Szurkol is, meg grundol is, azaz groundhopperkedik

Folytatódhat az NB III és a megyei bajnokságok

2020/11/11. - írta: pörgeszurkol

Végre azt csinálja az MLSZ, amiért létezik!

Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti - áll a szövetség közleményében. Főleg a mondat második fele a lényeg, hiszen az én értelmezésemben ez az MLSZ dolga: minden körülmények között, amíg csak lehet, biztosítani a meccsek rendezését. Tavasszal eszetlenül lezártak minden bajnokságot, ősszel végre jobb döntés született. Mondanám, hogy köszönjük, MLSZ, de igazából csak a munkájukat végezték a szövetségben. A sok kritika mellett adjuk meg nekik, hogy ezúttal jól!

Hétfőn jött a hír, hogy felfüggesztik az amatőr bajnokságokat, ezen dohogtam is egy jót. Ám úgy tűnik, nem csak én, mert a hírek szerint a klubok kérését meghallgatva született meg az engedékenyebb döntés. Amellett, hogy nagyon örülök a hírnek, azért érdemes elgondolkozni ezen a kapkodáson: hétfőn bejelentenek X szabályt, ezek alapján az MLSZ felfüggeszti a bajnokságokat, majd kedd késő este kiderül, ezt mégsem kell, így például a ma pótlásra kerülő NB III-as bajnokikat is megrendezik. A szerdai meccsekről kedden késő este derült ki, hogy lejátszhatóak... 

A kapkodás és a fejetlenség hétfő után tehát nem lett kisebb, viszont legalább észszerűbb szabályok születtek, aki akar játszani alacsonyabb szinten, az játszhat, aki nem, azt ezért nem büntetik meg. Ez így korrekt.

zart_kapu.JPG

Márciusban egy hétvégén így lehetett meccset nézni Budafokon.

A zárt kapunak alacsonyabb osztályokban sok jelentősége nincs, számos pályát lehet jól látni az utcáról, így a legelszántabbak tudnak majd meccsre menni, persze ne feledjük, már az utcán is kelleni fog a maszk! A szabályozás lehetővé teszi a megyei bajnokságok folytatását is, szóval - természetesen úgy, hogy a klubot ezért ne érje büntetés - lehet alacsonyabb osztályú meccseket nézni a folytatásban is. Ahogyan írtam márciusban, eljöhet az utcai meccsnézés ideje.

Ezzel a hétfői kifakadásom jó része értelmét vesztette, ha kapkodva is, de csak sikerült egy értelmes szabályozást összehozni az amatőr sportéletről.  Azokat persze továbbra is üdvözlöm, akik a végül életbe lépő szabályozásoknál szigorúbbakat szerettek volna, és már hónapokkal ezelőtt.

Talán így nem a hétfői lesz az utolsó meccsbeszámolóm az idén, de az biztos, hogy az utolsó stadionból írt beszámoló az marad.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://porgegrundol.blog.hu/api/trackback/id/tr3716281604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Backer PingWin 2020.11.11. 10:32:06

Nem akarom az MLSZ-t védeni, de amikor hétfőn kiderült szigorítás lesz a szurkolók azonnal akartak állásfoglalást az MLSZ-től a folytatásról. Az MLSZ a kormány első álláspontja szerint le is fújták az NB3-at és attól lefelé, de miután a kormány a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben lazított az MLSZ is módosított.

pörgeszurkol 2020.11.11. 10:58:30

@Backer PingWin: Így van, nekem is fura védeni őket, de az a helyzet, hogy most a lehető legjobb módon jártak el, meglepő és örömteli a tavaszi intézkedések után (főleg a félbeszakított bajnokságok eredményhirdetésére gondolok).

RTB 2020.11.16. 08:23:58

Pörge nem akárkitől kapott dicséretet:
azonnali.hu/cikk/20201116_allandoan-gyotro-kerdes-hogy-miert-erdekes-barkinek-is-a-velemenyem-szily-laszlo-az-azonnalinak

"Erős kételyeim vannak, hogy egyáltalán van-e magyarul író gonzóújságíró, de akkor már Pörge Bélát mondanám. Ő már nem kormányzati újságíró, de sokáig az volt. Fociról ír, kezdetben a 888 szerzője volt, most már saját facebookos fociblogot csinál. A megyeiektől a NB III-as meccekig mindenre jár, tehát az igazi fociról ír, kifejezetten bírom. Ráadásul még olyan értelemben is kimeríti a gonzóság formai követelményeit, hogy az írásaiban nagyon hangsúlyos helyen szerepel, hogy hogyan söröztek be."
süti beállítások módosítása