Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Nemcsak NB II-re, de NB III-ra is nagy buli lesz kijárni

2020/07/13. - írta: pörgeszurkol

Elkészült a harmadosztály csoportbeosztása, húsz nappal a bajnoki rajt előtt legalább már azt tudni, hogy melyik csapat kik ellen fogni mérkőzni a következő bajnokságban (a sorsolásra persze még várni kell). Mind a három csoportban lesznek érdekességek, ezeket veszem végig a posztban, előbb Kerület-szurkoló szemmel, majd grundhopperként is, bár a kettő ugye összeér.

Még az NB III. előtt azért ne feledjük el, hogy lesz nekünk egy olyan NB II-nk, amiben ilyen csapatok szerepelnek: DVSC, Győri ETO, Vasas, PMFC, Szombathelyi Haladás, Békéscsaba és Nyíregyháza, és ezek mellé még van Kaposvár, Siófok, Dorog, Szeged, Kazincbarcika, Ajka és Soroksár is, mint komolyabb vagy legalább értelmezhető táborral rendelkező csapat. Garantált szórakozás hétről-hétre, messze érdekesebb az NB I-nél, igyekszem is majd többet foglalkozni ezzel az osztállyal, de nem ígérek semmit, mert ciki nem betartani...

Szóval az NB III.! 

A Kerület a nyugati csoportba került, ami nagyjából papírforma, de a sok budapesti csapat miatt mindig benne van, hogy rakosgatják a fővárosiakat ide-oda, de egyetlen budaiként azért elvárható volt, hogy ne kelljen keletre utazni. Ha a feljutási esélyeket nézem, nagyon jó kis csoport ez, a tavalyi erőviszonyok alapján ha csak kicsit is sikerül erősíteni, stabilizálni a csapatot, akkor illene behúzni a bajnokságot. Ha van komoly akarat és jó igazolások, akkor a Pápa és Mosonmagyaróvár lehetne veszélyes, illetve a Nagykanizsa lehetne még erős, de nincsenek olyan helyzetben. Ugyanez mondható el a Tatabányáról, amit a múltja feljebb predesztinálna, de még az NB III-as indulásnál is rezgett a léc, nyilván a bennmaradás ott a cél. Kicsit fekete ló a Sopron, ahol a politikai hátszél, a szurkolói beágyazottság és a normális méretű település is megvan ahhoz, hogy fel akarjanak jutni, a Csornát viszont csak gólkülönbséggel előzték meg, a Csorna pedig tipikusan liftező klub, ez alapján nem kell tőlük tartani, de ki tudja. Anyagilag a Gárdony és a Lipót áll elég jól, de remélem ők tudják a helyüket, ami pont az NB III. első fele, de semmiképpen nem a húszcsapatos, bivalyerős másodosztály. 

Szurkolói szemmel nagy pozitívum a három nyaralós ellenfél, a Balatonfüred, a Gárdony és a Veszrém, remélhetőleg összejön szeptember közepéig legalább az egyik túra ezekből. Örülök a Sopronnak, nagy buli lesz oda vendégbe menni, ahogy a Tatabánya is egy kiváló ellenfél ilyen szempontból. A többiek a Nagyatád kivételével már jól ismert ellenfelek, nagyon örülök még az FTC II. elkerülésének, tulajdonképpen a legfontosabb kívánságaim összejöttek, jó évad lehet ebből.

A csoportból még kiemelendő a ZTE II és a Nagykanizsa összekerülése, ez tartogathat érdekességeket. 

Középen óriási kollektíva jött össze, ide került a Vác és az ESMTK, míg a második csapatok közül az Újpest, a Fradi és a Honvéd fakója is itt szerepel majd. Itt van még a Dunaújváros és a Kecskemét a volt NB I-esek közül, de a Szegedi VSE és a Hódmezővásárhely is rendelkezik szurkolókkal. Lesz idén is dabasi "városi rangadó", az újoncok közül pedig a Körösladány és a Majosi SE került ide. Lesz pár olyan párharc, amire érdemes kimenni kívülállóként is, élvezetes csoportnak tűnik, ahonnan a Vácnak meglesz az esélye az egybőli visszajutásra, de a Dunaújváros, az ESMTK és talán az Iváncsa is ott lehet az elején.

Elég rosszul járt a BVSC, ami hosszú évek után visszakerülve a nemzeti bajnokságok egyikébe rögtön megkapta a keleti csoportot, ami a budapesti együttesek számára a lehető legrosszabb, ráadásul egyedüli fővárosiak lesznek ott. Az anyagi helyzetük alapján a zuglóiak így is az élmezőnyben lehetnek a Füzesgyarmat, a Jászberény és a Tiszakécske mellett, a feljutó minden bizonnyal ebből a négyesből kerül majd ki. A szurkolók miatt érdekes lesz az Eger-Gyöngyös-Hatvan-Salgótarján tengely, sőt, nógrádi rangadó is lesz az SBTC és a Balassagyarmat között, míg Borsodot hat (!) klub képviseli majd. Jó lenne legalább egy meccsre kijutni a Dolinkába...

Minden csoportban lesz tehát néhány érdekessebb párosítás, néhol még a második csapatoknak köszönhetően is, bár azért én nagyon sokallom a tíz fakót. Szezon előtt nagyon nehéz tippelni a feljutásra, annál pedig csak a kiesőket megjósolni nehezebb, utóbbival nem is próbálkoznék. Lehet, hogy hazahúzok, de én a Kerület feljutását várom nyugatról, középen a Vác és a Dunaújváros (*valamint a Kecskemét, ami komolyabban erősödött nyáron), keleten pedig a Füzesgyarmat és a Tiszakécske lesz a legesélyesebb, de ahogy fent is írtam, pár olyan klub van még, ami beleszólhat a feljutás kérdésébe.

Egy dolog biztos: nem fognak unatkozni az NB III. szerelmesei, míg az NB II. a most következő szezonban a legérdekesebb és legtöbb nézőt vonzó bajnokság lesz majd. Kicsit reménykedek abban, hogy nem lesz minden alsóbb osztályú meccs egy időben, és akkor tényleg szinte minden héten új pályáról írhatok majd meccsbeszámolókat. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr2516003368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása