Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Az év legfontosabb meccsét nyerte meg a Kerület

2020/10/11. - írta: pörgeszurkol

Nem a szezonra, hanem a naptári évre gondolok, hiába kezdődött egy Dorog elleni legjobb nyolc közé jutásért vívott párharccal az év a Kerület számára, az csak jutalomjáték volt. Az Érd elleni meccs viszont több szempontból is mindent felülírt: egyrészt az egyik legerősebb csapat a Nyugati csoportban, másrészt tavaly miattuk nem jutott fel a Kerület, ráadásul az Érd nem vállalta az NB II-es indulást, míg a TVE szívesen ment volna. A korábbi parázs csaták után, ilyen körülmények között főleg nem a kedvenc csapatom az Érd, a bajnokság állása és a presztízs miatt is egyértelművé vált, hogy ez az a párharc, amit oda-vissza meg kell nyernie a csapatnak!

Szerencsére sokan gondolták ezt így, minden várakozásomat felülmúlta az óbudai nézőszám: az érdi pályán egy lelátó nélküli, hosszú domb a vendégszektor, ez most megtelt, így nem túlzás azt állítani, hogy száznál is többen voltak a vendégben, sőt, a hazai oldalon sem volt sokkal több néző. Nyilván nem a vendégtábor létszáma volt ekkora, és persze közrejátszott a válogatott szünet is a már-már álomszerű óbudai nézőszámhoz. Érkezett egyébként három győri ultra is közénk, őket innen is üdvözlöm!

Elég zavaró az a reklám a drapik mellett.

A belépő amúgy 700 forintot kóstál, a sör ára pedig mindössze 350 forint, ezért dobozos Dreher Goldot vagy Sopronit adnak, vagy akinek tényleg mindegy, az Stefflt is választhat. Én maradtam az első opciónál, az a legkevésbé rossz, mióta nincs benne kukorica.

Némileg meglepett, hogy az érdi tábor ezúttal csak önmaga volt, nem egészült ki a csepeliekkel. Hogy ez csak véletlen, vagy van mögötte valami, azt nem tudom, így mindenesetre létszámban a Kerület nyert a lelátón, hangban pedig sokáig inkább iksz volt a helyzet, aztán a pályán zajló események miatt már lelkesebb és hangosabb is volt az óbudai tábor. Nem beszélve a meccs elején bemutatott látványról, de egy közelben lakó ismerősöm szerint is jobban behallatszott hozzá az óbudai szurkolás, mint az érdi.

Ezeken a képeken csak kevésbé látszik, de ITT megnézhető jobb szögből is az MLSZ-nek szánt külön drapi, amivel a korrektségükért szerettünk volna köszönetet mondani.

Külön drapit kapott az MLSZ is, megköszönve nekik a tavalyi szezon korrekt lezárását.

Amilyen jó volt a körítés, és amilyen nagy várakozás előzte meg a találkozót, annyira gyenge volt az első félidő. Lénygében helyzetet sem láttunk az utolsó percekig, amikor Czvitkovics szokásához híven tanárian tekerte be egy szabadrúgást, Erdei úgy érkezett, ahogy kell, 0–1. Tökéletesen alakult tehát játék, százszázalékos helyzetkihasználással vezetett a Kerület, de komoly érdi lehetőséget sem láthattunk. Semleges nézőként nem lehetett akkora buli...

A második játékrész ijesztően indult: az első félidőben menetrend szerint megkapta a sárga lapját Szalai, ám most egy teljesen felesleges, a saját térfelén elkövetett szabálytalanságával kiérdemelte a másodikat is. Volt még 40 perc, az ember azt gondolta volna, ez meleg lesz.

Ehhez képest mindössze pár perccel később Borvetőt felrúgta egy érdi védő a 16-oson belül, jogos tizenegyes, Tamási nem hibázott, 0–2. Nem látszott az Érden, hogy két gólt szereznének, így ez már megnyugtató előny volt, a játék képén nem lehetett észre venni a kiállítást.

Nem emlékszem minden érdi helyzetre, de Jeszy-t kétszer éltettük, tehát két nagy védése biztosan volt, talán nem is akadt több gólhelyzete az Érdnek. Pár percig ugyan be tudták szorítani a Kerületet a hazaiak, de nem kellett aggódni, tíz emberrel is a Kerületke volt a jobb. Főleg azután nyugodhatott meg mindenki, hogy egy gyors ellentámadást követően a 80. percben Borvető passzával hatalmas ziccerbe hozta Rabatint, aki közelről nem hibázott, 0–3. Utána már sajnáltam, hogy csak tíz perc van hátra, egy nagyobb verés is kinézett az Érdnek, ám végül maradt a háromgólos különbség.

Sok ilyen képet akarok még!

Az egyik legjobb idegenbeli túra volt a szombati, a győzelemmel tetemes a Kerület előnye az élen, de még mindig nem lefutott a bajnokság, hiszen a harmadánál tartunk csak. Bár nem tudom, ki más juthatna fel innen, de elkiabálni akkor sem szabad még.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr8016234876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása