Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Átrobogott a békési ifjakon a zuglói expressz

2022/12/05. - írta: pörgeszurkol

Egy kicsit Léderer Ákostól loptam ezt a címet, de ami tökéletes, azon kár módosítani, és valljuk be: tényleg robog az a zuglói expressz.

A múlt vasárnap a BVSC–Békéscsaba II meccsre látogattam ki, miután a Kerület ezen a hétvégén nem játszott (szerdán lépett pályára). A BVSC-ben bőven találtam korábbi óbudai játékost, de nem ezért mentem ki oda, hanem Urbán Flórián miatt - na meg persze azért, mert közel is van ez a pálya és rég jártam ott.

20221204_130242.jpg

Ja és igen, ahogy a címben és az első mondatban írtam, ha Urbán Flóri nem lenne elég, Zuglóban Léderer Ákos a bemondó/műsorközlő. Ezt nem tudtam előre, de annál jobb szórakozást nyújtott a derék kommentátor, aki a sima műsorközlés mellett a szünetben is összefoglalta az első félidőt, tökéletesen megugrotta a négyescsere adminisztrációját, közölte a csoport többi meccsének állását, a meccs végén pedig mintegy DJ-ként tevékenykedett, és a számok közepén közölt bár érdekes tényt. Például azt, hogy ez volt a szezonbeli legnagyobb arányú győzelme a BVSC-nek, vagy azt, hogy ezzel 50 gól és 50 pont fölött tart a csapat, előnye pedig 13 pont az élen. Teljesen szürreális volt a végén, ahogy Léderer DJ Ötzi örökzöld slágere közben közölte a Putnok meccsének végeredményét, illetve a refrénbe be is szállt néha.

152_4658.JPG

Ilyen messziről nem tudtam jobb képet, de az ott Léderer Ákos mikrofonnal. A hangját azért nem nehéz megismerni.

Ez a show és a sima győzelem is több nézőt érdemelt volna, de amúgy jó, ha százan összegyűltünk, nagyrészt rokonok, haverok, korábbi csapattársak - köztük Kokenszky Norbert is, alias az óbudai Koke. Persze ott voltak az ultrák is nyolcan-tízen, feleennyi drapival. 

A beugró ezer forintot kóstál, amit ugyan kifizettem, de nem lenne nehéz kijátszani - csak a lelátón kérik el a jegyet, az uszoda felé vezető úton nem (érthető, hiszen úszni vagy teniszezni is arra kell menni), így zavartalanul lehet a kanyarban potyázni. További érdekesség, hogy a focipálya büféjében 700, az uszodában viszont csak 590 a dobozos Dreher - ezzel a spórolási lehetőséggel már éltem a meccs végén, az igazán kemény arcok pedig akár Arany Ászokot is vehetnek az épületben 540-ért.

152_4657.JPG

20221204_130249.jpg

A bágyadt decemberi napfényben nem túl nagy iramban kezdődött a találkozó, ennek ellenére nagyon hamar, már a hatodik percben vezetést szerzett a BVSC. Ez persze nem okozhatott meglepetést, hiszen a sereghajtót fogadta az éllovas. A folytatás nem hozott sok izgalmat, úgy vonultak félidőre a csapatok, hogy lényegében semmi nem történt negyven percig. Mint egy tetszőlegesen választott világbajnoki csoportmeccs.

Nyilván egyrészt a tabella, másrészt a meccs képe miatt Urbán Flóri nem hozta a várható megposszanásokat, talán háromszor állt fel a kispadról az első félidőben, igaz, egy elrontott kontránál azért káromkodott párat. A lelátón egyszer meg is jegyezte valaki, hogy "állj be te is, Flóri!"

152_4659.JPG

Négyes csere!

Ha Urbán be nem is állt, az öltözőben azért tudott hatni csapatára. A második játékrészt egyből góllal kezdte a BVSC, és innen nem is volt megállás, a 80. percben egy büntetőből állt be az 5–0-ás végeredmény. A Békéscsaba II minimális ellenállást tudott csak mutatni, ami nem annyira meglepő, hiszen az első csapat az NB II-ben évek óta a kiesés ellen küzd. A BVSC-ben a már említett ex. óbudaiak közül Tamási, Tóth Milán és Szilágyi kezdett (és mindhárman gólt is szereztek), Tóth Kristóf szűk húsz percet kapott csereként. 

20221204_143110.jpg

Az utolsó gól előtti pillanatok.

A BVSC tehát toronymagasan és veretlenül vezeti az NB III. Keleti csoportját, szinte biztosan bajnok is lesz, ami azt jelenti, osztályozót játszhat a másodosztályért. Az egy "kicsit" keményebb falat lesz ennél a meccsnél, például simán lehet, hogy a Békéscsaba elsőszámú csapata lesz majd az ellenfél. 

20221204_144715.jpg

A végén azért interjút is kértek a mestertől.

Húsz forduló után az látszik, hogy a szezon előtt biztos bajnoknak kikiáltott BVSC-Dunaújváros-Kerület trióból csak a BVSC tudja beváltani az előzetes reményeket. A Dunaújváros helyzete az ex. NB I-es játékosokkal és Horváth Ferivel nem reménytelen, három pont hátrányban harmadik a csapat a Közép csoportban, és a listavezető Iváncsa gondolom idén sem akar feljutni, így csak a Hódmezővásárhelyre kell előre, és az ESMTK-ra hátra tekintgetni (a Liza egy pontra van mögöttük). A Kerület ezzel szemben 13 pont hátrányban ötödik, Óbudán csak a csoda segíthetne.

Jegyezzük fel azért, hogy amennyiben a BVSC tényleg nem omlik össze tavasszal és bajnok lesz, akkor öt év alatt harmadjára lenne bajnok a csapat, mellette még két ezüstéremmel - a BLSZ II és a BLSZ I megnyerése után két szezonban is az NB III ezüstérmét nyerte el a klub. Az újraalapítás után egyébként a BLSZ IV-et és III-at is egyből megnyerte a BVSC, a BLSZ II-ben viszont öt évet töltött el.

152_4651.JPG

A harmadosztály küzdelmei véget értek 2022-re, sőt, lényegében minden alsóbb ligában lejátszottak már minden meccset. Most hétvégén az NB II-ben még lesz forduló, illetve itt-ott pótlás is, de december 11-én a teljes szezon lezárul a magyar klubfociban. Teljesen biztosra nem mondom, de óriási valószínűség szerint ez a BVSC-meccs volt nekem az idei utolsó, így két hete a megyeit, egy hete a Kerület szezonját, most pedig a teljes évet lezártam. Összegző posztok lesznek még idén akkor is, ha meccsre már nem megyek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr6017994796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása