Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Bevettük Kaposvárt

2022/11/07. - írta: pörgeszurkol

Remek túrában volt részem vasárnap, és mellesleg a Kerület is nyert Somogyországban.

Kaposvárra látogatott a III. kerületi TVE a mögöttünk hagyott hétvégén, ráadásul még csak nem is a Rákóczi stadionjában volt a meccs, hanem mai nevén a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján, ami valójában a kaposvári Vasutas-pálya, szerencsére még abban az állapotában. Így a reménybeli győzelem mellett a groundhopperkedést is megélhettem, hiszen ezen a grundon még nem jártam korábban, vagyis új pályát avattam.

Az NB II óta nem volt arra példa, hogy szurkolói busszal menjünk meccsre, most így mentünk Kaposvárra. Nem mondom, hogy tömegesen, mert 14-en voltunk a Sprinterre, de az egyéb módon érkező óbudai szurkolókkal együtt már-már énekelhettük volna a "harmincan vagyunk, parasztok" című örök slágert.

152_4518.JPG

Az odaút két fénypontja közül az egyik a 400 forintos Pilsner volt a tárnoki benzinkúton - innen is pacsi a sofőrnek, aki az érkezési időt is veszélyeztetve inkább megállt többször is - , a másik természetesen a 67-es út zenélő szakasza, ami 95-ös tempóval egy hosszított kisbusszal is tökéletesen hangzott. Egyébként hatalmas riszpekt a korábban a Sabariában védő sofőrünknek, hogy pont a kezdőrúgásra leszállított minket a Cseri útra - ahol amúgy 700 forintot kóstált a beugró az elképesztő állapotú "akadémiára". Én mondjuk imádtam ezt a pályát, de azért ez valahol vicc, hogy a Rákóczi stadion helyett itt lehet meccset rendezni, közben mások meg albérletbe kényszerülnek, ha valami mókolás van a pályájukon. Ja igen, mert elvileg gyepcsere miatt nem használja a stadiont a klub.

152_4522.JPG

152_4519.JPG

Szóval szinte megtöltöttük a nekünk kijelölt részt, ráadásul a vendégszektor oldala felé támadott a Kerület, egészen jó leosztás kezdésnek - még jobb lett volna, ha a büfé is van. Kaptunk ugyan ígéretet a szekutól arra, hogy majd hoznak át enni-inni, ám végül pár szurkoló hozott egy adag sört, majd a leköszönő ügyvezetőnk intézett egy tálca sört a szünetben, így nem szomjaztunk a meccs alatt. Később tényleg átjött hozzánk a büfés, így enni is tudott, aki akart.

A pályán az első félidőben egyértelmű óbudai fölény uralkodott, igazából nem is rémlik hazai helyzet, cserébe többször is veszélyeztetett a Kerület. Sőt, Opavszky szöglete után - nem első szándékból, mert előbb ide-oda járt a labda - Barczi lövésével a vezetést is megszereztük még a szünet előtt. Érett a gól, bár igaz, olyan óriási nagy ziccerek nem maradtak ki. 

152_4530.JPG

Ebből a szögletből született a gól.

A szünetben alaposabban is megnéztem a mosdót, volt mit! Eleve kiváló, hogy a "mosdó" felirat a férfi-, a "toilett" pedig a nő wc-t jelölte. Ha ez nem lenne elég, a férfi "mosdóban" a két piszoár mögött egy kád is helyet kapott, amit - hát mondjuk úgy - nem a rendeltetésének megfelelően használtak a szurkolók. S akkor a "zöldség" feliratú hűtőszekrényről még nem is beszéltem.

A második félidő nem hozott túl sok izgalmat, de ezt az 1–0-ás előny tudatában annyira nem is bántam. A beszélgetést alig-alig kellett megszakítanom a látottak miatt, szerencsére simán lehozta a csapat ezt a 45 percet, és be is gyűjtötte a három pontot. A szurkolás amúgy főleg az első játékrészben érdemelt említést mindkét oldalon, a kaposváriak hangja csak ritkán jutott el hozzánk, de nyilván azért, mert mi sem voltunk csendben.

152_4523.JPG

Fontos győzelmet aratott a Kerület - még akkor is, ha Kutró szurkolótársam csak a buszon hazafelé értesült arról, hogy nyertünk. Ezzel a három ponttal a Kerület ismét negyedik, de ami fontosabb, tartja a lépést a Veszprém-Tatabánya párossal. A minimum az lenne innen, hogy a naptári évben már csak nyerünk, és akkor az esély megmarad tavaszra, de lesz munkája Aczél Zolinak bőven. Csak maradjon ő az edző az új ügyvezető alatt is, bárkit is nevezzenek ki!

152_4525.JPG

Kiválóan sikerült ez a somogyi túra, a győzelem mellett örülök annak is, hogy Kaposváron immár két pályán is láttam meccset. A sok sör ellenére zökkenőmentesre sikerült a hazaút is, azt pedig éppen végigsörözött út miatt talán senki sem bánta, hogy ezen a vasárnapon az Oázis zárva tartott.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr8117971964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása