Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Eldőlt: idén nem lesz bajnok a Kerület

2024/04/15. - írta: pörgeszurkol

A Tatabánya számára az utolsó előtti lépés, a Kerületnek az utolsó esély volt a bajnoki címre a vasárnapi rangadó. 

Ahogy írtam valamelyik korábbi poszt végén, Tatabányán még nyílttá tehette volna a Kerület a bajnoki cím kérdését, ehhez azonban nyerni kellett volna. Ez nem sikerült, a Bányász a győzelmével féllábbal már bajnok, utolsó lépésként 28-án a Bicskétől most vereséget szenvedő Veszprémtől nem szabad kikapniuk, azzal minden eldőlne. Sőt, a sorsolást elnézve már most is készülhet az osztályozóra a Tatabánya, még ha ki is kapna a Veszprémtől, nem látom, ki lesz a másik csapat, aki elverné őket a Csorna, Komárom, Kelen, Haladás, Sopron ötösből, vagy melyik kettő ellen sikerülne csak ikszelni úgy, hogy a Veszprém mindenkit megver, közte a Kerületet otthon és a Dorogot idegenben. Viszont a Bicske győzelme lehetőséget ad nekünk az ezüstéremre, ehhez persze nyerni kellene Pápán a Veszprém ellen, meg ugye a Budaörs sem lesz sima. Igazából a végén még a Bicske lesz a második, na mindegy, elég ennyi a számolgatásból.

20240414_160021.jpg

Szóval Tatabánya.

Vártam ezt a túrát, mert a feljutási szezonunk óta nem jártam a városban meccsen. Pedig nem kell nagyon ragozni, miért menő a tatabányai Grosics Gyula Stadion, az ilyen helyekre szeretek igazán meccsre járni. Ráadásul még komoly tétje is volt a meccsnek, minden összeállt egy remek túrához - ehhez képest nem voltam elégedett azzal, hogy vonattal csak kb. tízen mentünk, viszont pár győrivel kiegészülve a vendégszektorba már összejöttünk ötvenen. Persze a hatalmas szektorban szépen szétszóródott ez a "tömeg".

Vonattal egyébként nagyon kényelmesen elérhető a pálya, mi a 14:32-essel mentünk Kelenföldről, és még az is belefért, hogy útközben megcserélték a két motorkocsit, az első ugyanis elég döcögősen tudott csak elindulni. Az így összeszedett húsz perc késés sajnos a kocsmázástól vette el az időt, a Kis Casa, vagy Kis Kasza nevű kocsmába azért páran betértünk egy Gösserre, de sietni kellett vele, nem volt így az igazi. 

20240414_140542.jpg

Jól indult a délután!

20240414_181432.jpg

Következetesen spanyolosan ejtettem a hely nevét, de bent a tűzvédelmi menekülési útvonalon "Kis Kasza" állt, szóval fene tudja. De jó hely, az a lényeg!

A stadionba egy ezres a beugró, a sör pedig 800 forint, dobozos Drehert adnak érte. Hát, legalább nem Soproni, de így is egy szép lejtmenetet hoztunk össze néhányan: a kelenföldi Scarabeus kiváló Pilsnerére jött Tatabányán előbb a Gösser, majd a Dreher. Később ebből egy "V-görbe" jött ki, hiszen ugyanezeket a stációkat érintettük a hazaúton is.

20240414_155646.jpg

Sajnos ez elvileg Fradi-matrica, de még ha az is, egyszerűen tökéletes, ezt el kell ismerni. Egyébként a vendéget leszámítva nem láttam más nem tatabányai matricát a környéken, teleszórták a várost matricákkal a hazaiak.

A hazaiak korrekt létszámban jöttek össze, nem is akarok tippelni, mennyien, jól szóltak, az biztos. A meccs sem volt rossz, bár kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok, de az iramra és a hajtásra nem lehetett panasz. 

Közben a tűző napon állva, a nyárt idéző időben elég szépen fogytak a sörök, ennek ellenére időnként egész szépen szurkoltunk, de el kell ismerni, hogy a hazaiak hangosabbak voltak - ami a létszámbeli fölény miatt nem nagy csoda.

20240414_160342.jpg

Többnyire csak helyzetecskéket láttunk, amikor egy rövid felszabadítás után az első félóra végén Szalánszki egy látványos gólt lőtt a 16-osról, 1–0 oda. Reális esély nem adódott az egyenlítésre a szünetig.

Sajnos a második játékrészben is hasonló volt a játék képe, Hajagosnak néha kellett védenie, a tatabányai kapusnak azonban nem igazán. Az utolsó 15-20 percre ugyan sikerült beszorítani a Bányászt, kis túlzással érett az óbudai gól, de a ziccerek hiányoztak, így igazán nagyon nem kellett izgulnia a hazaiaknak.

20240414_175532.jpg

Vereség ide vagy oda, járt a taps a végén. 

Küzdős, kiegyenlített meccset nyert meg a Tatabánya, kicsit hiányzott a kreativitás elől a Kerületből. Ez van, a két bajnoki meccsünk alapján nem jobb nálunk a Tatabánya, mégis nyolc ponttal gyűjtött többet, így minden bizonnyal bajnok lesz, és reménykedhet, hogy elkerüli az osztályozón a Békéscsabát.

A szezon elején megfogalmazott célokat bőven teljesíteni fogja a Kerület, bár én csalódott vagyok az újabb NB III-as idény miatt, de egy dobogó, főleg az ezüst nem lenne olyan rossz eredmény. Talán új csoportba is kerül a csapat, hogy ne mindig ugyanoda kelljen utazni, nem bánnám.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr8718381595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása