Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Üdv újra a Földön?

2021/11/25. - írta: pörgeszurkol

Vasárnap idegenben nyert a Kerület a Pécs ellen, de sajnos szerdán az ETO elleni meccs visszarepített a Földre - nagyon, de nagyon nehéz tavaszi szezon vár a Kerületre, már ha persze komolyan vesszük, hogy szeretne bent maradni a csapat.

Talán mondanom sem kell, hogy kifejezetten jó hangulatban vártam a Győri ETO elleni bajnokit. Persze a lehető legrosszabb időpontban - szerdán 13 órától - volt a meccs, de félnapos szabikkal ezt én meg tudom oldani, legfeljebb a szurkolás lesz gyér. Ettől még a pécsi győzelemmel jó helyzetbe került a csapat, hiszen egy újabb siker a többi eredménytől függetlenül kirepítette volna a Kerületkét a kieső helyekről. Na, hát nem kellett sokáig reménykedni.

Két perc késéssel érkeztem meg a stadkához, a bicóm lekötésekor a következőt hallottam: a vendégek gólját a 77-es számú Vernes Richárd szerezte. Fasza. Mint utóbb megtudtam, egy jogos tiziből szerezte meg a vezetést az ETO - csak éppen az ezt eredményező támadást egy olyan szituáció előzte meg, amikor a Kerület is kaphatott volna egy büntetőt. Nem láttam, de elhiszem.

kerulet-gyor.jpg

A félidő további részében nagyjából kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét csapatnak voltak lehetőségei: érzésre azt mondom, hogy a Kerületnél volt többet a labda, de a Győr volt veszélyesebb. Ami a szurkolást illeti, hazai részről alig voltak feljegyezhető rigmusok, de a nagyjából 15-20 győri is csak néha szurkolt - szerda kora délután mégis mi többet várhatunk? Persze vélhetően az MLSZ-ben ez senkit nem érdekel, mint tudjuk, a szövetség szerint nem a szurkolókért vannak a bajnokságok. De akkor ugyan kiért?

A szünetben egy kedves szurkolótársam meginvitált egy kis italra, mire visszaértem a stadionba - a 47. percben -, már 0–2 volt az állás. Ez már-már rekord, hogy a 47 perc játékidőből 43-at láttam, de a maradék időben két gól is esett. Mondjuk legalább nem a Kerület szerezte, így nem úgy, hanem másképp fájt a dolog.

Sajnos a második játékrészben már nem tudta tartani a mezőnyben sem ellenfelét a Kerület, gondolom a második bekapott gól demoralizálta a csapatot. A 64. percben "volt szerencsém" látni Erdei öngólját egy oldalról középre lőtt labda után, így legalább az egyik gól megvolt. Szerintem már a második gólnál eldőlt minden, de ha valaki utána még reménykedett, annak ez a találat választ adott a kérdéseire.

kerulet-gyor2.jpg

Valahol ott vannak a győriek - szerdán munkaidőben ez is jó utazós létszám.

A maradék időben esélye sem volt a Kerületnek, esetleg a szépítés össze jöhetett volna, de körülbelül ugyanannyi esélye volt a Győrnek a negyedik gólra, sőt, még egy kapufáig is eljutottak a vendégek - egyik csapat sem talált be, maradt a 0–3. A végén Priskin is beállt az ETO-ba, legalább láthattam élőben az embert, aki a norvégok ellen azt a csodálatos gólt szerezte a 2015-ös pótselejtezőn.

A többi meccsen minden a lehető legrosszabbul alakult, kivéve a Csákvár és Budaörs döntetlenjét - és persze a Szolnok vereségét. A Kerület még vissza is esett egy helyet a tabellán, viszont még mindig csak három pont választja el a csapatot a 14. helytől, és kettő a bennmaradástól. A maradék három meccsen még bármi lehet, de nagyon nem mindegy, hogy a szerdai vergődést, vagy a vasárnapi küzdős arcát mutatja a csapat - előbbivel sok keresnivalónk nem lesz, utóbbi akár a kiesőzónán kívülre is repíthet.

Vasárnap a Nyíregyháza következik idegenben, sajnos a Nyíregy stadionja helyett Balmazújvárosban - így én ki fogom hagyni a meccset, Nyíregyházára valahogy megoldanám az utazást, de Balmazon voltam a Kerülettel nem olyan rég - meg amúgy a Szpari ellen is láttam a csapatot. Mindkét említett meccs eredménye tökéletesen megfelelne vasárnap, de igazából a pécsi kiszenvedett 0–1 is jó lenne, a lényeg a három pont.

Decemberben a Békéscsaba jön Óbudára, majd a Kerület megy Budafokra - a nagy vizet sem kell átlépni a két meccsért, ráadásul két olyan csapat lesz az ellenfél, aki a mezőny hátsó felében tanyázik. Ennek ellenére irgalmatlanul nehéz két találkozó lesz, a négy pont már álomszerű eredmény lenne, de igazából a kettő sem lenne rossz - csak ne kapjunk ki!

Még reális az esély arra, hogy a III. kerületi TVE bennmaradó helyen teleljen - legalábbis matematikailag, de ehhez a szerdainál sokkal jobb játékra lesz szükség!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3616764202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2021.11.25. 16:51:24

A győri szurkolók - akikkel sokat barátkoztunk a 90-es években, főleg a White Wolvesszal - kicsit azért be-beszólogattak odaátról, pl. "NBIII Nyugati csoport", meg valamit a Kerület nevével is gúnyolódtak, hogy ugyan hányadik kerület, stb.

Jó, hát nem mindenkinek kell tudnia, hogy mi voltaképpen akár barátok is lehetnénk.

De amikor az egyik játékosuk kijött beszélgetni egy régi játékostársával a kerítés mellé, és ilyeneket mondott a haverjának, akkor kicsit megsértődtem:

-Ma nem játszom, edzőmeccsen minek?
-Ez milyen brigád már, hallod...

Azért többszörös magyar bajnokként az NBII 6. helyéről kicsit nagyobb volt az arca a kelleténél, de a fizetése biztos rendben van.

pörgeszurkol 2021.11.25. 21:01:24

@Italboltos Sanyi: A szurkolóktól inkább csak poénkodást hallottam, így Pécs után ez nekem baráti volt.

A másik sztori viszont csúnya tényleg, bekaphatja az a játékos.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2021.11.25. 22:16:26

@pörgeszurkol: két gólról is lemaradtál, hát még a többiről! Nem kéne szerda délben már inni! :D
süti beállítások módosítása