Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Se feljutás, se új pályák

2023/06/29. - írta: pörgeszurkol

Nem mondhatnám, hogy óriási lelkesedéssel várom a szezonkezdést, de legalább nem fogok majd akkorát csalódni, mint tavaly az első fordulóban!

Sűrű volt a keddi (június 27.) nap a Kerület-szurkolók számára. Napközben kiderült az NB III csoportbeosztása, kora este pedig ankétot tartott a klub. Ja, és mintegy előesteként hétfőn nyolc+egy játékos távozását jelentették be Facebookon, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy felráztak minket az uborkaszezon elején.

Az óbudai történések előtt tartozom egy kis magyarázattal: meccsbeszámoló Gárdony óta nem volt, pedig a válogatott mindkét selejtezőjén kint voltam, Podgoricában és Budapesten is. A montenegrói túra inkább volt nyaralás, a válogatottról pedig egyszerűen nem tudok mit írni érdemben, ezért inkább nem is erőltettem a dolgot. Örülök, persze, de ömlengeni nem tudok és nem is akarok, azt majd akkor, ha az Eb-n sem kapunk gólt meccseken át.

img_0813.JPG

Szóval Kerület. Július első hetére vártam a csoportbeosztást, remélve, hogy új ellenfeleket is kapunk. A délkeleti csoportot szerettem volna elkerülni, mert ott Hódmezővásárhelyen kívül izgalmas újdonság nem lett volna, és mégis ki akarna Békésbe meg "Délpestmegyébe" meccsre járni rendszeresen? Északkeleten akad pár izgalmas hely Nógrádban és Hevesben, igaz, a tiszántúli túrákat a hátam közepére sem kívántam volna. A két nyugati csoportba már várhatók voltak ismerősök, de délen legalább Tolnába is kirándulhattunk volna. Hát nem fogunk, északnyugatra kerültünk 15 olyan ellenféllel, akikből az "igazi Haladáson" kívül mindenkivel találkoztunk az elmúlt három évben, és ugye Szombathelyen is jártunk. A klub háttere miatt a Haladás VSE-nek örülök, illetve nekem eddig részben a korona, részben egyéb okok miatt kimaradt Sopron, azt a túrát várom. Nyilván érdekes lesz Dorog is a közelmúlt miatt, de a többi? Fakók és tucatszor látott ellenfelek. Nem azt mondom, jól is jön pár ismerős túra - Tatabánya vagy éppen Komárom -, de jó lett volna új pályákat is avatni a Kerülettel. Esetleg a kupában tudok majd Sopronon kívül, és talán Szombathelyen, ha nem az új stadionban játszik ez a Haladás.

Ez még a kisebbik baj. Mármint nekem azért fontos szempont a grundhopperkedés, de majd a Felcsút II helyett elmegyek Salgótarjánba vagy Hatvanba, ha jól jön ki a sorsolás. Azzal viszont már nehéz lesz mit kezdeni, hogy a feljutás nem cél Óbudán.

Igen, a játékosmozgásból és Aczél Zoli elküldéséből lehetett sejteni, hogy változtak a célok, hiszen így építkezésről nem lehet beszélni. Az elmúlt pár évben mintegy 150 játékos fordult meg a III. kerületi TVE felnőttcsapatában, elképesztő szám. A keddi ankéton aztán hivatalossá is vált: nem cél a feljutás, a minimum elvárás a 10. hely (!!), de középmezőnybe várja a vezetőség (azért em zárták ki a dobogót, hurrá!) a várhatóan alaposan megfiatalodó csapatot. Remélem hátra nem nagyon kell majd nézegetni, mert sok teljesen amatőr, megyei szintű klub most nincs a csoportban...

A távozók közül egyébként egyedül Schusztert sajnálom igazán, de ő kivétel is (a kölcsönből visszatérő Tóth-tal együtt) annyiban, hogy a többiekkel ellentétben nem elküldték, hanem NB II-es ajánlatokat kapott, így nem akarják és nem is tudják visszatartani. Kicsit sajnálom még a Vasastól érkező, de 15 éves kora óta itt nevelkedő Földeákot is, a többiekért tényleg nem kár. A bejelentett távozókon felül még várható, hogy szűkül a keret, Elek Bence távozása például biztosra vehető, vele nem számolnak.

Kiderült az is, hogy ősszel várhatóan nem lesznek hazai meccsek Óbudán, bár konkrétumok továbbra sincsenek a pályafelújítás kapcsán, de már zajlanak az előkészületek, csak a szerződéseket kell aláírni, aztán kezdődhet is a 4-6 hónapos albérlet. Lehet, hogy 2023-ban nem is lesz meccsünk a Kalap utcában.

Pozitívumként éltem meg, hogy a vezetőség hangzatos ígéretek helyett őszinte elvárásokat fogalmazott meg, és a helyzetjelentésben sem volt sok a ködösítés. Lehetne persze jobb a kapcsolat a szurkolók és a klub között, de volt ez már rosszabb is. Kíváncsi leszek az új stáb bemutatására még a bajokság rajtja előtt!

Ennyi remek hír után lehet várni a sorsolást, hátha mehetünk Balatonfüredre még szeptember közepe előtt. Július 30-ig lesznek még edzőmeccseink, de egy sem Óbudán az említett okok miatt. Szokás szerint nem hoznak ezek különösebben lázba, egyedül a 15-ei ESMTK elleni találkozóra mondom azt, hogy jó eséllyel kinézek. 

Természetesen várom a bajnokságot a fentiek ellenére is: kíváncsi vagyok, mennyire rogyasztja meg a Tatabányát vagy a Veszprémet a tavalyi bajnokság vége és utóbbit az elbukott osztályozó. Mennyire esett szét a Dorog? Milyen lesz a nagy terveket is megfogalmazó Sopron? És persze a legfontosabb: mire lesz elég a megfiatalodó óbudai keret?

Azt nem mondom, hogy lázban égek, de nem bánom, hogy a hétvégén már júliust fog írni a naptár, annak a hónapnak a végén még már indul a buli!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr7918155926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása