, hiszen ősszel őket sikerült megverni, szerdán pedig - sajnos - Békéscsabán szaladt bele a késbe a balatoni csapat. Siófokon ettől még nehéz vendégként nyerni, viszont muszáj lesz. Egy dologban bízok (és ez a legtöbb maradék meccsre igaz) : az ellenfél számára már nincs valós tét.

A fenti két bekezdésben írtakkal viszont nem közvetlenül a meccs után foglalkoztam, ugyanis a lefújás után repesztettem is át biciklivel a Gázgyár-pályára. A Budapest Kupa elődöntője fél órával kezdődött később, így bő tíz percre kiértem. Sok értelme nem volt, már 1–3 volt az állás, de legalább tudtam jattolni ott is, és kicsit élveztem a légkört - meg aztán a söröket a Faházban. A Magyar Kupa így is összejött a Gáznak, és most már tényleg a bajnokság a lényeg, szóval azért az eredményért nem kár annyira.

Amiért viszont nagyon nagy kár lenne, ha mindkét óbudai csapat kiesne a szezon végén. Ha most lefújnák, ez lenne, szóval munkás hetek jönnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3517799217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása