Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Ezt a csapatot szeretném látni az egész szezonban

2021/09/30. - írta: pörgeszurkol

Nagyot ment szerdán a Kerület a Diósgyőr otthonában, remélhetőleg erőt és lökést adott a srácoknak a meccs, szükséges lesz rá!

Nagyon kevés elvárással indultunk útnak páran szerda délután Miskolcra, hogy a hét közepén bajnokin láthassuk a III. kerületi TVE-t a DVTK otthonában. Nem éppen ideális időpont, a csapat formája is borzasztó volt, de számomra egy pillanatig sem volt kérdés a túra, pont az ilyenek miatt vártam annyira az NB II-t. Persze szinte minden ellenfélre igaz, hogy várom az idegenbeli túrákat, de a Diósgyőr (+ a Haladás, Pécs, ETO és Békéscsaba négyes (a Nyíregyháza a stadionfelújítás miatt nem)) ezen felül még egy-két kategóriával izgalmasabb, az egésznek a sava-borsa.

dio-kerulet2.jpg

Fotó: III. kerületi TVE

A délutáni csúcsforgalom egészen Miskolcig nem érződött, hamar megérkeztünk a városba, ahol Diósgyőr kapujában egy éppen vizelő hajléktalan fogadott minket egy pirosnál. Kiváló antré, ahogyan az is, hogy a stadion melletti, elkerített parkolóban azzal fogadtak, hogy majd csak a másik irányba mehetünk ki a meccs után, a város felé nem. 

1500 forint volt a beugró, míg a büfében 500 forintot kóstált a Borsodi - mi más? Ez esetben nem zavart, hogy vezettem, bőven megfelelt nekem az üdítő is a Borsodi helyett. A büfén azért látszódott, hogy nagyobb tömegre tervezték, nem sikerült nagyon leterhelnünk. 17-en érkeztünk egyébként Óbudáról, megszámoltam.

100_0416.JPG

Bevallom, izgalommal vegyes megilletődöttség fogott el a stadionba való belépéskor: nagyon komoly arénája van a Diósgyőrnek, bár meglehetősen kevesen voltak a hazaiak, így is jó volt az atmoszféra. 1969 volt a hivatalos nézőszám, ami ott azért meglepően kevés, hiába a szerda, hiába a DVTK nem olyan jó formája, hiába a számukra nem túl izgalmas ellenfél.

100_0417.JPG

Azért ha ez tele lett volna...

Jól kezdett a Kerület, többet támadott a vendégcsapat, húsz perc után például már azzal szórakoztam, hogy milyen jól fizetett volna, ha arra fogadok a meccs előtt, hogy a Kerület végez el több szögletet - ekkorra ugyanis négy-öt sarokrúgást végzett el az óbudai csapat, a Diósgyőr egyet sem. A helyzetek, helyzetecskék (ziccert nem sikerült kidolgozni) kimaradtak, a DVTK büntetett - talán a második-harmadik hazai támadásból szerezte meg a vezetést a Diósgyőr, igaz, minden akciójuk veszélyes volt.

Ami ezután jött, az az igazán nagy szó! Eddig is kezdte már jól a meccseket a Kerületke, most azonban a menetrend szerint bekapott gól súlya alatt nem omlottak össze a srácok, nem jöttek a hibák, nem vált kilátástalanná a játék, sőt! Támadásban maradt a Kerület, egyre veszélyesebb helyzeteket sikerült kialakítani, aztán a 37. percben Rabatin egyenlített - óriási extázisban tört ki ekkor a maroknyi táborunk, bár hozzáteszem, a kitartóan szurkoló 8-12 ember hangja többször is hangosabb volt a hírhedt Diósgyőrnél azok szerint, akik otthonról, videón nézték a meccset.

dio-kerulet.jpg

Azért ez szerdán, Miskolcon nem egy rossz vendég! Fotó: III. kerületi TVE

Én ugyan remegve vártam a szünetet, gondolván, hogy ha addig kihúzzuk, akkor talán nem lesz baj, azonban a Kerület állt közelebb egy újabb gólhoz, nagyon nagy tapsot kaptak a fiúk a szünetre vonuláskor - bár feltehetőleg jobban hallották a hazaiak morgását, fütyülését.

A második játékrészben sokáig veszélyesebb volt a Kerület, a diósgyőri közönség türelme egyre fogyott. A 60. perc körül, egy éppen csendes pillanatban egy csodálatosan időzített, öblös "Kondás,a  kurva anyádat!" kiáltás hallatszott a főlelátóról, mindenki nagy derültségére. 

dio-kerulet3.jpg

Raba, a gólszerzőnk. <3 De mindenkinek járt a taps! Fotó: III. kerületi TVE

Még Bori beállása után, a 70. perc körül is volt egy gólszerzési lehetősége a Kerületnek, az utolsó bő 15 percben viszont már a megúszás volt a cél, akkor szorította be a csapatot úgy a DVTK, ahogyan arra előzetesen számítani lehetett. A világ igazságtalansága lett volna, ha nem sikerül kihúzni az 1–1-gyel, de ezen az estén szerencsére sem az égiek, sem a játékvezetők nem akartak kitolni a Kerületkével (pedig volt egy-két kézgyanús szituáció a kapunk előtt a végén), így nagyon értékes döntetlent játszott a TVE a Diósgyőrrel. A végén megtapsolta egymást a csapat és a szurkolók, elénekeltük együtt az indulót, sőt, "aki ugrál, óbudai, hej-hej" buli is ment, utoljára a bajnoki címet ünnepeltük meg ennyire - jó, azt sokkal jobban.

100_0422.JPG

Hab volt a tortán, ahogyan indulás előtt a rendőrök felajánlották a felvezetést az autópályáig. Életemben először vezethettem így, rendőrautót követve, de sajnos a piroslámpákon nem mentünk át szirénázva, pedig az lett volna az igaz. 

Értékes az egy pont, de inkább önbizalom szempontjából. Nagyon remélem, hogy lökést, önbizalmat, erőt ad a srácoknak ez a - mentálisan győzelemmel felérő - pont, ugyanis a Csákvár ellen muszáj lesz győzni. Ezzel a játékkal ez nem okozhat gondot, most láttuk, hogy a Kerület tényleg megérkezett az NB II-be (ahogyan már a Tiszakécske ellen írtam is), képes a csapat másodosztályú játékra. A kécskei siker utáni lendületnek tudható be a Hali elleni bravúrpont, remélhetőleg most a miskolci bravúr ad lökést a második győzelemhez. Miután a Budaörs, a Tiszakécske és a Soroksár ellen is játszottunk, felmerül a kérdés: mikor, ha nem most vasárnap?

Elképesztően nagy élmény volt a szerda este, amit köszönök a csapatnak, de az egész szezonra előre tekintve akkor ér valamit ez az egész, ha sikerül legyőzni a Csákvárt. Utána válogatottszünet jön, amit viszont egy elég kemény etap követ (Vasas és Kecskemét idegenben, közte egy Siófok elleni hazai), így nagyon kell az a három pont!   

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr4116705026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása