Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Így lett három Veszprém megyei meccsből nulla

2020/09/14. - írta: pörgeszurkol

Az előzetes terveim szerint három meccsre mentem volna ki a múlt héten Veszprém megyében: szerdán a Veszprém–Kerület találkozóra, a hétvégén pedig a megyei harmadosztály csodálatos világában előbb Balatonkenesén, majd Bakonynánán merültem volna el. A vége az egésznek az lett, hogy egy minimális ízelítő jutott a megye háromból, de meccset nem láttam a megyében.

Az még korábban kiderült, hogy Bakonynána kimarad, mert a haverom, aki a csapatban játszik, természetesen pont most nem ért rá, amikor én végre igen (hiszen a Kerület második csapatok elleni meccsei kevésbé hoznak lázba, különösen igaz ez a Felcsút II-re...). A hét elején aztán sajnos jött a hír, hogy a Veszprém egyik játékosa koronás, így a Kerület szerdai fellépése elmarad. Remek... Maradt a Balatonkenese–Jásd-Csetény szombatra, így meg, hogy a Kerület nem játszott szerdán, nem is bántam a vasárnapi programváltozást, heti egy Kerületke kell nekem. Ezt a posztot így a kenesei meccsnek szántam, azonban az élet megint közbeszólt!

img_8435.JPG

img_8424.JPG

img_8431.JPG

A balatonkenesei pálya.

Nem akarok viszont előreszaladni, ha már készültem a szombati meccsre, megadom a módját a posztnak. Szombat délután a Balatonkenese a Jásd-Csetény nevű csapatot fogadta (papíron), az utóbbi csapat két szomszédos bakonyi falu, a Jásd és a Csetény csapatainak összevonása, de úgy, hogy a Csetény II olvadt bele a Jásdba, a Csetény első számú együttese a megyei első osztályban vitézkedik. 

Balatonkenesén kisebb megszakításokkal mindig volt focicsapat, de a negyedosztálynál feljebb a település egyetlen csapata sem járt. Balatonkenese SE, Balatonkenesei Honvéd, Balatonkenesei Spartacus (ebbe olvadt bele a hetvenes években a Balatonaliga, ami már Somogy megye!) és Balatonkenesei LC néven is működött itt klub, utoljára 2006-ban szűnt meg a helyi labdarúgás, ekkor hosszas agonizálás után a Balatonkenesei SE dobta be a törülközőt. 2008-ban viszont már elindult a Balatonkenesei LC, amit aztán előbb a helyi Katica Pékség, majd a Globe Dental is szponzorált, így a Veszprém megyei viszonyokat ismerő haver gazdag csapatként írta le a Kenesét egy-másfél éve, amikor először felmerült, hogy kimennék ott egy meccsre.

img_8434.JPG

img_8425.JPG

Tény, hogy a megye kettőben is bajnok volt pár éve a klub, aztán a szponzor kiszállt, 2018-ban pedig kizárták a megyei másodosztályból az akkor már a mai nevét használó Balatonkenesei VSE-t (a "v" városit jelent), de szerencsére nem szűnt meg a csapat, hanem a megye háromban indult el, ahol azóta is az élmezőny tagja.

Az erőviszonyok alapján sima kenesei győzelem volt várható, a már említett Bakonynána ellen például tízen álltak ki a jásdiak. Mondjuk ezek után annyira nem meglepő, hogy szombaton hatan lettek volna...

img_8428.JPG

Pedig még nézők is voltak...

img_8426.JPG

Melegítő játékosok.

Több kenesei játékos is a pályán edzett, amikor fél 5 után pár perccel, a frissen beszerzett sörökkel megérkeztem a meccsre. Titkon reménykedtem benne, hogy csak késnek a vendégek, de aztán jött a tájékoztatás: elmarad a meccs. Így a Balatonkenese 3–0-al fogja kapni ezt a meccset, ami valószínűleg kisebb arány, mint amennyivel nyertek volna a hazaiak. Ez van.

img_8429.JPG

Csodálatos eredményjelző!

A balatonkenesei pálya egyébként a település Balatonakarattya felőli végén van (sokáig a két település egy volt, ekkor az összevont "város" közepén vot a pálya), egy üdülőtelep szélén, a 71-es úttól és a vasúttól is a Balaton irányába, jó helyen. Még büfét is találni a pálya mellett: miután ott halad el a balatoni kör kerékpáros útvonal, így Bringa Büfé néven nem egy klasszikus sportbüféről van szó, az árai is balatoniak, 600 forint egy sör. Van, amennyiért szívesen adok ki ennyit, de az nem a Soproni, így egy közeli boltban táraztam be. Mondanám, hogy feleslegesen, de nem, azért egy-két jó sör ilyen melegben véletlenül sem felesleges.

img_8432.JPG

img_8436.JPG

Azért látszik, hogy volt ez jobb állapotban is.

Sajnos a megyei harmadosztályban egyáltalán nem ritka az a jelenség, hogy egy csapat nem tud kiállni, gondolom a koronavírus sem segít ezen. Hétről hétre maradnak el meccsek, ebben a csoportban is volt még egy szombati találkozó, amit nem tudtak megrendezni. Ráadásul ez Veszprém megye keleti része, ami messze nem tartozik az ország szegényebb vidékei közé a Balatonnal és a Bakonnyal. A kenesei pálya egyébként egész korrekt állapotban van, remélem még hosszú ideig lesz itt foci, hiszen a környéken már számos csapat megszűnt: Balatonfűzfőtől délkeletre hat település található Veszprém megyében, ezek közül csak Kenesén van élő futballklub, de a már Somogyhoz tartozó Balatonvilágoson is megszűnt a labdarúgás, a Fejér megyei Lepsény viszont tartja magát a térségben.

img_8427.JPG

Az előtérben lurkók, a háttérben a játékosok.

Száz szónak is egy a vége, egy klasszikus megye hármas beszámolóra még továbbra is várnom kell, de vasárnap legalább ismét nyert a Kerület, a hétvégén meg jön a Magyar Kupa, szóval szomorkodni nincs okom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr5216199660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása