Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Kezdésnek jó volt

2022/01/31. - írta: pörgeszurkol

Furcsa érzés januárban tétmeccsre menni, de minden előzetes kételyem ellenére jó móka ilyenkor is, ráadásul a Kerület egészen jól játszott. Persze csak döntetlenekkel nem lehet célt érni, de kezdésnek jó volt ez az eredmény!

Az utóbbi években jócskán lerövidült a téli szünet az első két osztályban. Most már nem kell megvárni a farsangi időszak végét a folytatással, január végén már teljes fordulót rendeztek az NB II-ben. Az időjárás halványan sem emlékeztetett a tavaszra, egyáltalán nem volt kedvem kint tölteni bő két órát, de a meccs kihagyása nyilván fel sem merült - még úgy sem, hogy a szél nem segített a már meglévő megfázásomon. A kezdés előtt, ahogy felcsendült az induló, már el is felejtettem, hogy január van és hideg szél - szinte megilletődve hallgattam végre újra az ismerős dallamot.

kerulet-szeged4.jpg

A kezdés előtt adtuk át az Ürömi Állatotthonnak gyűjtött kutyakaját - bár nem sikerült összehangolni az akciót a klubbal, így is összejött több mázsa eledel még a szülinapi héten. Aztán az egyesület majd intézi a maga részét... 

Lényeg a lényeg, a minden szempontból korai kezdésre ezúttal nem telt meg a lelátó, bár sokan estek be késve, így olyan háromnegyedház összejöhetett. A vendégben talán tíz-tizenöten jöttek össze, ami még mindig több, mint a mi szegedi látogatásunk során. Ja igen, az ellenfél a Szeged-GA volt a "tavaszi nyitányon". A mérkőzés előtt 15 pont és tíz helyezés választotta el a két csapatot a tabellán - a vendégek javára -, így könnyű meccsre nem lehetett számítani.

kerulet-szeged2.jpg

Ez már kezdéskor volt, később kicsit azért jobban megtelt a lelátó.

Ehhez képest egészen jól kezdett a Kerület. Bár nem sikerült kialakítani egyetlen nagyobb helyzetet sem, az első húsz percben csak hazai támadásokat láthattunk. Aztán a Szeged első épkézláb próbálkozása után Szalai késve ért oda a csatárra a tizenhatoson belül, büntető. Jogosnak tűnt az ítélet még a pálya másik oldaláról nézve is, nem is ezért volt olyan nagyon bosszantó, hanem azért, mert sokadszor szerzett vezetést az aktuális ellenfél tizenegyessel a Kerület ellen. Mert persze gól lett ebből is.

A bekapott gól után visszaesett a Kerület játéka, de szerencsére nem következett összeomlás. A Szeged továbbra sem mutatta meg, miért áll olyan előkelő helyen a tabellán, bár a játékrész végén két komolyabb lehetőséget azért összehoztak a vendégek: az egyiket sikerült csúnyán fölé lőni, a másik után Balázs védett nagyot - ezzel mintegy meccsben tartva a csapatot. 

kerulet-szeged3.jpg

Fordulás után is inkább kiegyenlített képet mutatott a játék, a Kerület persze aktívabb volt a támadások terén, de továbbra is csak szögletekig sikerült jutni - egészen a 67. percig, amikor Rabatin szépen elment a szélen, a középre lőtt labdáját Borvető a kapuba juttatta, 1-1. Itt jegyezném meg, hogy ezzel a remekművel 2022-re hatalmasat ugrott volna a III. kerületi TVE a "gólöröm-zene", avagy a goalsong alapján összeállított listán, ha létezne ilyen.

Az egyenlítés után nyilván a Szeged is megpróbált támadni, a végére kicsit be is tudták szorítani a Kerületet, de maradt az iksz, ami szerintem egy igazságos eredmény, rászolgált erre a pontra a csapat. 

A lelátón még annyira nem volt nagy az élet, a szurkolás ímmel-ámmal ment csak, beszólás sem akadt sok. Azért a második félidő egyes periódusaiban a gyűlölet hangja is szépen feléledt, csodálatos megposszanásokra került sor egy-egy ítélet után. De őszintén szólva most egyáltalán nem vezette rosszul a meccset a bíró sporttárs, ez az átlagosnak mondható ténykedés óbudai szemmel már nagy dolog.

Hiába az egy pont, egy helyet még így is sikerült visszaesni a tabellán, úgyhogy két hét múlva kötelező a győzelem a Tiszakécske ellen, és a Dorogot is jó lenne megfogni előtte egy ikszre. Igaz, szívmelengető tudni, hogy jelenleg az ország hatodik legjobb budapesti csapata a Kerületke: az öt nagy után (amiből a Vasas ugye NB II-es) jön a klub, köszönhetően annak, hogy ez az egy pont elég volt a Soroksár megelőzéséhez, míg a Budafok kikapott Csákváron, így maradt a Kerület mögött, immár két ponttal. Az persze fontosabb, hogy több mint három csapatot előz a Kerület, ez lesz a lényeg a végén is: minimum hárman legyenek hátrébb! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr8216976538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása