Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Ez már igazi önsorsrontás

2021/09/16. - írta: pörgeszurkol

Megint egy olyan meccsen kapott ki a Kerület, amin nem kellett volna. Nagyon nehéz szezon lesz ez így, ha ajándékba adunk pontokat.

Előzetesen azt írtam, hogy félek a Soroksár elleni találkozótól. Ez a tavalyi szezon miatt van, amikor a Soroksár néven induló Fradi B az első tízben végzett, sokáig még az első ötben is ott volt. Az idei szezonban szerencsére sokkal rosszabbul szerepel a csapat, de sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy a Kerület pontot szerezzen. Pedig nagyon kellett volna, ha már a szintén elég gyengének tűnő Budaörs ellen csak egy 0-0 jött össze otthon.

100_0231.JPG

Soroksáron utoljára egy Honvéd elleni kupameccsen jártam, akkor is a vendégben. Akkor még Paulanert mértek ott, most Kozelt lehetett kapni a büfében, ennek ára 600 forint volt. Nem egy nagy dobás, de legalább nem valami kukoricás-enzimes nagyüzemi lötty, hanem egy fokkal jobb dolog, az ár meg sajnos ennyi a stadionokban. Mivel biciklivel érkeztem a meccsre Óbudáról (22 kilométer!!), az első korsó elég gyorsan csúszott le, utána a tűző napon már egész jól elvoltam.

Vagy inkább lettem volna. Úgy-ahogy szurkolgattunk, míg a hazai oldalon semmi szervezett szurkolás nem volt, ám ez nem is csoda, hiszen szabadidős fradisták járnak ki a Lipcsei Péter vezette, a Fradi B csapatánál valamire többre hivatott, de az első számú együttesbe be nem férő játékosokkal operáló Soroksár meccseire. Szóval nem volt nagy kihívás hangosabbnak lenni, de már a 11. percben nagy csapás érte a vendégszektort: egy rosszul hazaadott labdára csapott le Lovrencsics Balázs, és ezzel meg is szerezte a vezetést a Soroksár.

100_0227.JPG

Sajnos ilyenek voltak a fények, de ezt tudtam is előre. Ennyi kép készült a hazai szektorról.

A folytatásban gyűrte egymást a két csapat, talán többet is volt a labda a Kerületnél, de a kapu előtt elfogyott a tudomány. A pontrúgások veszélytelenek voltak, az utolsó passzok nem sikerültek. Különösen bosszantó volt így hátrányban látni a csapatot, ez a Soroksár semmivel nem volt jobb a Kerületnél - azaz de, egy kicsit igen: nem adtak ajándék gólt az ellenfélnek.

A munkanapi időpont ellenére a félidő derekára már jó 40-en is összegyűltünk a nyárias időben, szinte már jó volt a hangulat, csak a gól hiányzott. Meg a büfé, ami a 20-25. perc körül bezárt, és csak a szünet közepén nyitott ki - cserébe legalább a perec jó volt.

100_0228.JPG

Nem lehet panasz erre a nézőszámra munkanap, vendégben.

A második játékrészben is meddő fölényben futballozott a Kerület, aztán csak megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, helyzetecske. Éppen a büfében álltam sorba, amikor egy kontrából a Soroksár eldöntötte a meccset. Igaz, halvány reménysugárra adhatott okot Bori értékesített 11-ese pár perccel később, de sajnos akcióból sehogy sem akart menni a csapatnak.

100_0224.JPG

Jobbra a bejárat, mellette még a bicóm is feltűnik, balra a büfé.

2-1 maradt a vége, így hosszú idő után ismét kiesőhelyre csúszott a Kerületke. Nem csoda, nyolc meccsen öt lőtt góllal nehéz jobb helyen állni - ráadásul ebből három találat is büntetőből született. Egyértelmű, hogy többre hivatott ez a csapat, lenne esély bennmaradni, de úgy nagyon nehéz lesz, ha a gyengébb(nek hitt) ellenfelek ellen sikerül öt pontot és öt gólt összekaparni - ráadásul a Soroksár mellett a Dorog is egy ajándékba kapott góllal bizonyult jobbnak. Nagyon sok segítség ez így az ellenfeleknek, főleg ezzel a helyzetkihasználással elől.

soroksar-kerulet.jpg

A lefújás után ezúttal nem pacsizni jöttek ki a játékosok, hanem kisebb összeszólalkozás alakult ki, ami azért tapssal zárult. Én kicsit túlzásnak érzem néhányak elégedetlenkedését, ne csináljunk úgy, mintha az NB II-ben is olyan eredményeket kellene hozni, mint az NB III-ban! Az ajándékgól miatt viszont egyszer én is felkérdeztem a csapatot, engem ez bosszant a legjobban: tudtam előre, és le is írtam, hogy nehéz lesz a szezon, sok vereséget kell majd elviselni, láthatóan ez nem is megy mindenkinek. Az viszont egész egyszerűen nem fér bele, hogy sorozatosan totálisan kihagy a védelem, rosszul adjuk haza vagy eladjuk a labdát hátul, esetleg a kapus esik be a hálóba (Dorog ellen). Ezt nem lehet csinálni, az ilyen bakik nélkül is éppen elég nehéz az NB II. a Kerületnek, nem kell tovább nehezíteni a helyzetet, nagyon visszaüthetnek ezek a hibák.

Hétvégén Magyar Kupa, utána jön az Ajka és a Csákvár, a két hazai bajnoki meccs között egy jó kis miskolci hétközi túra. Inkább nem is számolgatok, azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy a Diósgyőr ellen legfeljebb tisztességes helytállást lehet várni a csapattól, az viszont nagyon kellene már, hogy a következő válogatott szünet előtt legyen meg az első hazai siker. Még mindig sűrű a mezőny, hamar el lehet mozdulni a kieső helyekről, de ehhez nyerni is kellene.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr9216690204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása