Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Gólok nélkül nem az igazi ez a játék

2024/03/18. - írta: pörgeszurkol

A küzdelemre most sem lehet panasz a Kerületnél, viszont a gólok, sőt, még a kapura tartó lövések is nagyon hiányoztak.

Három meccsen egy gólt rúgott a Kerület tavasszal, ez kevés. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kaput is alig-alig sikerült eltalálni ezen a három meccsen, akkor még szomorúbb a kép. Küzdeni tud a csapat, a Komárom után ez látszott a Bicske ellen is - bár a bicskei kapusnak védenie nem kellett, csak beadásokat lehúzni, mégis az volt a kérdés, hogy marad-e 0–0 a meccs, vagy valahogy begyötör egy gólt a Kerület. A Bicskének legfeljebb valami védelmi hibából, eladott labdából lehetett volna esélye, szerencsére az egy-egy lehetősége kimaradt a hazai csapatnak. Szóval félni nem kellett, de sajnos veszély nem volt a Kerület játékában. A legnagyobb helyzeteket a szögletek jelentették.

20240317_135846.jpg

Öt éve itt csak korlátot lehetett támasztani. Innen jobbra még mosdó és büfé is van, szóval komplett a vendégszektor. 

A rövid összegzésben írtak önmagukban még nem jelentenek tragédiát, a Bicske a szezonban jó, harmadik helyen áll, idegenben ez az eredmény nem lenne rossz - ha nyertünk volna a Komárom ellen és minimum iksz, de inkább győzelem lett volna Gyirmóton. Az előző két eredménnyel együtt viszont ez kevés, a dobogó maradt négy pontra, a bajnoki címet pedig lassan nincs értelme emlegetni, bár a Budaörs a Tatabánya után a Veszprémet is megverte tavasszal. Legalább hátra sem kell nagyon nézegetni, az ötödik helyen a Dorog öt pontra van.

Zsinórban két 0–0 nem mutat jól, és sajnos egyik sem a "minden helyzet kimaradt, nagy napot fogott ki az ellenfél kapusa" kategória, hanem a küzdelmes, de támadójátékban gyötrelmes 0–0.

Bicske amúgy jó túra volt. Mindössze másodjára jártam itt meccsen, a Kerülettel folyamatosan kimaradt (amikor meg nem, akkor épp Felcsúton volt a meccs), viszont 2019-ben személyesen láttam, ahogy a Tatabánya elleni osztályozó első meccsen - dobpergés - nem esett gól (a visszavágót 1–0-ra nyerte a Bicske és feljutott az NB III-ba). Akkor a vendégoldalon még nem volt lelátó és büfé sem, ezek mára megvannak, korrekt a létesítmény.

A beugró 1000 forint, a sör 690, de sajnos csak Soproni volt - cserébe nagyon friss és finom rántotthúsos zsömlét is lehetett kapni egy ezresért. Kellett hozzá az egész szünet, hogy benyomjam.

20240317_135906.jpg

Egyébként ismét nagyot villantva, a Vármegye24 napijegy Fejér megyei változatát kihasználva jutottam el fillérekért a Balatontól a meccsre. Fejér megye egyik legnyugatibb pontja Alsótekeres a 7-es út mellett, onnan már jó volt ez a jegy Bicskéig. Többek között a szívcsakrán, Felcsúton is átvitt a busz, és hiába érdekel a tömegközlekedés, csak most döbbentem rá, hogy van egy "Felcsút, Pancho Aréna" nevű megálló is. Kiváló!

Bicskére érkezésem után a Kert presszóban találkoztam a társaság többi tagjával - 600 forint az üveges Krusó, a tévében ment az NB I (nagy derültségemre a Loki 4–0-ra vezetett a Zete ellen, épp lefújták az első félidőt), micsoda antré! Pár szót váltottam a törzsvendégekkel, ők nem osztották a nézetemet arról, hogy nyerni fog a Kerület, de békés maradt a hangulat - nem is csoda, a két csapat ultráinak egy része ekkor éppen a stadion büféjében közösen sörözött.

20240317_132534.jpg

Ebből látszott, hogy ez egy jó kocsma.

A jó hangulatot csak az árnyékolta be a meccs előtt, hogy az útba ejtett Akácfa sörözőnél egy helyi bácsi figyelmeztetett minket: "oda nem tudtok bemenni, zárva van". Ennél jóval keményebb volt, amit ehhez hozzátett, ugyanis a hely azért zárt be, mert a tulajdonos korábban felakasztotta magát - az említett osztályozón még ittam ott, abban a kánikulában a Kőbányai is jól csúszott. Az épület ma is úgy néz ki, mint egy üzemelő kocsma (sőt!), de sajnos a felszín alatt valami nagyon félrement. 

2019-ben teljesen megtelt a vendégszektor, a szomszédos Tatabányáról elég sokan mentek át a feljutás reményében (azóta fordult ott a szerencse és már az NB II-re ácsingózik a Bányász kormányközeli hátszéllel), ezt a létszámot nyilván nem tudtuk hozni most, de legalább negyven néző összejött a vendégben, korrekt létszám idegenben, ha az NSO tudósítója lennék, beírnám rá a százat, a hazaival együtt pedig a 300 nézőt (szemben talán tényleg voltak százan). Pedig az időjárás is csak addig nézett ki jól, amíg valaki az ablakból nézte, a szél sokat rontott az összképen. 

A meccsről a poszt elején írtakon túl nem tudok mit mondani, nem volt jó. Szerencsére a lelátói hangulat és társaság kárpótolt, de tartósan kellemetlen lenne állandóan gólnélküli meccsekre járni a Kerülettel - a februári edzőmeccsel együtt ez most 2024-ben már harmadjára sikerült, elég lesz, köszönöm!

Vasárnap hazai meccs következik, amin elvileg kint is leszek, de utána megszakad két sorozatom is: október 8-a óta a Kerület minden tétmeccsén ott voltam, húsvétkor viszont Csehországban leszek a Dorog elleni rangadó idején. Hazai pályán még szebb sorozatot rontok el hamarosan, tavaly április 12-én hagytam ki utoljára Kerület-hazait tétmeccsen, minden bizonnyal most 7-én viszont így fogok tenni egy szerencsétlenül időzített ajándék színházjegy miatt (az eredeti időpont ráadásul februárban volt, de elnapolták az előadást, vasárnap kora délutánra került), bár ha szerencsésen alakul minden, talán kiérek az utolsó 20-30 percre. Mondjuk azt nem illene meccsnek elszámolni, de mégis számítana valamit. Mindegy, remélem nem kell addig várnom arra, hogy Kerület-gólt lássak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr2918356543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása