Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Korán jött szezonzáró

2022/11/28. - írta: pörgeszurkol

Azt természetesen tudta minden érdekelt, hogy az utolsó idei óbudai meccsre megy, de sokaknak aznap (vagy pár nappal korábban) derült ki, hogy ez egyben az utolsó idei Kerület-meccs is lesz számára.

Vasárnap a Csornát fogadta a III. kerületi TVE, ez volt a csapat utolsó idei hazai meccse. Sajnos csak pár nappal korábban derült ki, hogy az ETO Akadémia elleni utolsó idei bajnokit előre hozták szerdán 13 órára, így az időmilliomosokon kívül erre túl sok szurkoló nem megy - én sem, pedig akartam, de ennyire azért nem rugalmas a munkahelyem, meg őszintén szólva egy második csapat ellen nem szívesen használok el egy szabadságot. Másrészt a szezonzáró miatt talán ellőttem volna egy napot, ha nem hat nappal a meccs előtt tudom meg az időpontváltozást. Később az Oázisban annyit megtudtam a "nagy öregektől", hogy az ETO kérte az időpontváltozást az akadémia zárása miatt, és az adatbankban állítólag 1-2 hete fent volt a szerdai időpont, de csütörtökig ez valahogy senkinek nem tűnt fel, és ami még fontosabb, egyik klub sem közölte a szurkolóival a változást. Ha tényleg két hete eldőlt a dolog, akkor igazán kiírhatta volna a Kerület Facebook-oldala, tömeg akkor sem indult volna meg szerdán Győrbe, de talán lettünk volna egy autónyian ilyen elvetemültek. 

kerulet-csorna3.jpg

A Csorna újonc, igazi liftező csapat a megyei és az NB III között, számomra egyébként szimpatikus együttes, rendszerint megpróbálnak a maguk szintjén focizni, nem durvasággal és antifocival akarnak pontot szerezni. Más kérdés, hogy láthatóan sok nekik a harmadosztály, csak a Zsámbékot és a Mórt előzik (szintén két újonc, negyedikként még a Teskánd is kieső), hat pont a bennmaradásért érő hely, sok jót nem remélhetnek.

A két csapat legutóbb a korona előtt, 2018 márciusában találkozott, akkor emlékezetes körülmények között (szinte minden meccs elmaradt a tavaszi első fordulóban a hóesés miatt, ez nem) 6–0-ra nyert a Kerület. Most ugyanabban a szövetkabátomban mentem ki hasonlóan kellemes, de fagyos helyett nyirkosabb időben. Két meccset kihagyva, immár pestiként látogattam ki kedvenc csapatom meccsére - fura érzés, bár a 34-es busszal nagyjából száz métert tettem meg Pesten, utána már a Duna fölött mentünk. Biciklivel otthonról talán 800 méter is lett volna a pesti utazás, de végül az enyhe megfázás és a kiváló idő miatt letettem a kerékpározásról. Megjegyzem, eddig is tudtam, hogy sokan járnak Pestről a Kerületre egykori óbudaiak, de azt csak hazafelé tudtam meg a buszon, hogy olyan legendák is így tesznek, mint Márton Zoli. Így azért már nem is olyan fura!

kerulet-csorna2_1.jpg

Hát nem volt tömeg.

Az igazán vájtfülűek kitalálhatták, hogy ha busszal mentem az 1-es helyett, akkor bizony a Hévízi út helyett előbb az Oázisba tértem be: mégiscsak szezonzáró, adjunk egy kis alaphangot. Többen is szenvedős győzelmet vártak, és én sem tudtam igazán őszintén képviselni azt az álláspontot, hogy majd most megmutatja a csapat a rosszabb meccsek után, és a Csorna úgy jár, mint a Teskánd.

Kezdésre szépen kiértem, a Hévízi út felől érkezve negatív rekordnak tűnt a nézőszám, bár magán a lelátón kicsit jobbnak hatott a kép, gondolom sokan érkeztek még a végén. Maradjunk annyiban, hogy a 200 néző valószínűleg nem jött össze.

A hangulatra azért nem lehetett panasz, és végülis nem kezdődött rosszul a találkozó: a 8. percben Elek, a tizenkét perccel később Egerszegi talált be, így a sok hiányzó (többek között Barczi és Schuszter) ellenére simának tűnt a győzelem. Persze nem lett az, a 28. percben öngóllal szépített a Csorna, utána pedig a szünetig elég kapkodós játék zajlott. Az első félidő az eredmény ellenére annyira nem tűnt nehéznek, lőhetett volna még 1-2 gólt a Kerület, a Csorna tényleg a semmiből talált be, hathatós segítséggel.

A második játékrészt maga Aczél Zoli is förtelmesnek nevezte, én nem nagyon tudok vele vitatkozni. Szerencse, hogy egy ilyen gyenge játékerőt képviselő csapat ellen kellett ebben az összeállításban játszani, ennek csúnyább vége is lehetett volna, a Csorna viszont egy kapufán kívül nem tudott ziccereket kialakítani. Szomorú, hogy a tuti kiesőnek tűnő Csorna ellen a végén a lefújást vártuk, de sajnos ez történt.

Szurkolói részről ezúttal nem hangzott rosszul az óbégatás-dalolgatás fentről sem, a Mészöly Kálmánról való megemlékezés (kiírás és skandálás a 81. perctől) pedig egy kifejezetten jól sikerült szurkolói akció volt, nagy kár, hogy ilyen szomorú apropó kapcsán jött össze.

kerulet-csorna.jpg

Nagy nehezen csak eltelt a második félidő, a lényeg persze a három pont megszerzése volt, a végén azért egy indulóéneklést és tapsot kapott a csapat, de azt nem lehet mondani, hogy örömmámorban úszott a lelátó. 

Ez volt 2022 utolsó óbudai bajnoki meccse (a BLSZ I-ben ezen a hétvégén volt az utolsó forduló az évre, a Gázgyár a remek hatodik helyen áll), és az említett okok miatt szinte minden szurkoló utolsó Kerület-meccse is. A hétvégén várhatóan a Keleti csoporttal zárom az NB III-at (sajnos nem a Lizával, ők Berkenyén zárnak a Bánk ellen), az még kiderül, hol - és az is, hogy az évet is ezzel zárom-e le.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3517988978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása