Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

De ki fog gólt rúgni?

2021/11/08. - írta: pörgeszurkol

Tudom, csak a szokásos mantrák, de sajnos be kell látni: döntetlenekkel nem fog bennmaradni a Kerület, góllövés nélkül meg nem lehet nyerni.

Vasárnap a Szolnokot fogadta a Kerületke. A Szolnok középcsapat az NB II-ben, ami meglepően jól kezdte a szezont, aztán szépen lesüllyedt a posványba. Mivel éppen lefelé ível a csapatnak, éppenséggel verhetőnek tűntek - ha a Siófokot el tudtuk kapni, őket miért ne?

A nem túl baráti, a vasárnapi ebédet teljesen keresztbevágó 13 órás kezdés ellenére most sem volt messze a telt ház, így látatlanban be merek mondani 450 nézőt - mondjuk szerdán is összejött ennyi a Paks elleni dicstelen kupameccsre, van igény a focira Óbudán, na!

Álmosnak tűnt az idő, kicsit álmos volt a hangulat is, ennek ellenére a csapatok nem kezdtek rosszul - volt helyzet itt is, ott is. Az első negyedóra után inkább a Kerület játszott fölényben, megvoltak a helyzetek, de sajnos nem hogy a gól, még egy ziccer sem igazán jött össze. Szöglet persze akadt bőven, meg meddő fölény is. Veszélyesebb volt az igazi öregfiúk életérzést hozó csapat (Bori, Remili, Rajczi és Barczi is kezdett, hasznossági sorrendben írtam a nevüket, de csak Rajczi és Remili nem játszotta végig a meccset), de vagy a labdaátvétel, vagy az utolsó passz, vagy a rendes lövés hiányzott, hibás volt.

kerulet-szolnok.jpg

Fotó: III. kerületi TVE

A félidő végén Fejes sérülése borzolta a kedélyeket, percekig állt a játék, közben négy mentős is a pályára rohant, elég ijesztő volt a helyzet. Annyit láttunk, hogy mintha fejbe rúgta volna a szolnoki játékos (aki lapot sem kapott ezért, sőt, utólag fújta le a spori a megmozdulást) Fejest, de nem tudtuk, pontosan hol találta el, és hogy miért fekszik szegény védőnk. Szerencsére nem történt nagyobb baj, egy szép turbánnal hagyta el a pályát Fejes (de saját lábon, nem hordágyon), aztán elvitte ugyan a mentő, de látszott, hogy nem történt katasztrófa. Itt jegyezném meg, hogy az alapvetően szórakoztató bekiabálások mellett igen kellemetlen volt hallani, hogy amíg a nézők és a játékosok zöme aggódott Fejesért, addig volt olyan szurkoló, aki szexista megjegyzéseket kiabált be a női mentősöknek. Értem én, meg nem is vagyok érzékeny, de ne már, érezzük a határt!

A második játékrészre annyi változott, hogy annak első és utolsó tíz percében a Szolnok volt jobb, a közbenső bő félórában pedig továbbra is nyomott a Kerületke, de nem tudott gólt szerezni - pedig beállt Borvető is, akit én hiányoltam a kezdőből. Erdeit ugyan a végén kiállította a bíró, de ez sokat már nem számított, 0–0 lett a végeredmény.

Amióta visszatért Kemenes, azóta hátul rendben van a csapat, nincsenek hajmeresztő hibák és ajándékgólok, sőt, a Paks elleni kupameccset leszámítva megalázó vereségek sem. Alig kap gólt a csapat, ami nagyon jó, csak sajnos még ennél is kevesebbet sikerül lőni: tizenöt forduló után egyetlen csapat van, ami nem éri el a meccsenként egyes gólátlagot, ez a Kerület. Tizenkét gólt sikerült szerezni ennyi idő alatt, a második legkevesebb (Dorog és Tiszakécske) tizenöt. Az elmúlt öt meccsen öt pontot szerzett a csapat (nem rossz, de több kell), ehhez társul öt kapott gól (egyáltalán nem rossz, sőt!) és négy szerzett gól (édeskevés).

Az a helyzet, hogy a Kerület annál rosszabbul kezdte a szezont és rosszabbul is áll a tabellán, hogy elég legyen kevés gólt kapni és a gyengébb csapatok ellen lehozni iksszel a meccset, néha-néha nyerni. Pontok és gólok kellenek, akkor is, ha a következő három ellenfél a Pécs, a Győri ETO és a Nyíregyháza. Piszok nehéz trió (és ebből az ETO hazai, a másik kettő vendég), de annyi pontot sikerült elhullajtani mások ellen, hogy itt most nem lesz elég a tisztességes helytállás és az esetleges iksz, nyerni kell legalább egy meccset.

De ki fog gólt lőni?

Rajczi a kedvencem volt az NB I-ben, én imádtam és örülök, hogy Óbudára igazolt, azonban tudni kell abbahagyni. Már csak árnyéka önmagának, nem találja el a kaput ziccerben (Budaörs ellen), nem veszi át jól a labdát, keveset játszik. Remili óriási spíler volt a maga idejében, ma már nem az. Borvetőt imádom, de egyedül sajnos nagyon kevés bármelyik NB II-es védelem ellen. Támadóbb szellemben játszik Barczi is, de nem szeretnék írni az ő hozzáállásáról és eddigi teljesítményéről, maradt még a szintén gyakran támadó szellemben focizó Rabatin, akinek a harcossága dicsérendő, de ahogyan Báró, úgy ő is kevés magában ezen a szinten, és ott van még a fiatal Angyal-Tóth is, akiben én látom a tüzet (a Paks ellen is szépen nyomta a hajrában), de gondolom nem véletlenül nem dobja be Kemenes a mély vízbe. Szóval ki fog gólt lőni?

Nem szeretek károgni, és látom a pozitívumokat - ilyen a stabil védelem és a jó kapus. Viszont ennyire impotens támadójátékkal nem lehet nyerni - egyszer-egyszer kijöhet a lépés, de az kevés. Hála a többi eredménynek még ezzel a döntetlennel is javult kicsit a csapat helyzete, közelebb került a bennmaradás egy ponttal, de bravúrgyőzelmek nélkül ebben a naptári évben már nem jövünk ki a kiesőzónából. A bravúrgyőzelmekhez meg ugye gólt, gólokat kell lőni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3816748968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása