Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Nem értem ezt a második félidőt

2022/09/01. - írta: pörgeszurkol

A játék összképe alapján megérdemelten verte a Veszprém a III .kerületi TVE-t szerdán. Nem mondom, hogy az első félidő tökéletes lett volna, de nem vártam olyan összeomlást, ami a szünet után jött.

Mit ne mondjak, remek meccsidőpont a szerda 17:30, főleg, ha Veszprém helyett Ajkáig kell utazni. Persze annyiban azért örültem a helyszínváltozásnak, hogy így végre eljutottam az ajkai stadionba - viszont nem mondhatnám, hogy sokadmagammal. Az első félidőben ketten (!), a másodikban már hatan voltunk a vendégszektorban. Más civil óbudai nem is nagyon volt Ajkán, csak hozzátartozók és a klubvezetés. Negatív rekordhoz közeli teljesítmény, de nem tudom senkinek felróni, hogy kihagyta az utat, egyszerűen a szurkolókat teljesen figyelmen kívül hagyó forduló volt ez.

ajka3.jpg

Mondjuk veszprémiek sem mentek el sokan Ajkára, egy szurkolói buszuk volt, összesen talán száz néző lehetett az egyébként takaros, kiváló gyeppel rendelkező ajkai stadionban. Igazi rangadó, nem?

Ha már nem otthon játszik a Veszprém, legalább belépőt nem kér a meccseiért, ráadásul Ajkán kifejezetten jófej szekut sikerült összehozni: a bejáratnál is normálisan válaszoltak (a vendéget kerestem), az pedig egészen zseniális megoldás volt, hogy egy ember nyitogatta a nekünk a kaput, ha büfébe szerettünk volna menni. Mindezt korrekt módon tette, és még a drapit kitenni is segített, szóval soha rosszabb személyzetet!

Nagyjából eddig tartanak a pozitívumok a szerdai élményeim között, esetleg még Szmolát tudom kiemelni, rég láttam ilyen jól védeni óbudai kapust. Mondjuk tavasszal Balázst.

Az első félidő egyébként tetszetős volt, végig fölényben futballozott a Kerület, igaz, ez helyzetekkel nem járt együtt. A tizenhatos körül állandóan elfogyott a tudomány, a beadások nem jöttek be, lőni senki nem akart, ha mégis, azt blokkolták. A Veszprém kétszer jutott el a kapuig, a 29. percben szerencsére egy gyenge lövéssel zárták a támadást, a félidő legvégén pedig nem érte el az egyik csatár az ígéretes labdát.

ajka.jpg

Közben meglátogattam a büfét is: Staroprament írnak, de helyette Borsodit csapolnak, igaz, ez nekem mindegy volt, vezettem. Ittam egy gyümölcsös sört és ettem egy chipset, ezzel tudtam le a fogyasztást.

A szünetben én egész bizakodó voltam, reménykedtem egy kiszenvedett egygólos sikerben, bár láthatóan masszív volt a Veszprém, ellenben nem erőltette a támadásokat. Na ez változott meg gyökeresen a második játékrészre!

ajka2.jpg

Kérdés, hogy Pető üvöltötte-e le a játékosok fejét, vagy tudatos taktikáról volt-e szó, mindenesetre az 51. percben úgy végezhetett el szögletet a Kerület, hogy előtte három nagy helyzetet hagyott ki a Veszprém. Sajnos a két óbudai szöglet után folytatódott az előtte látott játék, sokkal veszélyesebben focizott a hazai csapat.

img-11a1795cfa354ae70fa77cc87cd65aea-v.jpg

Ez értelemszerűen olvasói fotó még az első félidőből, ott kuksolok a vendégben. 

A 66. percben büntetőhöz jutott a Veszprém egy buta szabálytalanság után - azt hiszem talán Preklet lökte fel a támadót a 16-os és az alapvonal találkozásához közel, feleslegesen. A tizenegyest hárította az előtte is már nagyokat védő Szmola, de sajnos ez sem hozott fordulatot.

Néha ugyan eljutott az ellenfél kapujának közelébe a Kerület, de továbbra is hiányzott elől a fantázia és/vagy az átütőerő. Ezt pedig nem lehet csinálni sokáig, a 84. percben a veszprémiek csatára, Major (aki amúgy vezeti a góllövőlistát) a saját térfeléről megindulva, legalább három óbudait lerázva jutott el a tizenhatosig, és lőtt győztes gólt. A végén kétségbeesetten mentünk előre, de a Veszprém még ekkor is többet birtokolta a labdát, és nyert is 1–0-ra megérdemelten.

Ijesztően könnyen volt átjátszható a Kerület középpályája, a támadósor halványan játszott, egyedül Szmolát lehet dicsérni, esetleg még Laput és Schusztert, akik nagyot küzdöttek végig. Főleg a második félidő volt számomra érthetetlen, de hát ez van.

Leginkább úgy foglalnám össze a látottakat, hogy két ellentétes félidőt játszottak a csapatok, csak míg a Kerület nem tudott élni a fölényével, addig a Veszprém igen - így pedig a helyzetek száma alapján is megérdemelt a hazai siker.

Nyolc pont a Veszprém előnye, ezt inkább csak leadni lehet, behozni nemigen. Hat forduló után persze erős lenne lemondani a bajnoki címről, de innentől ez elképesztően nehéz lesz, igazság szerint én úgy látom, csak a Veszprém ronthatja ezt el: nyilván fog pontokat veszíteni a listavezető, talán nyolcat is. De a Kerület nem? Hááát.

Közben sorsoltak a Magyar Kupában, jön a Videoton Óbudára. Örülök, hogy nem a Fradi vagy az Újpest, nagyon nem hiányoznának a hazaiban parádézó fradisták, sírhatnékom lenne egy olyan meccsen. A Vidi érdekes ellenfél, komoly csapat, sajnos benne van egy nagy verés is a meccsben, bár a fehérváriakból kinézek egy szenvedős-vergődős továbbjutást is, mert azért a Vidi is minden, csak nem egy stabilan jó teljesítményt nyújtó csapat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3517921507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása