Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Gála helyett szenvedés a végén

2022/10/17. - írta: pörgeszurkol

Zsinórban ötödik meccsét is megnyerte a III. kerületi TVE, de a vége a vártnál szorosabbra sikerült.

Sok jobb dolgot tudok elképzelni a vasárnap 13 órás meccskezdésnél, bár az időjárás így október közepén annyira kegyes hozzánk, hogy a napsütésben még ezt az ebédelésre való időpontot is el tudtam nézni, elvégre ennél jobb meccsnézős időjárás nem nagyon létezik. Persze éppencsak a kezdésre értem ki, de minek előbb?

Még az akklimatizálódás fázisában jártam, amikor a hatodik perc végén egy remek akciót követően Barczi talált be a kapuba. Nem sokkal később hasonló szögből Vankó is gólt lőtt, ezeken kívül még legalább három gólt könnyedén szerezhetett volna a Kerület az első félidőben. Elek Bence járt ehhez a legközelebb, miután kapott egy csodálatos emelést, kicselezte a kapust, ám a visszafutó védők között az üres kapuba nem tudott betalálni, helyette szétforgácsolta a felsőlécet, hogy egy klasszikust idézzek.

kerulet-komarom2.jpg

Számomra nagy élmény volt Barczi játékát látni, főleg, hogy már az előző két fordulóban is hasonló teljesítményt nyújtott. Úgy tűnik, Aczél Zoli végre megtalálta, hogyan lehet motiválni őt, és a képességeinek megfelelő játékra bírni. A tavaly illetve az első fordulókban látott hisztibe hajló megállások és a lecsúszó beadások, valamint a társakkal való meg nem értések helyett hetek óta jó labdaszerzéseket, forintos labdákat, ezen a szinten zseniális cseleket és gólokat látni Barczitól. Mondhatjuk, hogy végre kijön belőle a tudása, és ezt én elsősorban Aczél mester munkájának tudom be.

Persze nem csak őt lehet kiemelni, az első félidőben már megint olyan játékot nyújtott a csapat, amit élmény volt nézni, az egyébként kicsit foghíjas, de azért közel sem üres nézőtéren is nagy fieszta zajlott, komoly tapsot kaptak a srácok a szünetre levonuláskor.

A fentiek tükrében kissé érthetetlen a második játékrészben, annak is főleg az utolsó harminc percében látott teljesítmény. A fordulás után is akadt egy-két óbudai ziccer (csak a befejezés hibádzott), ám a Komárom talált egy gólt (nem szeretem ezt a közhelyet, de ezúttal nincs erre jobb kifejezés, konkrétan az ellenfél első kapuralövése, sőt, talán első támadása ért gólt). Közben a meccs is leült, az első egy órában nulla teljesítményt nyújtó Komárom elhitte, hogy akár pontot is szerezhet, így az utolsó percekre vergődésbe fajult a gálának induló meccs. Így is lehetett volna 4-1 a vége, mert a csereként beálló Kokenszky-nek is voltak helyzetei a hajrában, de sajnos izgulni kellett egészen a lefújásig.

A játékvezetésről ismét meg kell jegyeznem, hogy nem működött zökkenőmentesen, több következetlen döntést láttam a lapoknál is, ahogy lest és bedobást is sikerült elnézni, de legalább döntően ezúttal sem befolyásolta a meccset a spori. Igaz, hetek óta először ő érdemelte ki a "minden bíró, minden bíró, minden bíró faszszopó!" rigmust, szép teljesítmény!

kerulet-komarom.jpg

Az utolsó húsz perc szenvedése ellenére persze óriási dolog a zsinórban elért öt győzelem, meg is van a foganatja: már csak két pontra van a Kerület az első helytől, igaz, még mindig negyedik a tabellán. Igencsak besűrűsödött a mezőny, az első öt csapat két ponton belül áll, úgyhogy itt még nagy harc lesz a bajnoki címért. Rögtön a következő fordulóban egymással játszik ebből az ötösből két csapat: a Tatabánya és a III. kerületi TVE. Nagy bánatomra ezen a meccsen nem leszek majd ott, csak lélekben. Nagyon kell a győzelem (vagy legalább az iksz, idegenben így előre én aláírnám), kikapni nem szabad, ha tartani akarjuk a lépést.

Úgy érzem, összeállt Aczél Zoli csapata, most már nem csak esetlegesen, hanem hétről hétre azt látom, amit még a szezon előtt, nyáron az ankéton felvázolt. Már távolinak tűnik a nem olyan régen történt érdi vereség, ami nekem azért a szezon mélypontja eddig, mert a rajtnál való beragadást elfogadom új edzővel, de a már beinduló gépezetnél nagy csapás volt az a vereség a teljesítménnyel együtt. Azóta viszont nagyon tetszik, amit látok, még a Komárom elleni utolsó húsz perccel együtt is, bár szívesebben emlékszem az első félidőre, vagy a Vidi II elleni gálára.

Remélem kitart a lendület Tatabányán is, jó lenne már végre idegenben is verni egy közvetlen riválist!

Közben mielőtt élesítettem volna a posztot, Juhász Roland távozott is a klubtól, hogy a Videotonnál próbáljon szerencsét szintén sportigazgatóként. Annak ugyan nincs túl jó üzenete, hogy már másodjára játssza el nálunk valaki, hogy pár hónap után lelép a Vidihez (Juhász most konkrétan három hónapot volt itt), de amúgy ezen felül annyira nem hat meg, nem hiszem, hogy az ő keze munkáját dicsérné az elmúlt pár forduló jó eredménye és tetszetős játéka, de ugyanúgy az első pár forduló vergődéséhez se sok köze lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr7017955722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása