Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Idegenben is otthon

2022/03/07. - írta: pörgeszurkol

Budaörsön idegenben ritkán tapasztalható hangulatban lépett pályára a Kerület, ennek meg is lett a gyümölcse három nagyon fontos pont képében.

Ahogyan a múlt héten is írtam, sorra játszik a kiesés elől menekülő riválisaival a Kerület márciusban. Elsőként a Budaörs volt soron, idegenben. A budaörsi stadion amiatt mindenképpen érdekes, hogy a 2010 óta tartó stadionépítési láz során született létesítmények közül ez épült a legtovább: a Budaörs hat évig játszott albérletben, ezzel rekorder.

152_2043.JPG

Egyébként kétszer jártam a régi budaörsi pályán, természetesen a Kerület és az Újpest vendégjátékát néztem ott meg, mindkettőt 2014-ben. A Kerület akkor 3–2-re kikapott az NB III. Nyugati csoportjában, az Újpest 3–1-re nyert a kupában. Méltatlan módon összesen egy fotót készítettem a pályáról, a régi lelátó azon sem látszik az ellenfény miatt, ám annyiban mindenképpen érdekes a kép, hogy ma már egyáltalán nem lehet onnan nézni a meccset, ahonnan a kép készült. 

budaors_2014.JPG

Ott most az új lelátó van.

Az új stadionban csak egy oldalra került lelátó, igaz, az legalább látványos és már az 1-es útról feltűnik. A tájolás is jó, a lelátó mögül süt a nap, ráadásul remek kilátás nyílik a budai hegyekre és a budaörsi lakótelepre - ja és persze a pályára is, ami mégiscsak a lényeg.

Egészen komoly nézőszám jött össze a vendégben, nem számoltam meg, de a száz főt közelítettük, ami az egyik legjobb óbudai nézőszám idegenben, a Vasas ellen sikerül hasonló a szezonban. Persze nem kellett messzire menni, még a Dunán sem kellett átkelni, ugye. Létszámban a hazaiak többen voltak, viszont szervezett szurkolás nem volt részükről, így sikerült a hazainál is jobb hangulatot teremteni - hiszen Óbudán soha nem áll össze igazán a szurkolás, itt meg még a lelátó is erősítette a hangunkat.

budaors-kerulet.jpg

A beugró a szokásosnak mondható ezres, a büfé kínálata viszont egészen érdekes: az addig oké, hogy a sör egységesen 500 forint volt, na de Tuborg és Holstein? Persze mindkettő szerb kivitelben és dobozból, szóval annyira nem nagy gasztronómiai élmény egyik sem (főleg az odaúton ivott Pilsner után durva a kontraszt), de lehetett volna ez ennél sokkal rosszabb is.

A meccs végre úgy kezdődött, ahogyan azt egy szurkoló elvárja: a kezdetektől fogva a Kerület dominált, letámadott a csapat, a Budaörs alig jutott el a kapuig. A mezőnyfölény viszont kevés helyzetben mutatkozott meg, ráadásul elég sokszor intett lest a partjelző, megállítva ezzel egy-egy ígéretes támadást. 0-0 maradt az állás a szünetig, de biztató képet mutatott a játék - ahogy a szurkolás is, a nagy létszám mellé komoly hangerő is társult, és persze az is segített, hogy a hazai oldalról elvétve hallatszott valami. Idegenben is otthon, ez is ritka a Kerületnél.

152_2047.JPG

Ehhez képest a második játékrészre a Budaörs jött ki jobban, az első tíz percben momentuma sem volt a Kerületnek. Szerencsére ez az ijesztő időszak nem tartott sokáig, részben a cserék miatt, részben gondolom azért, mert ennyit tud a Budaörs. Jó, azért két nagyot kellett védenie Balázsnak, egyet az első, egyet a második félidőben, bár ehhez hozzátartozik, hogy az első bravúrjánál lesről fejeltek kapura a hazaiak, így ez hivatalosan nem is védés.

152_2046.JPG

A félidő közepe táján már szinte minden támadást lesen állított meg a játékvezető, így egyre komolyabb gyűlöletcunami zúdult rá és a partjelzőre, amit imádtam, de közben azért bosszantó volt, hogy véleményes szituációkban sorra ítélt a Kerület kárára a spori. Szabálytalanságból szerencsére nem akadt olyan sok, nézhető módon volt küzdelmes ez a találkozó.

A 77. percben aztán érkezett Borvető, ám ezúttal nem ő talált be, hanem remekül ment el a szélen, majd a passzából Rabatin lőtt a hálóba, 0-1. Jellemző a hazai védelemre, hogy a passz nem is sikerült tökéletesre, ennek ellenére Raba ráért átvenni, megnézni, hova helyezze a labdát, majd ezt meg is csinálta.

A gól után ugyan kicsi nyomást tudott gyakorolni a Budaörs, de valójában a 92. percben befújt szabadrúgáson kívül nem kellett izgulni, szépen lehozta a végét a Kerület, nagyon fontos győzelmet aratva ezzel. Zsinórban harmadjára nem kapott gólt a csapat, a kieső hely pedig már három pontra van, de a győzelmek száma miatt ez kétfordulónyi előny.

Megérdemelt győzelem volt ez a Kerületnek, teljesen más 1–0, mint Szombathelyen, most végre sikerült pontokra váltani a mezőnyfölényt egy gyengén játszó csapat ellen, erre eddig ritkán volt példa. Jön szerda-vasárnap leosztásban előbb a Soroksár, majd az Ajka, ezen kellene gyűjteni legalább négy pontot, azzal nem túl messze, de azért tisztes távolban maradna a kiesőzóna. Továbbra is félek a Soroksártól, a Fradi B nincs is rossz formában, sok gólt szerez - kérdés, hogy sikerül-e hatástalanítani a támadóikat, amire lehet esély, nem lehet véletlenül lehozni három meccset kapott gól nélkül. 

Csókoltatom az MLSZ-t a szerda délután kettes kezdés miatt, azért valahogy megoldom, hogy kint legyek, de hosszabb posztra arról a meccsről ne számítsatok - aztán persze meglátjuk, meglepnek-e valami olyannal a csapatok, amiről muszáj írni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr8517773726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása