Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Megérkezett az NB II-be a Kerület

2021/08/18. - írta: pörgeszurkol

Nem csak egy félidőn át, hanem egy egész meccsen játszott jól a Kerület, ez meg is hozta a gyümölcsét három nagyon értékes pont formájában.

Ahogyan a Dorog-meccs után is írtam, Tiszakécskén győzni kellett a Kerületnek, ez össze is jött, ezzel pedig megérkezett az NB II-be a csapat. Az első két fordulót felejtsük is el, egyértelműen szokni kellett még a légkört. A Dorog ellen minden jól indult, de sajnos rosszul végződött, így sereghajtóként, nulla ponttal érkezett a Kerület Tiszakécskére.

A lejutás ezúttal sem ment simán, most az M0-áson sikerült vergődnünk a dugóban, igaz, szerda délután lévén ez kevésbé volt meglepő. A kezdés után másfél perccel sikerült beesni a stadionba, ráadásul nagy örömünkre a várt ezres helyett ingyen volt a beugró - mivel tiszteletjegyet kaptunk, gondolom a klubnak köszönhetjük az ajándékot, ami szép gesztus!

Most 24 embert számoltam a vendégszektorban, megint öten szurkoltunk vérmesebben, ám ezzel is mi voltunk a hangosabbak, a nagyjából 150-200 hazai néző ugyanis csak néha kiabált, szervezett szurkolás pedig nem volt részükről. Nem gondoltam volna, hogy az NB II-ben is lesz olyan, ahol az óbudai tábor idegenben hangosabb lesz a hazainál, de ezt is megéltük már a negyedik fordulóban.

kecske2.jpg

A játék képe hasonló volt a Dorog elleni találkozóhoz. Többet támadott a Kerület, veszélyesebb volt a csapat, igaz, most azért a Tiszakécske is villantott néha. A 33. percben Fejes szerzett vezetést egy pontrúgás után, ezt megelőzően már egy kapufáig is eljutott a TVE - azt amúgy többen is bent látták, valóban érdekesen pattant a labda. A mezőnyben amúgy én elégedett voltam a játékvezetéssel, durva hibát nem vétett a spori.

A szünetben kerestem fel a büfét, mivel egy prágai túra előestéjén voltam, nem söröztem - mondjuk sem a csapolt Borsodi, sem a 750 forintos Heineken nem hozott annyira lázba. Sor nem volt, de talán elvárható, hogy húsz embert gördülékenyen szolgáljanak ki.

Említést érdemel maga a stadion is: először jártam itt, több pálya is található a sporttelepen, a centerpályán nincsenek kapu mögötti szektorok, viszont mindkét oldalt végigfut egy-egy fedett lelátó. Van világítás is, nem egy szegedihez hasonló új csodastadion ez, de nekem sokkal inkább otthonosabb, belakhatóbb volt, tetszett.

A második játékrészben fokozatosan egyre inkább beszorult a Kerület, bár sikerült egy-két támadást is vezetni, egyértelműen nyomott a Kécske. Ez a 67. percben érett góllá, egy fejesgóllal egyenlített a hazai csapat. Mennyire más ez a fejesgól, mint az első félidőben született Fejes-gól...

Szinte az első ellentámadásból, egy gyors akció végén Sili a 69. percben ismét vezetéshez juttatta a Kerületet. Óriási lélektani fegyvertény volt ez a gól, az Eb német-magyar találkozója ugrott be róla. Annak aztán magyar szempontból csúnya vége lett, Tiszakécskén viszont győzelmet ért ez a gyors reakció.

kecske.jpg

Micsoda galeri!

Izgalmas hajrát kellett túlélni, bár nagy ziccereket nem tudott kialakítani a Tiszakécske. Többször eljutott még hozzánk is a hazai szurkolók elégedetlensége, kaptak tőlük (is) rendesen a játékvezetők, ám nem tudták eléggé feltüzelni a kedvenceiket.

Megérdemelt győzelmet aratott a Kerület, óriási élmény volt ezt a sikert élőben átélni. A bajnokavató óta nem örültem így meccsen, mint ma este a lefújás után. A pacsizáskor Borvető megköszönte a türelmet, de azt hiszem, hogy messze voltunk még a mécses eltörésétől, én a magam részéről viszont köszönöm ezt a küzdelmes, győzelemre törő játékot. Ha ezt sikerül hozni tartósan, akkor jó szezon elé nézünk. Nagy siker ez, ami megindíthatja a Kerületkét a bennmaradás felé vezető úton - jó így négy forduló után ránézni a tabellára, hogy nem kieső a csapat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr616664446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papp Sanyi 2021.08.22. 18:08:11

Kemenes Szabolccsal mi a helyzet? Miért Czvitkovics van megadva edzőnek?

pörgeszurkol 2021.08.24. 08:19:24

@Papp Sanyi: Családi okok miatt nincs jelen, türelmet kért a vezetőségtől, ennél több sajnos nem nyilvános, én bízok benne, hogy visszatér a kispadra.

Papp Sanyi 2021.08.24. 09:28:43

@pörgeszurkol: Értem, köszönöm a választ!
süti beállítások módosítása