Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Klasszikus búcsú a Hévízi úttól

2023/08/03. - írta: pörgeszurkol

Csak az idei évre szól, természetesen nem végleges a Kerület búcsúja a Kalap utcától/Hévízi úttól, de azért sikerülhetett volna szebbre az alkalom. Bár így volt igazán autentikus.

Az évek óta húzódó, végre megvalósuló pályafelújítás miatt a III. kerületi TVE nem Óbudán, hanem a BVSC-pályán fogja játszani az őszi hazai meccseit. Kivétel volt ez alól a Sopron elleni meccs a második fordulóban. Adott volt a lehetőség a szép - ideiglenes - búcsúra, hiszen a Sopron osztályozó nélkül, a Koroncó mögött másodikként végezve jutott fel, szóval nem egy világverő alakulat - arról nem is beszélve, hogy a Kelen hármat lőtt nekik az első fordulóban. A Kerület ezzel szemben jól kezdett, bár a játékon volt még mit csiszolni.

Kicsit aggasztónak találtam a Rádl árok felől bicóval megérkezve, hogy a kezdősípszó előtt 8-10 perccel szinte üres volt a lelátó, de ilyen a szerda, mindenki pöccre érkezett a munka után. A bérletek még nem készültek el, VIP-lista alapján jutottam be, csodás!

20230802_173906.jpg

Fogalmazhatnék úgy, hogy álmosan kezdtek a csapatok, de igazából az egész első félidő rettenetes színvonalat hozott. Egy jól eltalált hazai lövés csattant a felsőlécen, volt még két-három kisebb óbudai lehetőség, a soproniak egyszer veszélyeztettek. Nem tetszett, amit látok, mert nagyon könnyen zavarba jött a soproni védelem, mégsem sikerült ezt kihasználni.

A szünetben minden bizonnyal utoljára alkalmaztam a büfét kikerülő megoldásom, a kerületes műanyagpohárban bevitt kinti sört. Jobban csúszott a Pilsner, mint a 850 forintos Soproni, amiről sokatmondó bekiabálás volt a vendégek felé, hogy "még a sörötök is szar!".Az.

Pár szó az ellenfélről: az SC Sopron most az elsőszámú klub a városban, a piros szín is ezt mutatja. Ennek ellenére ez NEM a Matáv Sopron jogutódja (az a klub 2008-ban végleg megszűnt), nem a Soproni FAC (az a csapat most esett ki a megye kettőbe, a klub a 90-es években NB I-es Soproni LC jogutódja), és természetesen nem az SVSE (az ugye lila-fehér, tavaly megnyerte a megyekettőt, de nem lépett feljebb, így itt majd lesz városi rangadó). Már réges-rég megszűnt, de járt NB-s szinten a Soproni Textiles, így az SC Sopron egy ötödik olyan Sopron, ami Nemzeti Bajnokságban indul. 

Visszatérve a meccsre, sajnos a második játékrészre is igaz volt, hogy a Kerület támadójátékánál talán csak a Soproni volt fékezett habzásúbb, magyarul szenvedett a csapat. A második félidő tökéletesen hozta az előző szezonokat: meddő óbudai fölény, de a támadásokra csak minimális kreativitás jutott, lövések vagy ziccerek elvétve fordultak elő. Cserébe egyre több volt a szabálytalanság, a Sopron a végén már csak kihúzni akarta a meccset, bár a 90. perc környékén egyszer eljutottak a kapuig, szerencsére a slusszpoén nem jött össze nekik.

A zárszó azért a Kerületé volt, Cseszneki lábában maradt a győzelem, nagy helyzetben lőtte a kapusba a labdát, aki könnyedén fogta a gyenge lövést. 0-0 lett a vége, legalább nem kapott gólt az első két meccsén a csapat, ennyi a pozitívum.

20230802_173451.jpg

Furcsa lesz nem a Hévízi útra kijárni. Az elmúlt évtizedben ez már teljesen a rutinom részévé vált, a korona alatt is néztük kintről a meccseket, csak a félbeszakadt szezonban maradt ki ennyire hosszú idő, mint most fog: ha nagyon kegyes lesz az időjárás és mindenki tökéletesen végzi a dolgát, akkor is alsó hangon novemberre lesz kész a munka, nehezen tudom elképzelni, hogy azt a két novemberi hazait Óbudán játszanánk le - magyarul márciusig, azaz 7 hónapig nem lesz tétmeccs a Hévízi úti centerpályáján. Azért így írom, mert a műfüvesen elvileg lesz meccs, az Építők, az Unione, sőt, a Kerület II is ott fog játszani, ha lehet hinni az Oázisban terjedő infóknak és/vagy az adatbanknak. Utóbbinak mondjuk kevésbé.

Két forduló után nem bocsátkoznék jóslatokba, de nagyjából a tavalyi helyezést várom a csapattól, sajnos feljutásról kár álmodni, de az eddigiek alapján túlzó volt pár szurkoló kieséstől való félelme, nem úgy néz ki ez a csapat, hogy ilyen gondok lennének. Ne is legyenek, szombaton a kupában sem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr7318185007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása